prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 NinoK
Dajte fantje, še kdo ima kakšno informacijo? S katerimi copati tečete v dežju/po snegu? Ali imate vedno iste obute pa ne komplicirate tolk? :)
 Jure18
Sam sem za letošnjo jesen/zimo/pomlad kupil Asics Ahar 5 GTX in mislim, da se bodo na mojih "kros" tekih odnesle odlično. :)
Uporabniški avatar
 vencelj
Vsak tekač ti lahko napiše, kaj uporablja in kako se tisto obnese, ne more pa nihče delati primerjav z drugimi copati, ki jih ni preizkusil. Lahko ti na podlagi svojih izkušenj določene copate priporoči ali iz takih in drugačnih razlogov odsvetuje. Na internetu je dosegljivih veliko podatkov o supergah različnih znamk, največja težava je v tem, da so to v glavnem prispevki trgovcev (oz. proizvajalcev) in kot taki za primerjavo neuporabni, ker so pač vse superge odlične in najboljše. Individualne izkušnje uporabnikov pa so predvsem lastne izkušnje in pri istih supergah dva tekača nimata enakih...
Tako sem jaz po nekaj pomerjanjih salomonke ocenil kot preveč "stisnjene" v sprednjem delu in to pač ni zame. Uporabljal sem la sportivo (imam jih še doma, a ne vem več modela), pa gtx modele od mizuno...sedaj imam pa http://www.tekac.si/novice/11259/trekst ... o_gtx.html . Spredaj precej širše (imam za eno številko manjše kot sicer), kar mi ustreza, na travi, gozdnih poteh, makadamu...se mi zelo dobro obnesejo, na snegu so tudi že bile (brez pripomb), ampak za kakšno obsežnejšo analizo jih imam premalo časa... :roll:
http://vencelj-sportnik.blogspot.com/20 ... eksto.html
 NinoK
Hvala za odgovor. Ja, res sem veliko iskal po spletu, ampak je ogromno člankov od trgovcev, kar mi ne pomeni praktično nič, vsak pač svoje hvali. Se bom pač odločil glede na to kateri model mi je najbolj udoben na nogi.

Še nekaj me zanima, se vam zdi pomembno, da te posnamejo kako tečeš, če si supinator, pronator in ali tečeš pravilno in ti na podlagi tega priporočajo copate? Sam mislim da imam normalno stopalo, nisem se pa še videl kako polagam stopala v teku...pa nedolgo nazaj je bilo po tvju (24ur če se ne motim) da zdaj obstaja že neka mašina da ti skenirajo stopalo pa ti potem računalnik ven vrže superge, nekaj takega vglavnem :D
Uporabniški avatar
 vencelj
Naprave za skeniranje imajo tudi v nekaterih bolje založenih športnih trgovinah, v tem primeru mislim, da je pogoj, da prodajalec, ki zadevo izvaja, ve, kaj dela, če ne, je lahko strel v prazno.
Jaz sem se običajno raje zanašal na prvi občutek, npr. prav pri nakupu trekste sem sprva ciljal na model Sync, a sem takoj, ko sem jih obul, vedel, da so preveč pronatorske, ker mi je noge vleklo na X. Če te pri supergah nekaj moti že takoj, ko jih obuješ, jih ne kupuj, ker se zadeva ne bo "unesla", lahko pa boš zaradi tega imel probleme s poškodbami.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA