Živjo,
Evo, tuki so še moje izkušnje, sicer bolj iz perspektive kolesarjenja kot tekanja...
Pulz je na odprtem ujet brez problemov. Se pa strinjam, da traja malo več časa, da na začetku povleče, kljub temu da sem operiral proč od dalnovodov in podobne navlake. Sicer nisem delal direktne primerjave s Polarjem, vendar mislim, da pulz kar točno kaže.
Glede funkcij za spremljanje športne aktivnosti nimam pripomb, je sigurno leta pred mojim, že malo arhaičnim Polar Protrainer XT. Ma več con, poleg heart rate con ima tudi cone za hitrost. Da se nastavit alarme, spet na heart rate, hitrost, skupni čas vadbe, distanco vadbe. In kar je najlepše, vse to se da nastaviti različno za 3 različne športe.
Najlepša stvar pa je, ko prideš po vadbi domov in imaš na računalniku podatke o hitrosti, distanci, srčnem tripu, vzponih, itd..., lepo v diagramih. Pa še na zemljevidu lahko vidiš kje si se potepal. Res super!
Glede "workout"-sov se mi zdijo precej neuporabna stvar saj si težko vnaprej (pred vadbo) nastavim potek vadbe s pulzom in tempom, pri kolesarjenju je to predvsem odvisno od klancov in trenutne konfiguracije terena...
Glede navigacije pa stvar dela. "Routa" je sestavljena iz točk, ki jih sme biti vsega skupi max enih 90. Potem pa izbereš ruto in smer (moraš izbrati končno točko rute). Seveda ruto sestaviš na računalniku s pomočjo MapeSourca ter kakšnega dobrega zemljevida (npr. CroGuide).
Tko, na kratko bo to vse, če koga še kaj zanima pa naj kar vpraša.
Ninocka: Spomnim se da si bila v dvomih glede con in povprečnega pulza. Mislim, da to ne bi smel biti problem, Garmin ima vse to in še več.
ivan napisal/-a:Malo sem presenecen nad natancnostjo igracke. (hisa se mi dviga in spusca za dobre 4 metre, ko zakljucis krog pa je lahko tudi 8 metrov razlike na odprtem) Ko dobimo se zemljevide pa bo stvar se bolj zanimiva - ZADOVOLJEN
Ivan, natančnost je odvisna od števila satelitev, s katerih naprava trenutno dobiva signal. Pri tem Garmin ne slepari, saj če se sprehodiš malo pe menijih pridiš do "GSP Info" kjer ti naprava pove iz katerih satelitov trenutno prejema signal in kakšna je trenutna točnost (najbrž standardna deviacija). Pri meni se natančnost običajno giblje tam okrog 10 m, torej nič čudneg če ti bajta "skače" par metrov gor-dol. Katere zemljevide pa imaš v mislih?
LP