vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

No, kot da ne bi bilo že dovolj nekajtedensko počivanje zaradi raznih viroz in grip :x , mi je včeraj (zadnji dan bolniške zaradi gripe) pred domačo hišo spodrsnilo na zglajenem snegu in sem priletela direkt na rit. Sicer je kar obložena :oops: , ampak to ni preprečilo, da me ne bi zdaj bolelo pri sedenju, hoji, sklanjanju,... Sicer sem danes klicala zdravnico, ampak je nisem uspela priklicat.

Če je že kdo imel takole poškodbo, kako dolg je bil tekaški počitek? A se lahko s katerim drugim športom ukvarjam? Kako je s fitnessom? No, saj bom poskusila govoriti z zdravnico, ampak vseeno vas sprašujem.

Zdajle grem pa domov počivat :).
Nazadnje spremenil Manika, dne 01 Mar 2005, 10:20, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 lunca
Sočustvujem s tabo, Manika, in upam, da te bo čimprej nehalo boleti! Madonca, sej bomo kmalu imeli cel kripel bataljon, če bo šlo tko naprej! :-(( Skrajni čas, da pride v deželo pomlad :juhuhu:

Po moje ne bo dolgo bolelo - udarec je bil najbrž precej močan (bo treba mal bolj obložiti zadnjo plat :nono: :P ), ampak ko sem jaz pred leti takole padla, me je kar hitro nehalo boleti. Na par dni pa le moraš računati. Boš pa malo bolj na forumu visela in se ti bo zdelo, da tečeš! :P
Uporabniški avatar
 Staša
Uuuf, trtica, ta naš nesrečni repek. Meni je en sošolec v šestem razredu spodmaknil stol in sem zletela direkt nanjo. Bolelo v neskončnost, vsem se je zdelo smešno, jaz sem se pa jokala in dobesedno zakrčila. Ja, kakšen teden. Pol je pa OK. Brrr, ko se spomnim :(

Drži se!
 Nataša
Jooooj, Manika, to mi je pa priklicalo boleče spomine na Sicilijo, ko sem pred McDonaldsom tekla za kolegom, da bi ga polila z vodo in sem tkorekoč sama sebi postlala idealno drsalnico za idealen padec na trtico na trd beton. Prvo kot prvo - takoj bi morala kar hodit in razmigat, pa če je še tok bolel. Ampak ke sera, sera. Jest sem isti dan naredila še kar nekaj km na kolesu (v napol stoječem stanju haha), zvečer sem si pa dala na rito kar eno steklenico s ful mrzlo vodo (tebi bi priporočila led) - kar smejte se, mrzla voda tam je bil totalen luksus, če pa zraven še poslušaš emigranta iz Maroka, kako ti razlaga, kje je Oropa in se čudi, zakaj mi ne rabimo vise za Oropo, on pa,je pa žur popoln. Ampak...da ne skrenem spet...bolečina je minila v dveh dneh. Ni hudega. Malo potrpi, razmigavaj se, čeprav boli, pa led. :wink: :lol: Upam, da bo vse okej!
Uporabniški avatar
 Fotr
Manika, izgleda, da ti gre na bolje, kar močno upam, sklepam pa po temu, da si dobre volje, vsaj v rubriki malo za šalo je to opaziti. :D
Kako kaj bolečina in bolezen, sta že premagani?
Želim ti hitro okrevanje in čimprejšnje srečanje na tekaških poljanah!
:evil:
Uporabniški avatar
 Manika
Fotr, nisem OK. V bistvu se še od gripe nisem čisto pozdravila. Še vedno nekaj kašljam in smrkam. Jao, jao, tako dolgo pa še nikoli nisem bila bolna. :x
Pa tudi hrbet ni OK. Mogoče je danes malenkost bolje, ampak še vedno boli. Tečem seveda že 1 mesec ne. Pa tudi nič drugega ne počnem. Upam, da bom prihodnji teden spet začela počasi tekat tam po Tacnu in okolici, da se malo premigam.

Hvala vsem za lepe želje! :)
Uporabniški avatar
 Staša
Manika napisal/-a:Fotr, nisem OK. V bistvu se še od gripe nisem čisto pozdravila. Še vedno nekaj kašljam in smrkam. Jao, jao, tako dolgo pa še nikoli nisem bila bolna. :x

Zadnjič, ko sva se srečali in je bil mraz, nisi imela kape! Menda 30% toplote izgubimo čez glavo (nekje sem pobrala:))
MANIKA, KAPO GOR, da bomo lahko čimprej rekli MANIKA, KAPO DOL za ter reultate! :D
Uporabniški avatar
 GaGa
Manika, upam da so tvoje bolečine že kej minile in da se bomo kmal spet videl v pajkicah :D ...
Uporabniški avatar
 pegaz
Manika, glavo pokonci!

Gripa pride in gre, trtica se pozdravi, požene liste in rodi grozdje, spet bomo zdravi in počasi bo spet treba na lov za žabami! ;)

Nasvet od mojega brata (zvenim že kot Toni in njegova Teta Mara): počitek, pa en zvitek (torus) na sedež, da sediš v luknji (kot na WC školjki).

Get well soon,
tvoj lovski tovariš Pegaz :)

PeS: ena prjatlca dela u farmaceutski firmi, ti zihr lah zrihta kšna zdravila da boš prec zdrava! ;)
Uporabniški avatar
 Tjaša
pegaz napisal/-a:Nasvet od mojega brata (zvenim že kot Toni in njegova Teta Mara): počitek, pa en zvitek (torus) na sedež, da sediš v luknji (kot na WC školjki).

Joj, Pegaz, kje si bil ti s svojo "Teto Maro" pred dvemi leti, ko je trpela moja trtica. :D Dva tedna sem se v službo vozila tako, da sem med vožnjo ustavljala in delala kroge okol avta, tko me je bolelo! Potem pa je počasi, res počasi pojenjalo!

Manika, to je mnenje ene, ki se rada smili sama sebi! :oops: Ne vzemi me resno! Ampak bolelo je pa vseen! :wink:
Uporabniški avatar
 Manika
Malo mi že gre na bolje. Bolečina iz dneva v dan manjša, tako da računam, da bi konec prihodnjega tedna spet malo umazala svoje superge :) .

Staša napisal/-a:Zadnjič, ko sva se srečali in je bil mraz, nisi imela kape! Menda 30% toplote izgubimo čez glavo (nekje sem pobrala:))

Takrat sem pa ravno šla v lekarno po antibiotike. Kape pa skoraj nikoli ne nosim. Mogoče bi morala spremenit to navado. :?
 Ninocka
Manika napisal/-a:Malo mi že gre na bolje. Bolečina iz dneva v dan manjša, tako da računam, da bi konec prihodnjega tedna spet malo umazala svoje superge :) .

:P Manika, se veselim s tabo zaključka tvojega bolezensko-poškodbenega obdobja!
Še pa pridno počivaj dokler ne bo res okej. :wink:
Uporabniški avatar
 Manika
Hm, očitno se poškodbe pri meni kar vrstijo :evil: .

Včeraj sem s takim navdušenjem povohala en šopek, ampak še preden mi je uspelo svoj nos približati vrtnicam, sem z očesom zadela vrh neke trave, ki je štrlela iz šopka. Solze so se kar ulile. Okulistka mi je samo potrdila, da sem se malo ranila. In sem dobila neko mazilo.

Joj, a bo že konec tega čudnega obdobja? :? :x Jaz bi rada samo TEKLA!
Uporabniški avatar
 Vlajko
Manika napisal/-a:...Joj, a bo že konec tega čudnega obdobja? :? :x Jaz bi rada samo TEKLA!....

Manika. :wink: Po tako dolgem "čudnem" obdobju bo zanesljivo prišlo veliko,...veliko daljše lepo obdobje. :wink: :D

Boš TEKLA, prav kmalu. :wink:
 Ninocka
Si pa res dobila en pravi anti-running paket "zanimivih" poškodb :evil: :roll: .

Saj bo, Manika, kmalu bomo teka teka po razcvetenem in žvrgolečem Rožniku!
Naj sonček pozdravi tvojo učko (in trtico :twisted: ), pa Vlajkotovo gripo, odnese sneg in prinese POMLAD! :P

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA