prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 ris9
Zanimivo pri tistem testu glede natančnosti ur je , da je polar V800 najnatančnejši. PROSIM!!! Tole mora biti raziskava kupljena iz strani polarja.. Imel sem : garmin 405 , garmin 310 , polar V800 in sedaj garmin 620..
Garmin 405 je bil nekje na ravni natančnosti V800 katerega sem po mesecu uporabe prodal ravno zaradi tega razloga.. Pa res sem bil vesel, da sem dobil super uro in me potem kolegi sotekači zajebavajo kaj imam to za eno uro da tečem po avtocesti namesto po 100m oddaljeni cesti (kjer sem res tekel)..
310tka je bila super ampak malo okorna. Sedaj imam 620tko pa mi kaže nekje na ravni 310tke ima prednost v tem, da satelite najde res hitro in takoj je vse skupaj tudi natančno ne pa tako kot pri ostalih treh urah.
Vem da me boste Polarjevi zagovorniki negirali ampak dejansko sem to sprobal in v "smeti" vrgel kar nekaj evrov zaradi "ekskurzije" k polarju.
Pa še tolk: jaz na teden uporabljam uro od 8 x naprej tako da je nimam samo za okras ampak želim od ure res nekaj..
Danes odtekel trening z V800 na roki in iPhone-om z Stravo v žepu. Polar je na koncu pokazal 17,18 km , Strava 17,20 km. Govoreči avtolap na iphone-u se oglašal ves čas skoraj istočasno kot avtolap alarm na V800. Ker oba spadata v naprave z zanesljivim GPS-om, drugega niti nisem pričakoval :).

Strinjam se, da je pri teku bolj pomembna natančnost, kot nabor funkcij. Očitno se proizvajalci eni in drugi, prenaglijo pri izdaji svojih modelov in jih sproti nadograjujejo tako kot aplikacije za analizo. Jaz ima zadnjo nadgradnjo in sem s uro zelo zadovoljen.

Ne vem, če boš lahko prišel na mojo Polar stran. Iz tega linka je razvidno kako natančna je današnja pot. Celo tek okoli krožišč je natančna :).
https://flow.polar.com/training/analysis/38384308#
Ali vidiš moj posnetek na linku ?
Ziher ni nikoli. Kot je že napisano, pri Garminu je to bolj enostavno, kot pri Polarju, ker ti brez kompliciranja zamenjajo uro. Tudi meni so 305-ko, čeprav je garancija, bila tik pred potekom .
 ribic
papikele napisal/-a:Hvala za info
Kaj se da pri Garminovih urah zamenjat pašček? Vidim da imate kar težave s tem. Če kupim nekaj rabljenega prek bolhe ni nič ziher :?

Pri rabljenem Garminu sigurno ni ziher, da bo pas delal ok. Jaz imam 2 premium pasa doma in sta oba zanič. Sem pa pred 2 mesecema kupil polarjev pas za 15 EUR in dela z Garmin sprejemnikom odlično; območje kjer pas meri HR je bistveno večje kot pri Garminu, prav tako mi HR več ne skače tako kot prej.

Tako, da se ne sekiraj če bo rabljen pas defekten, boš pač vzel Polarja in to je to.
 guardy
Še mojih 5 besed:

Garmina 210 ne kupim za noben denar... Meni so menjali 3 ure v garanciji, pri treh od njih se mi je v uri nabirala vlaga od kondenza!!! No, na koncu so mi menjali za 220, ker se tudi njim ni več sanjalo kaj bi bilo narobe... Aja da ne omenim, 220ko je kupila kolegica in ima tudi z njo probleme s polnjenjem (kot to piše tukaj tudi za 210ko).

To sem potem takoj prodal in kupil Suunto 2S. In razlika je kot dan in noč. Satelite najde takoj, jih ne izgublja, sled je vedno taka kot mora bit, pas deluje BP.

Tako da avtorici teme priporočam, da pogleda mogoče za Ambita 2R, čer abi samo za tek. Se dobijo precej ugodno, delala bo pa precej bolje kot tele osnovne garminove.
Lp!

Tukaj ste nekateri stari mački glede teh zadev, zato pričakujem, da boste pomagali nekomu ki je " ... let za lesenimi žlicami". Imam športno uro Garmin 405 (takrat naj bi bila to dobra ura, sposobna marsikaj), ki pa mi je služila le za običajne postopke ( vse ostalo pa nisem koristil-nisem znal pa tudi trudil se nisem pretirano da bi bilo drugače), sedaj pa je nastal problem, da tudi tiste osnovne stvari ne gredo več tako kot bi morale.
Problem: pred kratkim sem opazil problem pri "štoparici". Ko sem zaznal, da se ni vklopila oz. da ne šteje časa sem začel nekaj po svoje "brkljati" vendar ni nič pomagalo. Ugotovil pa sem, da se štoparica vklopi, vendar na zaslonu ne prikazuje časa, ko pa štoparico ugasnem pa se na zaslonu prikaže pretečen čas!
Kaj bi bilo narobe? Se ji je že iztekel življenski ciklus, je potrebna popravila ali sem jaz s tem svojim "brkljanjem" pomešal kakšne nastavitve, ki bi jih bilo potrebno resetirati ali s kakšnim programom spet usposobiti- nastaviti.
Hvala za vsako informacijo in nasvet, ki bo pomagal, da se zadeva uredi.
andrejmocnik napisal/-a:Ali je Garmin Forerunner 210 uporaben tudi za druge športe in za triatlon? Tu je za 220 navedeno zgolj, da je primerna za tek http://www.bigbang.si/sportne-ure/forer ... -bv-566397 , jaz pa bi jo rad uporabljal tudi za kolo. katera ura je v tem primeru najbolj uporabna?

Za triatlon ni uporabna, ker ni za plavanje. Tudi na kolesu ti kaže tempo v min/km. Seveda ti lahko kaže tudi v km/h vendar moraš pred vsako menjavo tek-kolo to zamenjati v nastavitvah.

Trenutno najboljša ura za triatlon je Forerunner 920. Če te zanima, prodajam Forerunner 910, ki je njegova predhodnica in 2krat cenejša :)

http://www.bolha.com/rekreacija-sport/t ... 95018.html
andrejmocnik napisal/-a:Je ta boljša v preimerjavi z Fenix2?

Žal ti na to vprašanje sam ne morem odgovoriti, saj nisem imel nikoli možnosti uporabljati Fenix-a.
Pri Garminu me moti to, da ni možno dobiti novega paščka, ko se le-ta strga. Ravno se mi je strgal pas na 110-ki in ni načina, da se to popravi, ura sama pa dela še povsem ok. Podobno bi naj veljalo tudi za model 220. Tako sem tudi jst trenutno v dilemi, kaj nabaviti. Vsekakor pa bo model, kjer se da zamenjati pas, mogoče 220 ali 610.
 rio
garmin 110 je osnovna verzija in tam ni možno zamenjat paščka. tudi sam sem imel 110 in se mi je strgal pašček. ker je bila ura v garancijski dobi so mi je zamenjali (celo uro brez pasu hrm) BP.
 Ninđa
StaraKost napisal/-a:Danes odtekel trening z V800 na roki in iPhone-om z Stravo v žepu. Polar je na koncu pokazal 17,18 km , Strava 17,20 km. Govoreči avtolap na iphone-u se oglašal ves čas skoraj istočasno kot avtolap alarm na V800. Ker oba spadata v naprave z zanesljivim GPS-om, drugega niti nisem pričakoval :).

Strinjam se, da je pri teku bolj pomembna natančnost, kot nabor funkcij. Očitno se proizvajalci eni in drugi, prenaglijo pri izdaji svojih modelov in jih sproti nadograjujejo tako kot aplikacije za analizo. Jaz ima zadnjo nadgradnjo in sem s uro zelo zadovoljen.

Ne vem, če boš lahko prišel na mojo Polar stran. Iz tega linka je razvidno kako natančna je današnja pot. Celo tek okoli krožišč je natančna :).
https://flow.polar.com/training/analysis/38384308#

Prvo najlepša hvala za idejo kje teči po MB brez nepotrebnega zaustavljanja. Beri semaforji. Prav tako morem pohvaliti natančnost GPS poti pri V800. Res je zelo natančen GPS.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA