- 22 Feb 2015, 12:23
NEKAJ STAVKOV O K-24 V ZIMSKIH RAZMERAH.
Prehodi ta krog v zimskih razmerah , je nemogoče točno načrtovati. Razen če igraš na karto,da ti pogoje na poti ustvari narava sama, ena možnost obstaja, da to storijo drugi pohodniki,samo,pri tej varijanti je že nekaj težav,namreč po nekaterih poteh se ljudje pozimi gibljejo bolj malo ali skoraj nič. Obstaja še tretji način,ki ga uporabljam vsa leta jaz. Namreč mesec februar,mi že tri leta ni uspelo prehodit pot petih vrhov,pa sem bil vsako leto( priden) na poti. Z Romano ali sam sem vedno že tudi v decembru pregazil vedno novi zapadli sneg,vsaj na tistih mestih,za katera sem vedel, da mi drugi ne bojo. Potem so se dogajale razne stvari, da nisem mogel na pot,prepogosto sneženje, prenizke temperature,zdravstvene težave in še marsikaj. Lani sem celo leto imel v mislih, da letos lahko pride do odstopa samo zaradi narave,z moje strani ne bo odstopanja. Tako smo Romana in Nejc že v januarju začeli z "štanfanjem" poti, zabeleženo je na hribi.net. Tako smo letos porabili deset dni.Ni mi žal deset voženj Celovec-Črna,pohvalit moram Nejca, ki je bil pri tem zelo dobre volje in močno aktiven. Tudi to še ni dovolj, saj če struktura snega ni prava je to teptanje brez koristi. Mi smo bili dvakrat čez Peco enkrat polovico, 2 x Raduho 2 x Olševo 1 x smo prekrplali do Kumra, 2 x Sleme Smrekovec Lokain 1 x Jazbina -Ledine. No ko tako veš razmere na poti potem se lahko odločiš za datum , jaz bi še letos bolj utrdil pot po Smrekovcu in do Kumra. Tudi na Peco je sonce poteptano pot precej uničilo.Bodi dovolj, to so moje misli o tej poti , ko preberem nek napis" a gremo, bo treba it" in podobno, se nasmehnem,obenem me preleti srh po telesu. No mogoče boste imeli srečo in je za stanje na poti res poskrbela narava, ali namesto vas kdo drug. Drugače bo to šlo tako,kot so besede od G. Lačna (TO NI PODOBNO NIČEMER) Obstajajo tudi besede, poskusiti ni greh. Toliko z moje strani o poti K-24, moj pogled je takšen kot sem ga opisal, le na tak način veš kaj boš potreboval na poti K-24 tokrat je bilo DOBRIH K-27 .( Poročilo z 31 ponovitve bom verjetno tudi opisal). LP.