prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

 papikele
#335500
Skrivnost treningov je v pestrosti,tempu in počitku kot so ti že napisali. Krepko pod mejo 60min bi normalno talentiran moški dosegel že brez kakšnih programov in intervalnih treningov.
Glede plana 40min v bližnji prihodnosti kar briši iz glave ali pa bo potrebno zelo trenirati. Jaz sem prišel do 42min pa sem se ker nekaj časa trudil šlo bo še dlje samo je potrebno več delati na moči in intervalih.
Če želiš ti lahko pošljem programe katere sem delal sam in so kar dobri
Uporabniški avatar
 Medicius
#335504
Jaz bi ti samo svetoval, da treniraj/teči z glavo, ne z nogami. Vzami si čas, kot za trening tako za počitek in ne pričakuj nekega velikega napredka v kratkem času, saj najprej je treba izgraditi neko bazo. Bom tako povedal: ko boš sposoben preteči 10km v 50. minutah brez vloženega napora, šele potem razmišljaj o treningih, ki te bodo približali 40. minutam. In to bo trajalo dobro leto, 2, mogoče 3, če boš vztrajen in če si iz tekaškega testa. ;)
 magnus
#335688
No, če koga ravno zanima. Po nekaj lažjih tekih v zadnjih dveh tednih in enem kolesarjenju sem danes ponovn odtekel krog okoli Brda. Čas izpred dveh tednov sem izboljšal za 2 minuti, tako da moj rekord trenutno znaša 56:30h.

Upe na 40min sem že opustil. Tekel bom bolj pogosto verjetno le še kakšen mesec ali dva, potem pa so na vrsti drugi (poletni) športi. No, upam, da mi v tem času uspe rezultat približati 50min, a bo verjetno kar težko.
 magnus
#336626
Ne, nisem še obupal. :)

Tečem 2x tedensko - Brdo ali pa je to tek dolg 4-6km. Pri teku okoli Brda se vedno ustavim 3 ali 4-krat, saj bi bilo preveč, če bi vse pretekel v enem kosu. Pavza traja 3-5min. Vedno počivam in se raztegujem. Čutim, da mi vmesno raztegovanje zelo paše in sem precej bolj "mehak". Zmorem, vendar sem potem še nekaj dni ves polomljen. Poskušam delati manj pavz in teči več, a je težko ker imam le štoparico in se težko orientiram. (So na Brdu table za kilometer še vedno postavljene po celotnem krogu ali že katera "manjka"? Opazil sem le tisto za 3km in za 6km (pri mostu). Majhne so in jih človek hitro spregleda.)

Danes sem spet odtekel krog po sosednjih ulicah in rekordni čas prestavil iz 26:35 (2.3.) na 24:30 (7.4.). Vmes sem dvakrat tekel isti krog, a sem bil počasnejši.
Uporabniški avatar
 paulo
#339953
Ima kdo kakšen nasvet...?
Kako bi naj treniral intervalni trening za 10km razdaljo?
Trening bi vključil v štiri tedenski program za triatlonsko tekmo.
Kakšne intervale bi naj izvajal ,ali bi jih naj tedensko povečeval?
Imam program ,kjer so intervali za tek v klanec ,kar pa mislim ,da je bolj za trening v zimskem času?
Na zadnjem sprint triatlonu sem imel čas 18:16 za razdaljo 5km. Če je čas pomemben...
Uporabniški avatar
 paulo
#340005
Pa ta forum ni več za nič druga kot za oglaševat prihajajoče teke in kot oglasna deska.
Iz leta v leto je vse slabši...Nima smisla več spremljat ta forum...Vprašaš za nasvet ,odgovora pa od nikoder. Zagotovo sem zadnjič na tem foromu. :FO:
Uporabniški avatar
 Medicius
#340006
paulo napisal/-a:Na zadnjem sprint triatlonu sem imel čas 18:16 za razdaljo 5km. Če je čas pomemben...

Glede na zgornji rezultat bi jaz tebe lahko vprašal za kakšen nasvet.

paulo napisal/-a:Zagotovo sem zadnjič na tem foromu. :FO:

Slika
 Coach Miki
#350425
Morda se prehitro odločimo in začnemo samo s tekom. Tudi sam tek poleg aerobne kapacitete zahteva zadosti treninga moči saj se nam zgodi da kot tisti rek "srce hoče ampak noge ne morejo" hitro obupamo oziroma mislimo, da to ni več za nas. Tako kot potrebujete stopnjevati tako čas kot intenzivnost teka v kombinaciji z počitki in regeneracijo je potrebno tudi pridno trenirati moč mišic. Poiščite si primerne treninge dinamične moči in začnite morda dvakrat na teden tudi s tem vajami.
V kolikor jih ne dobite drugje si jih lahko pogledate na povezavi spodaj kjer vam ob nakupu izjemnega pripomočka za tak trening pošljejo še prilagojen načrt treninga z video prispevkom: http://kinetic-bands.eu/produkti/kineti ... ed_gratis/ Če jih prosite vam bodo program sigurno poslali tudi brez nakupa kljub temu, da je pripomoček preverjen in cenovno ugoden.

Lep pozdrav,

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA