Meni je zmerlo 20,71 km. To je že skoraj 2 % manj. Je to normalno in se pojavlja tudi drugod al je to posledica tega, da je tu vsako leto druga proga in je to najboljši približek ali naše ure narobe merijo?
Glede organizacije se strinjam z drugimi, brez pripomb. Navijači tudi super.
To je bil moj drugi polmaraton po Ljubljani pred slabe pol leta, ko sem tekel 1:48:23. Ko sem se januarja prijavil, je bil moj cilj pod 1:40. Glede na čase na treningih v zadnjem mesecu sem sicer upal na čas okrog 1:35, ampak ko sem videl tisti zadnji klanec, je bilo takoj jasno, da bo za 1:35 treba počakati na kakšno drugo priložnost. Ta klanec sem si sicer pogledal na Google Street, a v živo je precej drugače kot zgleda prek ekrana.
Drug problem je, da sem prehitro štartal (bom vedel za drugič). Na 5 km sem postavil osebni rekord (za 2 sek), na 10 km pa bil le za 6 sekund počasnejši od PB-ja. V drugi polovici je šlo počasneje, vseeno sem držal povprečno hitrost za pod 1:35 skupno do sredine 17. km, kar je ravno tam, kjer se začne klanec v Izoli. Na koncu čas 1:35:23 (Timing je sicer izmeril 3 sekunde manj), kar bi bilo približno 1:37:11 na 21,1 km.
V vsakem primeru sem torej izboljšal svoj čas na polmaratonu za več kot 10 minut, kar je super.