prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Geek
Pozdravljeni,
ima kdo kakšne uporabniške izkušnje izkušnje s to znamko copat?

Hvala in lp
 vlade
Newton Gravity 3 uporabljam za tekmovanja, prav pridejo tudi pri vadbi hitrosti.
Z njimi sem zadovoljen. Firma je inovativna, podplat je narejen tako, da vrača kakih 5% kinetične energije, zato je copat kar hiter. Slabost je nesramno visoka cena. Pri nas jih uvaža Žiga, testiranje pa je možno v toplih mesecih na PST (Brdo). Kakšen popust se vedno dobi.

http://www.runningshoesguru.com/reviews/newton/all/
http://gingerrunner.com/2014/05/31/revi ... avity-iii/
Uporabniški avatar
 Thazz
Meni se zdijo zelo dobri in Gravity boj v ožjem izboru pri nakupu naslednjih copat za hitrejše teke. Na sam POP sistem se je treba malo privadit, saj čutiš da je nekaj pod prsti, zelo dober je tudi zgornji del copata in se lepo prilega nogi.

Poleg PST-ja jih lahko stestiraš tudi v extreme vital-u (jih vzameš domov za kakšna 2 dni).
V kolikor imaš srečo z velikostjo noge, lahko dobiš še kakšen lanski model po razumni ceni (okoli 100 eur)
Uporabniški avatar
 dimmu
Odlični copati! Sam uporabljam Gravity III. Za vsakdanje treninge in tekmovanja. Se je pa treba navaditi na njihovo POP tehnologijo. Prvi vtis je res "strange", ko pa se navadiš je zadeva cool. Slaba stran je nabiranje kamenčkov na podplat, ko zaideš na kakšen makadam. Kar res moti so visoke cene. Se pa na netu dobi tudi kaj iz akcij.
 MatkoD
Dobro izdelani, podplat je stvar navade. Pazi na stopnicah! Uporabljam model Distance. Kupil sem jih, ker so bili poceni - nekje 50 EUR - pa da preizkusim, kaj naj bi to bilo.
 Geek
Zdravo,
4 posti in vsi ok. Mogoče pa je nekaj na tem. Po stopnicah ne tečem, vseeno hvala za opozorilo.
Bom poklical v extreme vital in se pozanimal glede izposoje.
Cena me ne moti, če je kvalitea temu primerna. Doma ima mizuno wave rider 12, ki sem ga resno zlorabljal zadnje 4 leta, 3x na teden, drugih tekaških copat nimam. Ene za vse in za vsepovod. Cene se ne spomnim,cca 120 eu. Brez ene napake, brez enega žulja. Zdaj je počila plastika na peti, pa se še vedno nič ne pozna. Takrat je to bil cel dnar na svetu, ampak danes lahko rečem money well spent.
Lp
Uporabniški avatar
 Jure Skraba
Na kar se moraš pri Newtonih navaditi, je tek po sprednjem delu stopala. Če si do sedaj tekel na srednji del ali peto, pričakuj bolečine v mečih. Sam sem jih ravno zaradi tega do nadaljnjega postavil v kot. Ko bo več kondicije, jih pa nameravam spet aktivirat.
 vlade
Treba je poudariti, da zahtevajo copati zaradi majhnega padca (3 mm) in specifičnega podplata, postopno navajanje. To velja za tiste tekače, ki nosijo copate s padcem cca 12 mm - takih je velika večina.
Zgoraj navedeno velja za vse copate z minimalnim padcem (0-4 mm).
Veliko je napisanega na tujih forumih. Da to drži, sem se prepričal na lastni koži. Krči v zg. delu meč so me skoraj stali odpovedi na LM.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA