prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Kupil sem jo v Gigasportu v Celovcu, ker sem moral se nek dobropis unovcit... jutri med malico nesem uro nazaj.

Soft/hard reseta nisem delal, ker nimam ustreznega racunalnika tuki v Avstriji - samo linux, pa se mi ne da virtualizacije postavljat... nej na servisu/trgovini pogedajo, kaj je narobe.

Moram pa povedati, da kljub tem nevsecnostim, mi je M400 res fajn ura... in upam, da ne bo koga ta tema odvrnila od nakupa ;)
Za določitev pozicije mora ura "videti" določeno število satelitov. Vsekakor precej več kot potem med samim delovanjem. Ker se sateliti (v našem primeru) nahajajo na jugu, je pomembno, da ima ura odprt pogled na nebo proti jugu. Ne navpično navzgor! Prav zato med vadbo izgubimo signal navadno na severnih pobočjih... Kako hitro bo ura zaznala pozicijo je odvisno tudi od oddaljenosti od zadnje znane pozicije. Zato je v primeru, ko je nova vadba daleč stran od zadnje vadbe, predvsem pa v primeru prve vadbe, čas tega iskanja daljši. Torej, če si bil na kavi v LJ med visokimi stavbami in morda še na severni strani stavb in morda okrog poldneva (takrat so sateliti skupaj na nebu in je tudi zato uspešnost lociranja slabša...) je povsem možno, da signala nisi našel... Sam navadno začenjam vadbo na istem mestu kot končam prejšnjo pa mi kljub relativno ugodni legi (proti J) satelite išče ca. 10 min (Polar RC3 gps). Na drugi lokaciji, ki je pod S pobočjem nižjega hribčka, moram pa uro za nekaj minut premakniti ca. 50 m stran, kjer je teren bolj odprt... LP
Izgleda, da imate to neke defektne ure, ki bi jih kar na forumu popravili. Če ne dela uveljavi garancijo, skratka nesi na popravilo/servis, ni druge opcije.
Meni RC3 najde setelite v cca. minuti, pa ne ciljam z njo po nebu, kot slepa kura. Mogoče se mi 1x v mesecu zgodi, da išče kakšno minuto dlje.
Cedron napisal/-a:... Sam navadno začenjam vadbo na istem mestu kot končam prejšnjo pa mi kljub relativno ugodni legi (proti J) satelite išče ca. 10 min (Polar RC3 gps)....

Zanimivo. Suunto Ambit 3 najde satelite doma v 1 (eni) sekundi, na povsem neznanem terenu (v Istri) pa v 5 (petih) sekundah :mrgreen: .
TicTac to je mozno izkljucno ce je GPS cel cas prizgan. Drugace ni stvari na svetu (vsaj v civilni sferi), ki bi bila sposobna iz nule dobiti GPS polozaj v sekundi, ali treh. Sedaj sta opciji samo dve, da ima Ambit GPS cel cas prizgan, tudi takrat ko ga ne potrebuje, samo to pomeni, da ti baterija v uri zdrzi zgolj dan ali dva, ali pa da so tvoje sekunde malo daljse ;)
Ambit si ob vsaki sinhronizaciji z računalnikom osveži položaje satelitov. Tako da če se povežeš z rač. in greš npr. naslednji dan tečt, res najde satelite v trenutku. Če pa je od zadnje sinhronizacije preteklo že več časa, pa rabi nekaj dlje.
Tudi jaz sem se odlocal med M400 in Tomtom Runner Cardiom, pa je zmagala odlocitev, da vzamem Tomtoma, ker ima podporo tako GPS kot Glonassu, pa precej veliko anteno in QuickFix preko osvezevanja, ki je nekaj podobnega kot zgoraj omenjeni Ambit 3.
Sicer so bile zelje najprej Garmin Fenix 3, ampak za moj budget ura vsaj za 250 € predraga (ce mi jo kdo podari, jo bom pa zagotovo nosil! 8) ).
Tako da sem pristal na 270€ za tomtom Runner cardio, ki ima celo senzor za HR, pa dokaj tocen (preverjeno v primerjavi s Polarjevim H7), kar se pa tice satelitov in sledenja, je pa sploh top. Bi rekel, da boljsi od Ambita 3, ker je kolega z doticnim na teku izgubil signal, moja urca je pa "delala kot urca".

Ampak glede na to, da ze imas M400, ti zelim, da ti jo cimprej pa cimbolj "zrihtajo" in da bos lahko potem po vsakem teku lahko 10 minut bulil v ekran (sodim po sebi), kje si tekel. :--
Evo, zjutraj so me ze klicali iz trgovine, da bodo uro zamenjali in da lahko po novo pridem... sem kar presenecen nad hitrostjo, saj sem uro nesel v trgovino vceraj ob 18h...

...tako, da imam novo uro - sem takoj GPS sprobal in dela, ceprav ni A-GPS posodobljen (pa tudi firmware je se 1.2.4), tako da za vikend vse lepo posodobim. Tect grem pa ze danes ;)

Hvala vsem za konstruktivne predloge.
Ekola, da se malo javim... uro sem posodobil na firmware verzijo 1.4, sosed mi je ostopil se stride senzor, kateri deluje z novim firmwareom... torej en parameter vec :)

Imam pa vprasanje, ce kdo slucajno ve... se po kaksnem naklucju da kupiti dodatno gumico (za senzor) za na copat? Za tek in fitness (steza) uporabljem razlicne copate, pa bi bilo bolj elegantno, ce bi imel ze pripravljeno da vstavim senzor in da ni treba vezalk motat vsakic :)
pozdravljeni,

Jaz imam polar m400cca. 3 teden, ugotovil sem da je pri teku ura razdaljo meri zelo natančno, medtem ko pri kolesu pri cca.25km strelja mimo za 0,6km,kaže drugačno najvišjo hitrost in povprečno hitrost..skratka podatki z števcom kolesa se ne ujemajo in števec imam pravilno nastavljen...
ker se pripravljam na triatlon sem tudi preplaval z njo že par kilometrov in sem ugotovil da v 50m zunanjem bazenu prav tako kaže napačno razdaljo..naprimer:preplavaš 10dolžin(500m) ura kaže 1km..?ko roko daš cca.1m pod vodo izgubi signal..itd
ne vem ali je to slučajno..ali je kak napaka v sami uri..skratka nisem najbolj zadovoljen..
ima kdo podobne iskušnje?
z povezavo pa ni težav, poveže se mi vsakič v cca.30sec.ali manj..
lp,Robert
Nic od tega ni napaka ampak cisto normalna stvar.
1. Kolo... m400 ne podpira bike senzorjev, zato si omejene izkljucno na gps podatke. Tudi ce imas nastavljen auto-stop se ura ne ustavi tisto sekundo, ko se ti ustavis (v800 z bike senzorji se). To pomeni, da ti stojis, cas se vedno tece in povprecna hitrost temu primerno pada. Tudi ko stojis, sploh ce je gps signal slabsi, ni receno da ura misli da zares stojis, pac pa lahko v najhujsih primeri to stanje izgleda, kot da bi poskakoval sem ter tja v par (deset) metrov radiju. Pac gps in natancnost gps sprejemnikov za ne-vojasko uporabo.
2. Plavanje... ura ni namenjena plavanju, zato se zanasa izkljucno na gps. Zakaj pod vodo izgublja signal poglej malo v fizikalne knjige pa ti bo jasno. Pri tako random mahanju z roko naokoli (pa ne mislim na tvojo tehniko), ter pri konstantem izgubljanja gps signala, pa je tudi nekako logicno, da prav vrhunskega merjenja ne more biti... na zalost. V800 meri razdaljo pri plavanju z giroskopi v uri (zaenkrat samo v bazenih, open water metric pa naj bi bil pripravljen enkrat do poletja) in ne z gps-om, zato je stvar lahko neprimerno bolj natancna.
mzlipar napisal/-a:

ne vem ali je to slučajno..ali je kak napaka v sami uri..skratka nisem najbolj zadovoljen..
ima kdo podobne iskušnje?

Ni napaka. Kot je že zgoraj napisal ura ne podpira teh funkcij. Za triatlon rabiš ti popolnoma drugačno uro, beri precej dražjo. Ne vem, kdo ti je svetoval M400 za triatlon. :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA