prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
Pozdravljeni.

Trenutno že nekaj let uporabljam Garmin forerunner 110, sedaj pa je napočil čas, da si kupim novo uro. Na "slabši" model definitivno ne bi šla, bi si pa rada kupila uro, ki bi jo lahko uporabljala tudi za kolo in plavanje (triatlonski model).

Ogrela sem se za Garmin Forerunner 310XT, problem pa je, ker se mi zdi mogoče za ene 50eur predraga. (Žal je npr v Hervisu kjer imajo jutri 25% popusta na izbrani izdelek nimajo več itd).

Zanima me, če bi mi morda lahko kdo svetoval kak model od Polarja ali znamke Suunto, ki bi bila primerljiva Garminu Forerunner 310XT?

Znamko Garmin kar poznam z ostalimi pa res nimam nobenih izkušenj.

Najlepša hvala in lep pozdrav, ŠG

p.s. Sem pa razmišljala o nakupu Garmina 310 preko spletne strani http://www.simplyelectronics.net/?gclid ... tAodfUYAvQ (Simply electronics), ima morda kdo izkušnje z nakupom?
Uporabniški avatar
 jorgamesh
To je totalno zastarel model. Na trg je ura prišla pred več kot petimi leti. Glej za novejšimi modeli. Od Polarja imaš recimo top model v800, ki je namenjen tvojim potrebam. Poglej malo na bolhi, kjer dobiš novega za 250 EUR, kar je odlična cena.
 Markej76
Zdravo

@Šmarnagora Imam dobro ohranjeno uro 310 XT, baterija drži še 15h ob uporabi pasa za srčni utrip. Če te zanima ti lahko posredujem kako sliko. Prodam ga za 70€. Edino kar bi svetoval je nov HR pas.

LP
Marko
 alpek
Z modelom 310 ni čisto nič narobe. ŠE vedno je odlična urca in čisto nič zastarela. Vse bistvene novosti (povezljivost s pametnimi telefoni, plavanje v bazenih in merjenje razdalje) niso tako posebne, da se ne bi dalo brez njih preživeti. PReko neta se jo še vedno dobi za dobrih 170€. Če ti je to ok cena, pol kar v nakup.

Bi pa opozoril na eno drugo stvar. Glede na to, da jo misliš uporabljati za triatlon, boš šla verjetno v nakup quick release kita, da jo lahko prestavljaš med kolesom in zapestjem.
Poglej kako zgleda ura na roki s quick release kitom

Slika

Glede na to, da si ženska in da ti je najbrž tudi izgled pomemben, ...To je po mojem mnenju tudi glavna pomanjkljivost te urce. Meni še vedno po ohoho letih služi brez problema. Si želim, da bi crknla, da bi si lahko upravičil nakup novega bonbončka, pa kar noče.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Urca je super
je res precej robustna, ogromna
slabost je zapestni pas, ki se po nekem času strga
za plavanje na morju je pa nisem mogel uporabljat, ker mi ni izmerila prave razdalje čez zaliv :-)
Uporabniški avatar
 jorgamesh
alpek napisal/-a:Z modelom 310 ni čisto nič narobe. ŠE vedno je odlična urca in čisto nič zastarela. Vse bistvene novosti (povezljivost s pametnimi telefoni, plavanje v bazenih in merjenje razdalje) niso tako posebne, da se ne bi dalo brez njih preživeti. PReko neta se jo še vedno dobi za dobrih 170€. Če ti je to ok cena, pol kar v nakup.
Nisem, rekel, da je z njim kaj narobe ampak, da je zastarel, kar dejansko je. :wink: Zdaj, če ga dobiš dobro ohranjenega za majhen denar, kot je zgoraj en napisal in te ne moti pomanjkanje vseh teh novosti, ki jih imajo novi modeli, se ga seveda splača vzeti. Novega kupovati, sploh z mislijo za uporabo v prihodnosti, kar je očitno namen uporabnice Šmarna gora, za 170 EUR in več je pa imho popoln nesmisel.
Uporabniški avatar
 Šmarnagora
Najlepša hvala za vse vaše odgovore. Meni se tale 310 tudi ni zdel nek zastarel model. Glede izgleda se pa strinjam - res je kar ogromna ura. :)
 ogi
Polarjev M400 pride okoli 150eur... ali bi dal 170eur za 6let staro uro, ali pa 150eur za nov model nekako ni ravno vprasljivo, ali pac?
Uporabniški avatar
 Charly01
6 let uporabljam Forerunner 305 in sem zelo zadovoljen.
Pred kratkim sem si ogledoval s čim bi ga lahko nadomestil. Optimalen rezultat je bil 310XT.

Odvisno kaj potrebuješ in kaj ti je najbolj pomembno. Ob zamenjavi znamke imaš potem podatke na dveh lokacijah kar otežuje primerjavo.

ogi napisal/-a:Polarjev M400 pride okoli 150eur... ali bi dal 170eur za 6let staro uro, ali pa 150eur za nov model nekako ni ravno vprasljivo, ali pac?

Trajanje baterije (GPS način):
Polar M400 = 8h
310XT = 20h
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Vsaka firma športnih ur bi morala imeti preko spletne aplikacije urejen izvoz in uvoz podatkov v različnih formatih, tako da to ne bi smel biti problem.

M400 ni primerljiva ura, ker ni namenjena triatlonu, ampak če gledaš Polarjeve ure, je to model v800, ki ga, kakor sem že omenil, dobiš na bolhi novega za 250 EUR in poje tega šest let starega Garmina za malo malico. Enostavno 170 EUR in več za šest let staro uro ni dober nakup, kar se tiče razmerja cena-zmogljivost. Da ne omenjamo podpore s strani proizvajalca. Zadnji update za Garmina 310xt je star tri leta. :shock:

Ampak seveda vsak se odloči po svoje. Uporabnica je povprašala za nasvet in sem ga pač podal.
 ogi
Jorgamesh osebno bi rekel, da je trenutno m400 za nekega normalnega rekreativca, ki ne potrebuje superduper ure, dalec najboljse za ta denar. Jaz imam v800, zena pa m400 in realno, je razlika v ceni med v800 in m400 prevelika za tistih par stvari, ki jih ima v800 vec. Pa tudi tistih 250eur za v800 mi je po pravici povedano malo sumljivih. Najcenejse kar po EU dobis je cca. 300+eur, seveda za uro s HR senzorjem, ne samo uro, tako da 50eur dol od najnizje cene je vsaj meni malo sumljivo. Razen seveda ce je to 250eur samo za uro.
Pa da ne bo post cisto brez veze... plusi, ki jih ima v800 v primerjavi z m400. Podpira bike senzorje (hitrost in kadenca), podpira Gymlink, kar pomeni da ti (naceloma) dela merjenje pulza tudi v vodi. Ima (trenutno) swim metric za bazene, open water swim metric naj bi pa prisel enkrat poleti?? ce bo :) Pa seveda regeneration status, ki ga m400 nima.
Za ta 310xt sem skoraj 100% preprican, da swim metrica nima, ker je to stvar zadnjih dveh ur (Polarjev v800 in Garminov 920xt), pa se ti dve imata boga in pol problemov s tem, ko si pa na kolesu, je pa za povprecnega kolesarja tudi GPS dovolj natancen. Prav tako sem skoraj 100% da nima ostalih funkcij, ki jih imajo danes boljse ure (activity tracking itd.). Tako da se povsem strinjam z Jorgameshom... Mogoce bi vzel 310xt, ce bi dobil stvar za 30, 40eur. Za 170eur pa definitivno ne.
Uporabniški avatar
 Charly01
jorgamesh napisal/-a:M400 ni primerljiva ura, ker ni namenjena triatlonu, ampak če gledaš Polarjeve ure, je to model v800, ki ga, kakor sem že omenil, dobiš na bolhi novega za 250 EUR in poje tega šest let starega Garmina za malo malico. Enostavno 170 EUR in več za šest let staro uro ni dober nakup, kar se tiče razmerja cena-zmogljivost.

ogi napisal/-a:Mogoce bi vzel 310xt, ce bi dobil stvar za 30, 40eur. Za 170eur pa definitivno ne.

V to, da je v800 boljši ne dvomim, vendar uri nista primerljivi, ker je med njiima 80€ oz. 50% razlike v ceni. Če model ne bi bil uspešen in zanimiv ga verjetno ne bi več tržili. Se strinjam, da je model star, samo glede na to, kaj jaz potrebujem, je za ta denar to zame najbolj optimalna ura.
Uradne cene, ki je za 310XT z HR 299€ pa raje ne bom komentiral in se v tem primeru popolnoma strinjam z vama.
Uporabniški avatar
 StaraKost
310XT ni nikakor optimalna ura, za njo rabiš XXL zapestje v kar dvomim, da imaš :).
Poslušaj zgornje nasvete in ne kupuj star model ure, pri katerem ni mogoč online update funkcionalnosti in popravkov, neoziraje se na ceno.
Uporabniški avatar
 jole
Za prebrati si je podrobni pregled V800 na tem linku. Glede na tole je V800 za ceno >300EUR (cena okoli 260EUR je brez pulsmetra) definitivno precenjen. V oči bodejo stvari, ki jih 310XT definitivno ima:
-Napredne treninge ne moreš nastaviti na sami uri ampak samo na rač. aplikaciji. Kot omejitev ne moreš nastaviti ciljnega tempa/hitrosti ampak samo srčni utrip, kar zelo zmanjša uporabnost naprednih treningov.
-Podatkovnih polj, ki jih kaže display, ne moreš nastaviti na sami uri ampak spet samo na rač. aplikaciji.
-V800 nima navigacije po sledi (pride prav, če ne poznaš terena, pri 310XT si vnaprej zrutaš traso in te potem vodi po sledi).
-Glede na zgornji review je V800 ravno najslabši kot multisport (triatlon) ura.
Drugače pa ne vem, zakaj bi rabil za 310XT XXL zapestje, saj sta oba enako težka oz. je 310XT celo za par gramov lažji. Prav tako to, da 310XT nima več updatov funkcionalnosti in popravkov, ni nič narobe, saj tega ne rabi, ker je razvit do končne stopnje, kjer so odstranjeni bugi pri funkcionalnosti pa ni več kaj velikega za dodati.
Se mi zdi V800 ena fensi-šmensi zadeva s celim kupom stvari, ki jih za vadbo ne potrebuješ, je pa pomankljiva pri stvareh, ki jih zelo potrebuješ. Če vzamem zraven še ceno 170EUR za 310XT in več kot 300EUR za V800 (primerjam enakovredne konfiguracije s pulsmetrom) je za mene odločitev jasna

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA