prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 guardy
Vprašanje. Do sedaj uporabljam Saucony Guide modele za tek po asfaltu/makadamu, večinoma je makadama. Pri 7mi različici so podplat menjal za powergrid, ki pa se mi zdi mehkejši in pio nekje 500km sem opazil, da imam v peti precej globoko luknjo.

Za zamenjavo sem gledal Brooks Adrenaline 11 ASR. Naj bi bili trail copati. Kako bi se ti obnesli za nekaj km po asfaltu oz občasno tudi kak daljši tek po asfaltu?
 papikele
Brooks ve kaj dela :wink:
Kvaliteten copat za kvalitetno ceno, mislim da ma Adrenaline kar podoben podplat Raveni s katero nimam nobenih težav po makedamu ali asvaltu.
Uporabniški avatar
 pajo
Sedaj imam te, ki pa se ne obnesejo preveč. Sporen je prijem na snegu in tudi potem ko je že vse shojeno in pomrznjeno.http://www.21run.com/ru_de/sale/xa-pro-3d-gtx-16.html
Gledam sedaj te ker imam od Asicsa mode z precej podobnim podplato samo, da ni Goretex.
http://www.21run.com/ru_de/sale/x-scream-gtx-2.html. Ker vzeti še 1 par kar tako je pa malce huda.Gledam tudi te pa sam ne vem kaj. http://www.21run.com/ru_de/sale/-88.html Dragi tekači kak nasvet? Rabim bolj kot ne za ravnino PST - ja. OK mogoče še kak Rožnik ali kaj podobnega.Hvala.
 mikha
@pajo na pomrznjenem bo primlo le z derezami ali nekaj s spicastimi konicami - meni so znani le Icebug copati, Amfibija LJ, speedcross so za blato, tega pa je po rozniku in pst prakticno nic, ce le ne zavijes s ceste, cim gres s speedcross na asfalt ali kamenje cepki na podlatu skorajda letijo stran
 vlade
Torej iščemo hibridni copat za teren in asfalt. Tipična predstavnika sta treksta sync in salomon x-scream ali x-celerate. Brooks cascadia je vrhunska zadeva, vendar je klasičen trail copat, ki se dobro obnaša tudi na asfaltu.
Tekel sem z vsemi naštetimi, če je asfalt samo pot do prvega gozda, potem vzamem cascadio, če kombiniram asfalt in teren/gramoz pa vzamem treksta ali x-celerate. Slednji so veliko mehkejši od treksta.
 vlade
Za PST nikakor ne rabiš trail copata. Je pa veliko sprehajalcev in občasnih joggerjev, ki kupujejo salomon s čepki in potem hodijo kot bi imeli pancarje na nogah.
Uporabniški avatar
 pajo
vlade napisal/-a:Torej iščemo hibridni copat za teren in asfalt. Tipična predstavnika sta treksta sync in salomon x-scream ali x-celerate. Brooks cascadia je vrhunska zadeva, vendar je klasičen trail copat, ki se dobro obnaša tudi na asfaltu.
Tekel sem z vsemi naštetimi, če je asfalt samo pot do prvega gozda, potem vzamem cascadio, če kombiniram asfalt in teren/gramoz pa vzamem treksta ali x-celerate. Slednji so veliko mehkejši od treksta.

Torej načeloma ga ne bi preveč usral z x - scream? Asfalta skoraj čisto nič zgolj PST v snegu in ledu.
 rudolfo
Lep pozdrav. Jaz imam pa eno vprašanje, ki ne sodi ravno v to temo, toda vseeno.
Ker se ravno omenja Brooks Cascadio, Tudi sam sem bil precej zainteresiran z nakupom le teh, tudi po prebiranju testov, ampak nekako ne razumem, kako je lahko trail copata brez goretexa. Ker če se ne motim, je trail tek po brezpotjih, kjer je kdaj treba prečit tudi kak voden del, že mokra trava zna delat težave. In ne predstavljam si sebe v copatih brez goretexa, zato sem pred nakupom izločil vse take copate.
Vprašanje je bolj retorično, bolj me zanima, če razmišljam v pravo smer, hehe
 mikha
Goretex je toplejsi. Torej od pomladi do jeseni pride prav le ob dezju oz. mokrih travah. Drugi problem, ce imas le gtx copate je, da gtx zdrzi, na pamet, 10 000 prepogibov, potem ne drzi vec na tistwm mestu. Pri meni je bilo to 3-4mesece. Po tem imas skorajda navadne copate.
 vlade
Cascadia je na voljo brez gtx-a, najboljši približek pa lahko dobiš z saucony xodus gtx.
Tudi gtx ni vsemogoč; noge sem imel suhe le ob rahlem dežju in teku po suhem snegu. V primeru potočkov, mokre trave in luže sem imel mokre nogavice - tako se obnašajo treksta sync.
Ne obstaja popolna neprepustnost tekaške obutve. Lahko naredijo ribiški gumijasti škorenj in mu namestijo vibram podplat - potem bodo noge garantirano suhe.
 ogeras
Živijo,
sam tečem v copatih cascadia 9 že dobro leto. Sedaj jih bom zamenjal za 10. Zame ni boljšega copata. Uporabil sem jih tako za Grintovec kot za tek po Rožniku in PST, kjer greš tudi 1km, dva ali tri po asfaltu brez problema. odlično stabilizira stopalo in tudi korenine zahvaljujoč Pivot sistemu copatu ne pridejo do živega. Priporočam.

Lp,
Andrej

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA