prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Dragi tekači, prosim vas za pomoč, ker s svojim raziskovanjem enostavno ne pridem nikamor. Predvsem zato, ker v zadnjih štirih letih pavze (dva otroka), nisem čisto nič spremljala tekaške opreme in iščem in berem brez vsake podlage. V tem času sem tek po cestah in urejenih poteh zamenjala za grob makadam, travnike, gozdne poti s koreninami in skale. Kupila dva para Salomonk, ki mi milo rečeno nista ustrezala, in tečem v (zdaj že zgonjenih) Asicsih GT1000. Ampak apetiti so čedalje večji, tudi kondicija je (spet) vse boljša, in treba se bo obut. Kje začet?

Želim si robusten in stabilen copat z dobrim oprijemom. Sem zmerna do močna pronatorka, marsikje so mi že rekli, da pri trailih to ni pomembno, ampak si vseeno želim nek stabilen občutek (me pa zanima vaše mnenje, če je to res) . Minimalizem mi ne diši. Salomon tudi ne. Poleg tega, katero znamko in model, (kot da že to ni dovolj), sem ugotovila tudi to, da jih ne moreš kupit v prvem Tomasu (ali Hervisu ali Rossiju ali Intersportu...). Skratka sprijaznila sem se tudi s tem, da bo treba naredit izlet v Ljubljano, ampak z dvema malčkoma ne morem naredit turneje po nevemkoliko trgovinah. Zato upam, da bom z vašo pomočjo uspela naredit nek izbor, KAJ pomerit, in KJE.

Aja, če bi se kaj dalo kupit v Celju, bi bilo pa sploh noro super.

Za nasvete vam bom res hvaležna.
Pozdravljena,
Tudi sam se poizkusil,kar
nekaj modelov copat in našel res nekaj odličnega to je Asicsov model Fuji Trabuco Gel. Je pa res,da ga je v Sloveniji težko dobiti ampak meni ustreza in imam že peti par zdrži pa vsaj enkrat toliko kot Salomon.
Če nimaš širokih nog, potem ima daleč najboljši oprijem Inov-8 Bare grip 200, tudi na mokrem grabi super, odzivnost 1A, ampak iz meni neznanega razloga ga v SLO ne uvažajo. :roll: Lahko pa povprašam, kje jih naročajo agilitaši.
V Celju je trgovina Iglu sport. Tam imajo veliko izbiro trail copat La sportiva in tudi nekaj Inovk imajo.
Sam sem prešnji teden kupil La sportiva Bushido, stabilen trail copat, tudi dovolj blažen za trde podlage. Na preizkusu po celjskih hribih se je odlično obnesel, edino na gladki mokri skali v Hudičevem grabnu mi je zdrsnil. Na tistih gladkih mokrih skalah bi verjetno zdrsnili prav vsi copati. Na suhih gladkih skalah pa grabi odlično, prav tako na zemlji, blatu...
Tudi po ostrih skalah se da lepo hoditi, ker ima v vmesnem podplatu zaščito.
Imajo pa v omenjeni trgovini še precej drugih modelov trail copat.
Za pogledat in probat.
Pa še to, cene so zmerne, precej cenejši so od Salomonk. Moj copat je bil 109 €, z gotovino bi bil še cenejši.
:D
Zaenkrat hvala vsem!
Seveda me je najbolj razveselil Miroslav, tako da sem se zapeljala do Celja in Iglu šport našla brez težav. Bashida niso imeli, ampak mislim, da sem vseeno našla novo ljubezen. V kratkem mi bodo nabavili še pol številke večje, ampak mislim, da sem že pečena - la Sportiva Mutant.
Ima mogoče kdo izkušnje?
Seveda bom javila, če in ko jih res nabavim, in preizkusim :)
Najboljši in najcenejši copati za tak namen so prav gotovo Adidas Kanadia. Sedaj lahko dobiš serijo 6 ali 7. 7 je malo lažja in malo dražja in ima podplat še bolj primeren za tak teren, kot ga omenjaš. Cena je okoli 60 €, 6 nekoliko manj 7 pa nekoliko več. Za ta denar so v Sportsdirect v Ljubljanskem BTC, polovalnico imajo tudi v Celju in Velenju. V drugih trgovinah so okoli 80 €.
O teh copatih imaš tudi posebno temo na Tekaškem forumu, kjer jih nasplošno zelo hvalijo.
La Sportiva mutant so približno 50€ dražji in mislim, da tudi precej težji od Adidas Kanadia.
La Sportiva Mutant so preizkušeni, posebej za to sem izbrala čisto novo turo, veliko bollj razgibano od česarkoli kar sem do zdaj tekla. Glede na to, da je to moj prvi pravi offroad par, ne bom razpredala o lastnostih, saj nimam s čim primerjati; sem se pa v njih vso pot, ne glede na teren počutila udobno in imela stabilen in gotov korak :)
milk napisal/-a:Najboljši in najcenejši copati za tak namen so prav gotovo Adidas Kanadia. Sedaj lahko dobiš serijo 6 ali 7. 7 je malo lažja in malo dražja in ima podplat še bolj primeren za tak teren, kot ga omenjaš. Cena je okoli 60 €, 6 nekoliko manj 7 pa nekoliko več. Za ta denar so v Sportsdirect v Ljubljanskem BTC, polovalnico imajo tudi v Celju in Velenju. V drugih trgovinah so okoli 80 €.
O teh copatih imaš tudi posebno temo na Tekaškem forumu, kjer jih nasplošno zelo hvalijo.
La Sportiva mutant so približno 50€ dražji in mislim, da tudi precej težji od Adidas Kanadia.
Zanimam se za te copate (model 7 tr) pa me zanima, če se dobro obnesejo na koreninah? Rabil bi jih za tek po "ljubljanskih hribčkih" ( Golovec, Rožnik...itd) izven urejenih makadamskih poti. Bodo OK za nekoliko vlažen teren po dežju (nič luž ali snega pozimi) ali naj vseeno raje gledam za kakšen gorotex model? Pri GTX me moti, da so načeloma težji in slabše dihajo in so seveda tudi precej dražji. Rabil bi jih za občasen tek parkrat mesečno saj sicer redno tečem po makadamu, za kar imam že druge copate.
Potem sigurno ne potebuješ GTX. Mislim, da so Adidas Kanadia primerne za tvoje potrebe in nič slabše od dosti dražjih copatov.
Jaz bi predlagal Inov8. Trailroc255, sicer ze bolj minimalisticen, odlicen podlat, kamne se z novimi skoraj ne cuti. Imam jih pol leta, zame cista petka, ker mi na nogo sedejo kot uliti. Dobis jih v Amfibiji. Na netu so pa lnski modeli smesno poceni. Pod 60 eur. Edino zacetki so bili boleci, zaradi minimalizma, manjsi padec peta prsti.
Salomon speedcross 3, jaz copat uporabljam že cca. 3 leta... in sem za 1x zadovoljen. Glede na tole da tečem večinoma po razgibanem terenu, pesek, skale, zemlja, asvalt... z vzponi in spusti, res nisem opazil neprijema ali zdrsa. Priporočam GTX. model. Je pa tudi res da je podplat mehak in ti bo zdržal cca. 6 do 8 mesecev, odvisno koliko tečeš. Dobiš pa jih lahko "ugodno" na ebay.u za cca. 95 eur imaš GTX model (govorim seveda o originalnih copatah).
Salomon speedcross 3 obvezno probat kako ti sedejo na nogo. Za mojo nogo, so neuporabni, čeprav jih za mehko podlago mnogi hvalijo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA