Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Jola napisal/-a:Ja ja Medicius, jaz pa imam drug predlog : da se nehate ukvarjati s "sprehajalci " in si izborite in organizirate rajši svoj dirkaški polmaraton in maraton, še prej se pa preštejte in izračunajte koliko vas bo stala prijavnina. Ne vem zakaj se s tem našim sprehajanjem obremenjujete in nastopate tako nestrpno in žaljivo, predlagam, da se malo umiriš pri žaljivkah, saj nikoli ne veš, kako dolgo boš tako "hiter"....dobro, saj sploh ne vem kako brzino imaš ! Jaz sem stara 67 let in še par mesecev čez, pa sem zelo ponosna na letošnje moje "sprehajanje" in na srebrno medaljo iz DP na 21 (Radenci) in sedaj srebrno medaljo na 42 (LM). PRAVI TEKAČI, ki nekaj pomenijo v tekaškem svetu, ne žalijo in z veseljem opazujejo narod, ki se je podal rekreativno na katerokoli dolžino ! Lep pozdrav vsem, sploh pa sprehajalcem, ki najdejo toliko poguma in moči, da se dvignejo iz kavča !

Jaz bi pa k temu dodal le to, da je maraton verjetno ena redkih disciplin, v kateri lahko profesionalec (svetovni, olimpijski prvak) na neki prireditvi tekmujeta skupaj. Nikoli še nobenega profija nisem slišal, da bi ga motili počasni tekači. Kdor je hiter, naj gre naprej v prve vrste. Če pa na samem startu zamudiš par sekund, jih pa na 21 ali 42 km komot nadoknadiš brez tega, da bi se zaradi tega moral forsirati. Naj samo dam za primerjavo Radence in LJ maraton. Medikus, ko boš enkrat toliko natreniran, da se boš preizkusil na obeh (mimogrede tvoj pristop k maratonu podpiram, odnosa do sotekačev pač ne), boš videl kaj pomeni vzdušje. V Radencih teče 250 maratoncev in si ne glede na čas praviloma sam na drugi polovici proge. V LJ je situacija v drugem delu proge prav na račun "sprehajalcev", ki so kot na vsakem maratonu na svetu v večini, drugačna. To so ljudje, ki imajo namesto pene na ustih nasmeh in to je bistvo organizirane tekaške prireditve. Brez sotekačev lahko tečem tudi doma.
Medicius napisal/-a:Jaz pa razmišljam ravno nasprotno. Še kakšno podkategorijo bi morali narediti, bo vsaj več tekačev na krajše proge, ne sprehajalcev na dolge in posledično večja konkurenca! :-- Ali pa omejitev za polmaraton 2h in maraton 4h! 841 vas je "teklo" maraton nad 4h in 3117 vas je "teklo" polmaraton nad 2h. Takoj 4k ljudi minusa, če gremo v to smer. Pa 10ke sploh nisem omenil. :mrgreen:

No, pa smo ponovno tam... Pretekel (pardon PREHODIL očitno...) svoj prvi maraton, presrečen, občutki fenomenalni, ponosen na sebe in vse ostale ŠPORTNIKE, ki so se odločili prispevati svojo energijo in delež k tekaškemu prazniku. pa pridem na tekaški forum in mi "strokovnjak" postreže z definicijo, da sem navaden sprehajalec, ker mi ni uspel čas pod 4 ure...FALA! glede na tvoj čas@Medicius, kaj praviš, da bi postavili mejo na polovički na 1:20, zakaj na 2 uri?? in na maratonu 3h, saj ta pravi tekači to zmorejo, pa je to to. bi se še vedno našel med "tekači"?? razočaran nad odnoson nekaterih, saj ne razumem, kako lahko moj slabši rezultat moti tebe in tiste, kateri ste pač hitrejši (in kapo dol vsem vam, ki ste za mene pač nedosegljivo hitri, vas spoštujem, občudujem ampak se NE PRIMERJAM ne z vami, ne z atleti iz Kenije, Etiopije) čestitke vsem za dosežene cilje, tako "tekačem" kot tudi "sprehajalcem"...
Me prav zanima kaj boste zdaj eni s tega spesnili. A bomo ukinili polmaraton ali rekreativni tek ali obojega, da ostane samo maraton ali določili časovne omejitve ali izločili tiste s steklino ali...
Skratka ne se razburjat - brez pene na ustih, lepo mirno in počasi, z nasmeškom na obrazu. :D
Medicius napisal/-a:Jaz pa razmišljam ravno nasprotno. Še kakšno podkategorijo bi morali narediti, bo vsaj več tekačev na krajše proge, ne sprehajalcev na dolge in posledično večja konkurenca! :-- Ali pa omejitev za polmaraton 2h in maraton 4h! 841 vas je "teklo" maraton nad 4h in 3117 vas je "teklo" polmaraton nad 2h. Takoj 4k ljudi minusa, če gremo v to smer. Pa 10ke sploh nisem omenil. :mrgreen:

Medicius, že večkrat so me zbodle tvoje objave in do sedaj sem se vedno raje ugriznila v jezik oz. v prste.
Tvoj komentar glede "sprehajalcev" je res višek :evil: (in vemo, da se nisi šalil, ampak ti res gre polovica tekačev na jetra). Zanima me, kaj sploh delaš na tem forumu, v katerem sodelujemo rekreativci, hobi tekači (nekateri hitrejši, nekateri počasnejši) ?
Ti bi se ja zdaj moral pripravljati na naslednje svetovno prvenstvo ali OI, ker si očitno takšen profesionalec? :?:
A tebe najdemo med prvih deset v rezultatih?
Na tem forumu je kar nekaj tekačev, kateri imajo boljše rezultate kot ti in ostale "sprehajalce" ne žalijo, celo nasprotno, vzpodbujajo jih! :clap:
In veš, nekateri prav tako trdo trenirajo kot ti, da spravijo rezultat okrog 4 ure skupaj. :D

Drugače pa: kogar moti 100 in ena stvar na LM naj pač ostane doma, naj teče v najbližjem gozdu, sam ali naj gre na prireditev, katera mu je 100% všeč.

Jaz sem se letos odločila za polovičko in sem zadovoljna z rezultatom glede na vložen trud pred in med tekom. :D
Čestitke vsem ostalim udeležencem! :laola
Enkica napisal/-a:Hvala še enkrat vsem navijačem! Z veseljem in predano sem prejeto energijo na 21-ki vračala ob progi maratona! In uživala enako kot med tekom! Lublanc je zakon :D !
[/quote]

Tudi jaz sem odšla po teku rjovet na Miklošičevo in pod to, kar si napisala, Enkica, se absolutno pofočkam! :clap:
Jast sem na TF prijavljena devet let in v vseh teh letih ne vem, če sem PRETEKLA za dva maratona km.
In četudi sem jih, so bili le-ti 100% počasnejši od najpočasnejšega izteka enega temnopoltega tekača. ( ker on pa teče, pač :-- )
In, kaj?
SEM PONOSNA ČLANICA SPREHAJALNEGA FORUMA!
IN TUDI ŠE BOM!
NAJ ŽIVIJO SPREHAJALCI! :clap: :clap: :clap:
Waw, človek je šel delat statistko vseh rezultatov amaterskih tekačev in tekačič (verjetno so vmes tudi izjeme - profiji, atleti..., se opravičujem). Mislim imaš čas, medicius.

Drugače pa čestitke vsem, ki so se postavili na štart :laola
Tekačiča napisal/-a:

Medicius, že večkrat so me zbodle tvoje objave in do sedaj sem se vedno raje ugriznila v jezik oz. v prste.
Tvoj komentar glede "sprehajalcev" je res višek :evil: (in vemo, da se nisi šalil, ampak ti res gre polovica tekačev na jetra). Zanima me, kaj sploh delaš na tem forumu, v katerem sodelujemo rekreativci, hobi tekači (nekateri hitrejši, nekateri počasnejši) ?
Ti bi se ja zdaj moral pripravljati na naslednje svetovno prvenstvo ali OI, ker si očitno takšen profesionalec? :?:
A tebe najdemo med prvih deset v rezultatih?
Na tem forumu je kar nekaj tekačev, kateri imajo boljše rezultate kot ti in ostale "sprehajalce" ne žalijo, celo nasprotno, vzpodbujajo jih! :clap:
In veš, nekateri prav tako trdo trenirajo kot ti, da spravijo rezultat okrog 4 ure skupaj. :D

Drugače pa: kogar moti 100 in ena stvar na LM naj pač ostane doma, naj teče v najbližjem gozdu, sam ali naj gre na prireditev, katera mu je 100% všeč.

Jaz sem se letos odločila za polovičko in sem zadovoljna z rezultatom glede na vložen trud pred in med tekom. :D
Čestitke vsem ostalim udeležencem! :laola

Se podpišem! Bravo Tekačiča.
slorunner napisal/-a:Če bi mi v srednji šoli, ko sem v 4 letih samo 1-krat pretekel kuperja brez vmesne hoje, kdo rekel, da bom nekoč pretekel maraton, bi se samo nasmehnil in dodal, da to pač ni možno. A vendarle se je ravno to včeraj zgodilo. Eno leto po prvem polmaratonu sem znova stal na štartu v Ljubljani, tokrat z rumeno barvo na listu s štartno številko.

In smo šli, prvi km tudi letos počasneje od želja (ljudje se še vedno ne znajo postavit v pravo cono), potem pa sem kmalu ujel tempo malce pod 5:00/km in brez težav so minevali kilometri. Otroci s svojimi petkami so res super. Tam nekje pri 16 km sem razmišljal, da je noro, da je samo še 5 km do polmaratona, jaz pa še vedno povsem svež. Potem pa še tista dolina, ko vidiš daleč naprej reko tekačev in te vse skupaj še malce bolj potegne. Tako lepo mi je šlo nekje do 23 km, potem pa sem počasi začel čutiti utrujenost, na postaji na 25 km sem prvič naredil nekaj korakov hoje več kot je bilo potrebno. Tu se je pokazalo tudi sonce. Res, da ni bilo vroče, a se pozna. Naslednjih 5 km še vedno kar v redu, do 30 km sem držal povprečni tempo pod 5:00/km, potem pa znova nekaj hoje pri postaji in še tisti klanec, ki ga niti nisem poskušal teči, tako da je bil 31. km moj drugi najbolj počasen km. Nato so sledili najtežji kilometri, najprej pavza s hojo na 32,5 km in seveda pri postaji na 35 km, potem pa kar na vsak km nekaj korakov do zadnje postaje. Zadnja dobra 2 km pa lepo v enakomernem tempu s tekom preko Prešernovega trga in Slovenske ceste, kjer čaka največ ljudi, občutek je tu res fantastičen. Sledil je le še cilj in kočni rezultat malo pod 3:45. Neverjetno, res mi je uspelo.

Zelo lepo si opisal moj tek, tudi čas podoben..pri meni nekaj nad 3:35 :D
slorunner napisal/-a:-Komot bi maraton štartal ob 8:30 in 10-ka ob 9:30 ali 10:00.

Tale me je pa nasmejala. Maraton zaštartat ob 8:30 in 10-ko ob 10:00 je idealna rešitev. Tako prvega z maratona in prvega z desetke dobimo istočasno v cilj. Kaj čmo boljšega????

A si ti resen?
Ljubljanski maraton je in mora ostati rekreativna prireditev. Štarta lahko kdorkoli in teče tako hitro kakor sam želi. Saj piše v razpisu, kaj se zgodi, če si prepočasen od določenih časovnih limitov. Ne vem, kako lahko nekdo sploh pomisli na to, da bi še zaostril časovni limit in s tem mogoče celo koga več porinil v hujše zdravstvene težave zaradi prenaprezanja med tekom??
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA