Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Ob desetletnici naše prve udeležbe na tem maratonu je ravno prava priložnost za novo pot v južne kraje. Žal je maraton ravno isti vikend kot ljubljanski, a ker nekateri nismo prav zelo čustveno vezani nanj, smo se zlahka odločili. Pa še štartnina je za te čase skoraj neverjetnih 5 EUR. Letos so poleg maratona in polovičke dodali še 5 in 10km tek.

Nam je uspelo dobit letalske karte po 80 EUR, na Adrii so še vedno po zmernih 98 EUR. Imamo rezerviran apartma dobrih 100m od štarta/cilja. Mi gremo tja že v četrtek 22.10. in se vračamo v sredo. Če še koga mika, imamo za silo še eno prosto mesto v apartmaju in 2-3 mesti v najetem kombiju.

Povezava na uradno spletno stran:
http://www.maraton.co.me/

Pred leti je bilo takole:
viewtopic.php?f=2&t=3952
viewtopic.php?f=2&t=5768&start=0
V Podgorico smo potem res odšli trije tekači in tri spremljevalke. Vse skupaj smo bolj turistično naravnali. Ker je bilo ves čas prelepo vreme smo obiskali veliko krajev. En dan smo celo za nekaj ur obiskali Albanijo, saj smo naredili cel krog okoli Skadarskega jezera. Zanimiva je bila Ada Bojana, pa Rijeka Crnojevića, odročni Žabljak, Cetinje z Lovčenom in divjim spustom do Boke Kotorske. Za dodatek adrenalina smo se na predvečer maratona udeležili še protestov, v zadnjem trenutku zapustili takrat še zmerne proteste, a se vseeno naužili sozilca in bili deležni grmenja ekplozij v poznih večernih urah.

Naslednje jutro je bilo na štartu že vse pospravljeno, le v zraku je bilo še čutiti solzilec. Tek je potekal v jasnem, vročem vremenu, ko sem prišel v cilj je kazalo 26 stopinj.. Poleg treh predstavnikov gorenjskega TFja smo srečali skupino Dolenjcev, z nekaterimi smo bili na Podgorićkem maratonu že pred desetimi leti na legendarnem bus izletu v Erotovi organizaciji.

Za prihodnje leto pa že mal pogledujemo proti Skopski izvedbi v začetku maja.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA