prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 Andreja_Run
Živjo,

zanima me, katere dereze uporabljate zanesenjaki? :D
Da najprej razčistimo, "iščejo" se dereze za tek izven mestnega okolja, torej za povsod, kamor v letnem času pridejo mamice z otroki - Šmarna gora, Tivoli, Komna, Krnska jezera, ipd. in NE za visokogorje. Za zimske vzpone imam 12 zobkov, kar kot vemo seveda ni primerno za tek.
Torej, kateri tip derez vam preizkušeno najbolj odgovarja? Kaj pa za po asfaltu? Iste ali kaj drugega. Iščem optimalno rešitev, ne kompromisov (pa še to pomeni 5 derez) ;) hec, hec...

Nekaj "idej":
(1)Slika

(2)Slika

(3)Slika

(4)Slika

(5)Slika
Uporabniški avatar
 majcka
Jaz imam tudi model s 3.slike in sem z njim zadovoljna - kolikor sem ga pač do sedaj potrebovala. Res pa, da nisem nek agresivec, ki bi moral za vsako ceno v ledu tečt ali hodit. :lol:
 Andreja_Run
StaraKost napisal/-a:Meni je model 3. zdržal 3 zime :).

Hmm, kaj to pomeni, da je po tretji zimi crknil ali da 3 zime že (še vedno) dela? :shock: :lol:
Pa ravno ta model se mi zdi najbolj "nezanesljiv" (imam zoprn občutek, da bi se lahko snele?) in sem hotela potrdilo, da se ne motim :)

no, če vama obema "dela", je super, bom prišparala :)
Uporabniški avatar
 majcka
Andreja_Run napisal/-a:

Hmm, kaj to pomeni, da je po tretji zimi crknil ali da 3 zime že (še vedno) dela? :shock: :lol:
Pa ravno ta model se mi zdi najbolj "nezanesljiv" (imam zoprn občutek, da bi se lahko snele?) in sem hotela potrdilo, da se ne motim :)

Imaš občutek, da bi se ti snele z noge??? Nikakor. Moje imajo čez še en pašček, ki ga namestiš preko čevlja. Se pravi, dereza spodaj drži, elastika okrog čevlja, zgoraj pa še pašček. Nima kam it. Še zamakne se težko, dokler se jih ne odločiš sneti in pač odpneš pašček.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Andreja_Run napisal/-a:

Tudi copati po treh zimah "crknejo", zakaj ne bi tako poceni dereze, če jih dosti uporabljaš :D :).
In res je, niso še čisto "crknile", so pa blizu temu, da crknejo. Zato bom za to zimo kupil nove.
Tudi moje imajo pašček o katerem govori @majcka. Nikoli mi se niso sezule.
Nazadnje spremenil StaraKost, dne 31 Okt 2015, 22:12, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Loni
Šraufki za v superge so zakon, sicer sem ter tja kakega izgubiš (do sedaj našraufane v Salomonove speedcrosske, xa pro 3d in icebugice, potem ko so originalni padli ven):

http://www.icespike.com/store/index.html

Od derez imam enko, dvojko, enko še iz časov, ko sem hodila peš v službo, drugi par imam za zimske bolj nižinske hribe, trojko sem edino uporabljala za tek in je tudi pri meni tretje leto razpadla.
 Andreja_Run
Tudi copati po treh zimah "crknejo", zakaj ne bi tako poceni dereze, če jih dosti uporabljaš

:shock:
Meni tekaški copati vsi trajajo 5 let+, je pa res da sem lahka in ne dam dosti na mnenja strokovnjakov o tistih kilometrih, ker bi jih sicer morala menjati vsaka 2 meseca :bum: :D

Šraufki odpadejo, ker tečem tudi v neblaženih (tudi pozimi) pace glove copatih in jih ni kam našraufat, torej bo padla trojka :)

Hvala vsem za odgovore :)
Uporabniški avatar
 muc
Jutro, uporabljam model pod št.2..brez pripomb...očitno jih bom lahko kmal uporabljal ;)
Uporabniški avatar
 StaraKost
Andreja_Run napisal/-a:
Tudi copati po treh zimah "crknejo", zakaj ne bi tako poceni dereze, če jih dosti uporabljaš

:shock:
Meni tekaški copati vsi trajajo 5 let+, je pa res da sem lahka in ne dam dosti na mnenja strokovnjakov o tistih kilometrih, ker bi jih sicer morala menjati vsaka 2 meseca :bum: :D

Šraufki odpadejo, ker tečem tudi v neblaženih (tudi pozimi) pace glove copatih in jih ni kam našraufat, torej bo padla trojka :)

Hvala vsem za odgovore :)

Lahko trajajo tudi 10 let, če z njimi delaš malo kilometrov :). Tudi jaz še vedno uporabljam vse "stare" copate za hojo ali nezahtevne vzpone. Za kaj bolj zahtevnega pa je profil podplata že preveč izrabljen.
Uporabniški avatar
 Cebelca
Te derezice je lani kupil kolega.
Na prvi turi je izgubil obe, pa jih je mel na gojzarju.
Na supergah in med tekom pa predvidevam, da padejo dol še toliko prej.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA