prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Moj naslednji nakup bodo zero drop copati in sicer sem skoraj odločen za Altro. Varianta s srednje močnim blaženjem. Sigurno bom vzel trail verzijo, mogoče tudi cestno. Počakam še do pomladi, da uvoznik dobi novo kolekcijo, da jih najprej sprobam.
Uporabniški avatar
 Thazz
Jaz mam Altra Torin so res odlične. Upam da res dobijo pomladi novo zalogo, ker jih bo do takrat treba počasi zamenjat.
 bossteb
Jaz pa ze 7 let ( 4 modele) tecem z Asics Gel Cumulus, ki imajo vec kot 2 cm dropa, pa me mika, da bi pocasi presel na cim manj oz. celo na zero drop superge. Nekako mi je uspelo lansko leto zaceti s trendom teka s pristankom na prste, tako da imam obcutek, da bi po se nekaj vaje lahko to realiziral.
Me pa zanima, kako se zero drop cevlji obnesejo pri teku v hrib. Namrec ze sedaj v klance tecem samo po prstih, navzdol seveda tudi, ce mi uspe obdrzati koncentracijo in ce nisem prevec utrujen. Moji povprecni teki so nekaj med uro in pol do dve uri in pol, s kilometrino od 17 do 28 km (respectfuly - ne vem, kako naj to povem po nase) in z vzponom od 750 do 1300 m (potem se moram seveda tudi spustiti na izhodisce) na tek.
Pa se to, lansko leto sem na W4L pretekel slabih 45 km z Asicsi, ali bi, ce bi jih bil navajen, zero drop cevlji omogocili tako dolge teke?
Spomnim se svoje zero drop izkusnje, ko sem na dopust v grcijo pozabil vzeti superge. :P Nedalec od hotela je bila 2 km mivkasta plaza in vsako jutro pred zoro sem odtekel 8 km. Po dveh dneh sem mislil, da je nekaj narobe z mojimi meci od plavanja, po stirih dneh sem dobil zulje na palcih na nogah in neverjetno trde noge, tako da sem ugotovil, da ravninski teki niso zame.
No, po dolgem casu mi je postalo jasno, da muskelfiber ni prisel od ravnine, pac pa od nenatreniranosti mec zaradi tekaskih superg, :idea: :--
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Zero drop ni enako minimalistični copati. Zero drop so lahko različno močno podloženi od nič (minimalistični), do srednje in celo zelo podloženih. Na tvojem mestu bi vsekakor šel na postopno zniževanje. Naprej probaj nabaviti kakšne s 4-6mm dropa srednje blažene (glej recimo modele Salming, Saucony, Newton) da se privadiš. Takšni komot omogočajo daljše teke. Potem pa na zero drop srednje obložene (recimo altra). Ko boš že zelo navajen in se ti bo tehnika teka še bolj izboljšala, bodo tudi ti omogočali daljše teke brez posledic. Na minimalističnih pa jaz osebno ne bi tekel daljših razdalj. Sploh ne po trdih terenih.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA