prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Za tiste, ki imate probleme z GPS signalom - naj bi danes odpravili problem. Uro je treba sinhronizirati preko FlowSync aplikacije.
Uporabniški avatar
 klatez
Nekaj cen "čez lužo":
Garmin FR920XT for $329 (normally $449) – Deal ends Nov 23rd.
Garmin FR920XT with HRM-RUN for $369 (normally $499) – Deal ends Nov 23rd.
Garmin FR620 for $199 (normally $349)
Garmin FR620 with HRM-RUN for $239 (normally $399)
Garmin FR220 for $164 (normally $199)
Garmin FR220 with HRM for $204 (normally $249)
Garmin FR225 with optical HR sensor for $249 (normally $299)

Vir: http://www.dcrainmaker.com/2015/11/holi ... 920xt.html
 DrDeeJay
Hja kaj ti nucajo...vprašanje če sploh pošljejo v slovenijo (ameriški amazon recimo ne)...kolk je poštnina...+ carino ti zaračunajo...s tem da pol tud vprašanje če bi ti na SLO servisu hotl uveljavljat garancijo.

Jst sm svoj kabl v glavnem nesu na servis in so mi ga zamenjal (se mi zdi da so mi dal drugačnega ki ni več tak cheap shit, kot če bi ga dobil v Kinder jajčki). Poleg tega so mi pa preventivno vseeno zamenjal zadnji del ure, kjer je USB...tko da ne bo problemov z rjavenjem (zaradi nabiranja vode). Tko da morm rečt da za enkrat sm zadovoljen.

Kar se tiče pa sinhronizacije prek BT...men dela samo tko kot je opisano...izklopim wifi/4g, BT...zaženem aplikacijo, ji dovolim, da sama vključi BT in sinhroniziram. Ker mam nexusa 5 z najnovejšim androidom moram pa pred sinhronizacijo vključit tudi lokacijo (sicer sinhtronizacija ne dela). Mal zoprno...in ni nobene logike...ampak važn da za enkrat dela. Upam pa da spedenajo to aplikacijo...ker to ni normalno, da morš uporabljat takšen postopek. To da za android obstaja 1000 različnih telefonov ne more bit izgovor...če so druge aplikacije lahk poštimane, je lahk tud ta...al majo pa nesposobne programerje, ki bi jih blo treba zamenjat.
Uporabniški avatar
 Medicius
Sem opazil, da mi krajše treninge v trajanju okrog 40 minut prenese, daljše v trajanju nad eno uro pa ne. V vsakem primeru me na koncu spomni, da je fail ura.
GPS zdaj najde setelite bliskovito hitro, tako kot prej. Definitivno pa ne dela kot prej, saj sem opazil zelo slabo odzivnost GPS-a na menjavo tempa/hitrosti. Če ponazorim primer s fartlekom v sliki:
Odzivnost GPSa.JPG
Odzivnost GPSa.JPG (49.1 KiB) Pogledano 16287 krat

Pri prvem pospešku je vidna dokaj hitra odzivnost, naslednje spremembe v tempu pa so zelo slabe. Čeprav vem, da sem (skoraj v hipu) pospešil krepko pod 4:05/km, me je ura še skoraj 1/2 minute po tem opozarjala, da sem prepočasen. Intervali so 500m dolgi, sprememba tempa je bila takojšnja, torej nisem stopnjeval.
Prej je bila odzivnost definitivno dosti boljša:
Odzivnost GPSa (prej).JPG
Odzivnost GPSa (prej).JPG (45.4 KiB) Pogledano 16298 krat
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Ja, nekateri so imeli tezave pri nadgradnji. Pospeseno delajo na popravku, ki bo verjetno zelo kmalu na voljo. Meni je normalno nadgradilo in tudi funkcija merjenja kadence deluje odlicno.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Tudi meni na V800 normalno in natančno deluje. Natančno zato, ker najbrž meri premike roke, ki jih je enako kot premikov noge :). Footpod in accelerometer res, da kažejo skoraj enako kadenco. Zato ne kažejo dolžina koraka in ne morejo meriti razdalje in hitrosti/tempa pri indoor aktivnostmi. Tako, da to v resnici ni zamenjava za footpod.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Že dolgo delajo tudi na tem
And there’s more to come; during the upcoming months, we’ll continue working on the speed and distance metrics for the indoor running sports as well.

Seveda ne bo tako natančno, kot footpod, vendar za silo bo dobro. Sploh dokler ne vržejo na trg spodoben footpod. Ker tale trenuten v velikosti jajca je res nepraktičen.
Uporabniški avatar
 StaraKost
Jaz sem ga nosil pri RC800cx in ga nosim tudi pri V800 brez, da bi čutil, da ga imam na nogi. Imam tri nosilca. Na vsakih copatah enega tako, da je zamenjava takojšnja. To, če bi bil malo manjši, ne bi spremenilo veliko. Še vedno bi ga moral nosit :( .
 ogi
StaraKost napisal/-a:Zato ne kažejo dolžina koraka in ne morejo meriti razdalje in hitrosti/tempa pri indoor aktivnostmi. Tako, da to v resnici ni zamenjava za footpod.

To naj bi prislo pri eni od naslednjih verzij.
Uporabniški avatar
 StaraKost
ogi napisal/-a:
StaraKost napisal/-a:Zato ne kažejo dolžina koraka in ne morejo meriti razdalje in hitrosti/tempa pri indoor aktivnostmi. Tako, da to v resnici ni zamenjava za footpod.

To naj bi prislo pri eni od naslednjih verzij.

Vem. Čeprav zaenkrat ne verjamem v natančnost tako izmerjenih podatkov. Pustimo se presenetiti. Footpod uporabljam prav iz razloga, ker mi GPS natančnost dostikrat ni dovolj točna. Jaz na "tekmi" planiram tempo v sekundo natančno. GPS mi zaenkrat tega ne omogoča.
Uporabniški avatar
 jorgamesh
Normalno, da neke hude natančnosti ne bo. Vseeno bolje to zastonj, kot nositi jajce na copatu. :--
Uporabniški avatar
 StaraKost
Raje nimam nič, kot napačen podatek :-- .

Na približno vem tudi po občutku, celo tako natančno, da vem kdaj mi ura kaže narobe :D .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA