prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
 Ninđa
Pozdravljeni.

Danes mi je končno uspelo prvič (in ne zadnjič) preteči Šentiljsko planinsko pot (smer Šentilj - Šentilj). Zelo lepo urejena pot, mogoče preveč asfalta, drugače pa super za dolgi trening. Markirana je zelo dobro. Na določenih delih je potrebna rahla pazljivost (npr. rdeča markacija na rdečem hidrantu) :lol: , da ne zgrešiš prave poti. Celotno pot se da lepo preteči. Najlepši del mi je bil ob Muri. Zelo razgiban teren. Palic nisem potreboval.

Vreme sem imel tak tak. Aprilsko. Zjutraj -2. Celo pot je grdo piha veter iz vseh smeri (najbolj zoprn je bil tisti v prsa) zato sem bil kar debelo oblečen. Grozil mi je tudi dež.

Za celotno pot sem porabil 6 h in 34 minut (začetek ob 06:37 in konec ob 13:11).

Za žige priporočam, da imate zraven svojo blazinico in tinto, ker drugače boste ostali brez žigov. Zelo pohvalno se mi zdi, da je dnevnik brezplačen. Bravo. Do zdaj sem moral vsak dnevnik kupiti. Pri žigih me je zelo zmotilo, da so nekateri zaprti. Zaradi tega pri kmetiji Širk (bili so zaprti) in Zver (žiga nisem nikjer našel) nimam žiga. Ostale sem zbral. Na Brlogih je nov žig. Imel sem tudi srečo, da sem prišel po 9 uri do Marije Snežne, drugače bi ostal tudi brez tega žiga (skrinjica pred gostilno je prazna).

Na poti sem srečal veliko psov, ki pa niso nevarni. K sreči.

Posebna pohvala gre kmetiji Gaube za prijaznost!

Lep pozdrav, Nino
Uporabniški avatar
 bor©
Begunjci so še vedno na Gorenjskem. Mislim, da jim ni hudega tam. Begunci in migranti v Šentilju so v šotorišču malo pred mejo. Ni vpliva na šentiljsko pot.
 Maryet
Bliža se 8. februar in bilo bi lepo, da bi na ta kulturni praznik spet opravili s Šentiljsko potjo; pa še 15. obletnico ima. Nekaj kandidatov nas že je saj je objavljeno tudi na Facebook-u, če pa še kdo želi, se nam lahko pridruži.
Če nas bo več, lahko sformiramo dve skupini (hitrejšo in počasnejšo).
Štart, kot po navadi, izpred gostilne Belna v Šentilju ob 7:00.
Rajko, upam, da se nam kje pridružiš.

Lp, Marjeta
  • 1
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA