prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

#323538
ZdravkoC napisal/-a:sam imam rad tek navzdol s pohodnimi palicami, ki predstavljajo utež. Držiš jih v sredini, v točki težišča, vodoravno in to preprečujejo vrtenje okrog vertikalne osi.

Čuj Zdravko včasih smo laufali s pol litersko flaško ali pirom v roki, zdaj že s palicami laufate? :lol:
#345116
Še dela kateri zraven teka vaje za moč zgornjega dela telesa?Meni so se v kombinaciji s tekom odlično obnesle.Trenutno po 2 mesecih sem zmanjšal težo za 3,5 kg kar mi prej samo s tekom ni nikakor uspelo.Prebral sem ogromno teorij kaj je boljše pa sem poskusil združit oboje in zaenkrat uspeva po sistemu pon,sre,pet-tek in tor,čet,sob-vaje za moč :)
#345118
Uroš Sobočan napisal/-a:
ZdravkoC napisal/-a:sam imam rad tek navzdol s pohodnimi palicami, ki predstavljajo utež. Držiš jih v sredini, v točki težišča, vodoravno in to preprečujejo vrtenje okrog vertikalne osi.

Čuj Zdravko včasih smo laufali s pol litersko flaško ali pirom v roki, zdaj že s palicami laufate? :lol:

Ma ne Uroš, to govorim za daleč nazaj, ko ...
... se pa ne hecam.
Trening teka z utežmi v rokah, domači krog ca 2 km, potem doma odložiš uteži in takoj odšprintaš par razdalj, roke te kar vržejo naprej :-)

Ono s palicami je pa super ... vsaj jaz verjamem v to :-)
#345120
danijelj napisal/-a:Še dela kateri zraven teka vaje za moč zgornjega dela telesa? ...

Seveda, večina ...
... sklece, zadnje sklece, gvihtanje z lahkimi utežmi, trebušnjaki in vaje za hrbtne ... to je pa obvezno, sicer telo ne stoji.
Vaje z medicinko so enkratne ... sploh če je medicinka spodaj čisto brez
Blazino rabiš, po možnosti še ribstol ... in dobro voljo
#345132
vencelj napisal/-a: :arrow: Vem za primer našega gorskega tekača (a zagotovo ni edini), ki z rokami dela kar najmanj, iz razloga...dodatna teža;
:arrow: Za tekača ni dobro, da ima "mlahavo" telo, torej je prav, da dela vaje tudi za ostale mišične skupine, ne le noge ali roke...morda so slednje še najmanj pomembne;
:arrow: Sam mislim, da dobim pri delu dovolj...sklecev nisem delal že kdove koliko let


V glavnem ni sprememb glede na moj zapis iz leta 2010. Pravzaprav je, zadnja dva meseca zdravim poškodbo rame in delam temu primerne individualne vaje po navodilih fizioterapevtke. Odpadle so tiste z tretje točke, delovne. Delam pa veliko na tem, da bo tudi delovnih čimprej čimveč...

lp, vencelj
#345135
"Moja" tema izpred skoraj 10 let, uff.

ZdravkoC napisal/-a:Vaje z medicinko so enkratne ... sploh če je medicinka spodaj čisto brez


Dobra. :lol:
#345146
Poleg naštetega, imam jaz tisti elastični trak, močnejša varianta in plavanje. Z utežmi ne tečem, jih imam pa doma in naredim set vaj. Jah telo ne stoji pokonci 80 let, če se ne pomatraš v mladih letih. Pa davek pri dolgotrajnemu sedenju se tudi hitro pozna, če ne skrbiš, da so mišice razmigane in ojačane. No, eni so kripli, brez nekih poškodb že pri 40 letih.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA