prostor za dogovore in pogovore TFjevcev s totega konca
Uporabniški avatar
 semjul
ZdravkoC napisal/-a:
semjul napisal/-a: ...kakšna putika neki, če je vse v glavi, ga je zdelal strah, da me bo moral prenašati devet ur :lol:

Sem se veselil tega, da bi te vse te ure prenašal, si boljši človek, odkar imaš fotoaparat :-)
strah ne poznam

... so bili trije sini, ki so fotru v kleti stalno popili vso vino
zato je moral strašno skrbeti in ga zaklepati ...
... enkrat gre od doma in na sod napiše, da je v sodu strup
ko pride nazaj domov, gre naprej pogledat v klet.
Sod je bil prazen, zraven pa je bilo zapisano:
"Ata, mi se smrti ne bojimo" :-)

teorija ti gre odlično od rok, praksa pa
malo slabše od nog :lol: glej da na Knapovski potrdimo v praksi teorijo :lol:
Uporabniški avatar
 Vreme
Bojan Ambrožič napisal/-a:Včeraj sva Šteniljsko pot pretekla z Ninom: http://bojanambrozic.com/2016/03/13/sentiljska-pot/

Luštna, zelo valovita pot. :) Enkrat jo bo treba povezati s Svečinsko potjo.

:laola

Upam, da sta izpolnila dnevnik, omenjen čas je namreč nov rekord proge.

Mimogrede še ena opombica. Na Plačkem vrhu nista bila , ker ni del Šentiljske poti je pa del Svečinske poti. Na Brlogi pa sta seveda bila, v nasprotju z menoj, včeraj sem namreč bil na obeh omenjenih vrhovih :wink:
 Ninđa
Vreme napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Včeraj sva Šteniljsko pot pretekla z Ninom: http://bojanambrozic.com/2016/03/13/sentiljska-pot/

Luštna, zelo valovita pot. :) Enkrat jo bo treba povezati s Svečinsko potjo.

:laola

Upam, da sta izpolnila dnevnik, omenjen čas je namreč nov rekord proge.

Mimogrede še ena opombica. Na Plačkem vrhu nista bila , ker ni del Šentiljske poti je pa del Svečinske poti. Na Brlogi pa sta seveda bila, v nasprotju z menoj, včeraj sem namreč bil na obeh omenjenih vrhovih :wink:

Pozdravljeni!

Res je. Nisva bila na Plačkem vrhu. Bojan se je zmotil. Mogoče je mislil na zadnji grič nad Kresnicami po katerem sledi samo še hiter spust v Šentilj. Na Brlogih pa sva bila :)

Na kratko o včerajšnjem ŠPP. Naredila sva super trening. Zaradi poznavanja poti sva zelo hitro napredovala. ŠPP je enkratno zamišljena pot in mi je zelo všeč saj je zelo primerna za tekače ampak edina slabost ŠPP je, da je speljana ob oz. preko številnih dvoriščih na katerih pač gospodarijo zelo nadležni in napadalni psi. Rešitev za to slabost ne vidim. Mogoče obhodnice. Ampak to je delo PD in markacistov.

Naslednjič bom dobro premislil ko se bom odločal o ponovnem obisku ŠPP.

Žigov pa nisva zbirala zaradi tega, ker sva hotela ŠPP preteči brez nepotrebnega zaustavljanja. Prav tako pa se nekateri žigi nahajajo na že prej omenjenih dvoriščih.

Lp, Nino
Uporabniški avatar
 Vreme
Bojan Ambrožič napisal/-a:Niva zbirala žigov, ker niti nisva imela dnevnika. Od predsednika vašega PD-ja sva dnevnike potem dobila sredi poti. :)

Sva pa celo pot posnela: https://m.youtube.com/watch?time_contin ... 2EFXvy6Xog

Če bi pokukala na uradno stran bi si dnevnike lahko tudi skopirala:

http://pd.paloma.si/sentiljskapot.htm

Tile psi pa že res postajajo nadležni. Očitno pa je,da se to dogaja predvsem tekačem, očitno lovijo hitrejši plen... pri pohodnikih ni zaznati teh težav.
Me veseli, pohvalno, da imate to tako lepo urejeno pot s temi žigi. Ampak sam ne hodim / tečem v hribe zaradi žigov. Tako da se mi skorajda nikoli ne ljubi štempljat.

Sedaj berem poste za nazaj v tej temi in vidim da z Ninom še zdaleč nisva bila prva, ki so jo psi napadli.
 klas
Čestitke Bojanu in Ninu za pretečeno pot - fajn poročilo. :clap:
Mene je tudi zamikala tale krožna pot, a se mi vse bolj dozdeva, da je žal tekaško popolnoma neuporabna, če vodi preko dvorišč, kjer napadajo psi.

Morda je bila pot zasnovana za vesele glasne planinske pohode in izlete društev, ko vemo, da so kužki ponižni....vemo tudi, da se Šentiljske poti lotevajo v skupinah nad 5 tudi naši tekači iz TF, ...ampak glede na poročila je v bistvu nevarna za individualne tekače ali manjše skupine še posebej, če te ujame mrak. Smiselno je o tem sporočiti v PD upravitelju poti, da se pogovori z lastniki odvezanih psov, ali spelje pot okoli ali pa jo začasno zapre.

Zakaj to pišem. V veselje mi je namreč teči vedno različne proge, nerad ponavljam...mnogokrat ne poznam niti vnaprej trase in tečem po karti ipd. Pripravljen sem v osnovi na srečanje s kužki in predvidevam, kje jih lahko pričakujem.
Pri tem upoštevam, da so markirane poti glede psov vsaj za eno stopnjo bolj "varne", kot nemarkirane oz nekonvencionalne. Na markiranih poteh mimo hiš je tekač načeloma bolj brezskrben, saj so vendar lastniki navajeni na mimoidoče...markacija je torej neke vrste garancija...

O očitno ni tako pri šentiljski.

aja...tu pa je še znani pojav "pasjega večernega izhoda"
Namreč bogi kužki so cel dan privezani, a ko se začne mračiti lastniki predvidevajo, da ne bo več nobenega pohodnika mino, in psa spustijo za kake pol ure, da opravi svoje, in ga nato spet privežejo. V tem pa glih ti uletiš, ker te je na dolgem teku pač ujel mrak... :mrgreen:
 Ninđa
Vreme napisal/-a:
Bojan Ambrožič napisal/-a:Niva zbirala žigov, ker niti nisva imela dnevnika. Od predsednika vašega PD-ja sva dnevnike potem dobila sredi poti. :)

Sva pa celo pot posnela: https://m.youtube.com/watch?time_contin ... 2EFXvy6Xog

Če bi pokukala na uradno stran bi si dnevnike lahko tudi skopirala:

http://pd.paloma.si/sentiljskapot.htm

Tile psi pa že res postajajo nadležni. Očitno pa je,da se to dogaja predvsem tekačem, očitno lovijo hitrejši plen... pri pohodnikih ni zaznati teh težav.

Jaz osebno se pred vsakim dvoriščem zaustavim in upam na najboljše. Nazadnje ko sem tekel po ŠPP nisem imel težav s psi. V soboto pa je bila čisto drugačna zgodba :?

Lp, Nino
Uporabniški avatar
 Vreme
Hm, v resnici ne vem s katerimi psi ste imeli težave. Skupina, ki je za osmi februar opravila pot v enem dnevu ni poročala o kašnih problemih glede tega. Sam sem zaenkrat letos prehodil cca. polovico poti, pa tudi še nisem imel problemov z njimi. Čaka me še ena polovička, bom pa imel za vsak primer klobaso zraven ;)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz grem v kratkem na ŠPP in prosim Vreme, da mi zrihtaš kakšno vrečo klobas :-)
  • 1
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 97

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA