Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 majcka
TONEK napisal/-a:Ja, ampak gor in dol, kar je zame glup podatek :evil:

Glup podatek al pa tudi ne....ker naša hitrost ni kar naravnost obrnjena (imamo pač kar precej razgiban teren) se dejanska hitrost pomikanja razlikuje od hitrosti v horizontalni smeri. Potem pa ta hitrost v vertikalni smeri pač doda svojo komponento. :?
Uporabniški avatar
 majcka
Hmmm. Poročilo....ta bo huda.
Odpravila sem se na 110 km preizkušnjo. Kdor me res dobro pozna, bo točno vedel, da zelooo premalo pripravljena. Tekač nisem, pohodnik pa za silo. Kar imam, je moja trma, ki sem jo podedovala po svojem že pokojnem očetu. Oja, to pa imam. Na FB je danes Katja napisala 'ultra trmasta baba'. Imam občutek, da je zadela žebljico na glavico.
Takoj po prihodu v Umag sva srečala Mojco, Mojco in Ireno. Pa je bila ura prerana za dvig številk in smo sedli na eno kolo v kafetarijo. Malo kasneje pa po številke in v hotel. Ampak do poldesetih, ko gre avtobus, je pa še daleč. A bi malo zadremala, cajta je dovolj. A kaj, ko je hotel poln mularije, ki razbijajo z vrati kot na rock koncertu. Spat se ne da, bo treba pogruntat kaj drugega. A bi blo treba kaj jest?? Do prve okrepčevalnice je daleč in tisti špageti od 11h dopoldan ne bojo držali toliko časa. Ampak a se najprej preoblečem v dirkalne cote, al bi mogoče šla prej jest pa potem nazaj v hotel preoblačit?? To ni kar za vogalom. Pa se odločim, da se na pol zrihtam, na pol se bom pa potem v avtu. Bojo že preživeli v oštariji, da bolj čudno zgledam. Pa saj me ne poznajo. Pica in brezalkoholno pivo za večerjo…idealna kombinacija. Na poti proti avtu, da se zrihtam do kraja pa srečava še Majo in Tino. Vmes enkrat, pa niti ne vem točno kdaj, pa sva naletela še na Notranjsko navezo Srečka, Silvo, Olgo, Slavko in Tino.
Začetek ob polnoči, ko vsi normalni že spijo...ja, to je tisto, kar že vse življenje čakam. Učka, oz. njen vrh Vojak...naskok nanj iz Lovrana 1400 m višinske razlike na oko. Razlika med Kredarico in Aljaževim domom v Vratih je pa 1500 m....a sploh veste, da v življenju še nisem bila na Kredarici??? In zdaj sredi noči bezljam po pobočju Učke in lovim Vojaka??? Pot iz Lovrana na Vojaka je markirana na 3,5 ure...po izkušnjah sodeč, sem malo boljši hodec od teh markacij in sem nekako računala, da bi v 3 urah pa lahko prišla gor. In potem je ura kazala poltreh, ko sem šibala mimo kontrole na vrhu....a moram posebej poudarit, da me je pot gor skoraj ubila??? Da me je veter skoraj odpihnil nazaj v dolino?? Poltreh na vrh Učke...ta že ni gladka. Pa smo šli naprej. Najprej malo dol, kjer nas je na Poklonu čakalo okrepčilo in fotografi…ja še smejat sem se morala vmes, da bo ja slika lepa ratala. Po nekaj grižljajih čipsa pa spet v temo. Kaj mi bo pa en Vojak?? Gremo še mal v hrib. Veli Planik ima 1273 m. Pa še kar noč. Saj mogoče bi me kak medved pograjfal, pa se mu je zdelo, da bo še on malo čuden ratal, če se bo s takimi ukvarjal. So šli medvedi na Risnjak, ane Loni? S Planika dol je čudna pot. Neke korenine in skale so nam nastavili tja. Nič kaj prijazno od njih. Ampak mene že ne bojo…sem pa ja bolj nora od njih…bom šla kar čez vse tole. Potem se je pa začelo počasi danit. Sem pogledala nazaj proti Učki, pa se mi je zdelo, da je na drugem kontinentu. Jaz pa šele proti drugi okrepčevalnici. Ta je bila v kraju Brgudac. Lovski dom, ali nekaj podobnega. Prijazno osebje in čisto pravi WC. Ne počepni in teci, kot sicer.
In z dnevom so se pokazale prve težave. Če mi je kdo kdaj rekel, da je stoje spal, sem si mislila svoje. Aaaaampak…zdaj se je meni zgodilo, da sem spala in hodila. Čisto zares. Noge so šle, oči so bile zaprte, možgani pa…kaj je že to? Po moje so šli malo na potep. Damjan reče: 'nadeni si očala, zakaj jih pa imaš?' Jaz pa: 'Kaj jih pa rabim, saj me sonce ne moti.' Valjda me ne moti, če pa spim. Dokler se ni zemlja premaknila. Prisežem, pod nogo se je zemlja premaknila. Ravno takrat, ko sem stala na njej. Pa je bila cesta čisto lepa in ravna….ampak nekaj se je premaknilo. Potem je bil pa čas, da neham spat. Na Orljak, ki ima 1106 m, sem prišla že nekoliko bolj zbujena, saj je bilo že poldevetih. Bogve, če ni tudi Damjan malo dremal, ker govorila nisva skoraj nič ali pa vsaj precej manj, kot lani na 65 km.
Za Orljakom Gomila. Saj ima samo 1024 m. Kaj pa je to zame, saj sem čisto spočita. Sem dremala po poti. V Trsteniku je ponovna kontrola in okrepčevalnica. Imajo juhico, imajo kofe, šmenta, a postelje pa ne?? No ja pa nič. Zataknem kar mislim da mi manjka, in hajdi naprej. Preden pridem do svežih cot v Buzetu me čaka še Žbevnica. 1014 m visoka krtina, s katere bi skoraj lahko vrgel kamen v Slovenijo. Ob pogoju, da piha veter v pravo smer. Ker piha pa tako, da sem morala ene dvakrat kapo z glave dol potegnit in jo v roki nest, da sem jo obdržala. Pot z Žbevnice je…ja točno taka. Za tri pikce. Dvakrat sem zvila gleženj, pa k sreči ne tako čisto zares, da bi vse skupaj oteklo, ampak še vedno dovolj, da mi še danes (po dveh dneh) dela nekaj problemov. In potem se privalim v dolino. Na železniški postaji poše Buzet….no evo, sem že. Saj ni bilo tako hudo….ampak…Katera budala lahko napiše na železniški postaji Buzet, če je pa do mesta še cela večnost. To je skoraj tako, kot če bi na železniški postaji Kresnice pisalo Vače. Ista finta. Kje imaste zdaj Buzet??? Vraga. Pa sem tudi tega našla. Prijazna telovadnica, kjer so mi takoj pomolili pod nos mojo vrečo in mi povedali, da naj si le vzamem čas, da ima tule klopco za spočit, pa tamle kopalnico za tuširat, pa tamle lahko dobim za jest, potem, ko se ofrišam….ja še posteljo bi mi kdo ponudil, pa bi bilo kompletno. Sedim tam na klopci, kot kup nesreče in ravno ugotavljam, da sem zj…in da mogoče pa ne bi šla naprej. Saj se ne bo nikjer poznalo. Kdo bo pa porajtal. Mogoče pa res ne bi več vstala s te klopce. Kar se kot strela z jasnega prikažeta Andreja Hren in Urša Debevec. Ko ju naslednjič srečam, moram preverit, če jima slučajno perutničke ne rastejo. Ja prav res, kot dva angelčka. Bogsigavedi, če ne bi res obsedela tam na klopci, če ne bi bilo njiju in njunih besed. Saj niti ne vem točno, kaj sta govorili, vem samo, da je bilo zeloooo velikooo pozitive. In pivo. Damjan ga je popil dva kozarčka, jaz ne, ker ne smem (z antibiotiki ne gre skupaj). In potem sta odšli, midva pa naprej. Najprej malo pojest in potem na pot. Ura nama je obema umrla, sem kasneje na forumu zvedela, da je bila najbrž nesinhronizirana s popravki na Movescount-u (Kaj si pa lahko pomagaš, če si blont). Pa sva zakurblala en kolesarski Garmin, ki naj bi beležil pot do konca dirke. Kaj nama je dalo moči, da sva jo žgala na naslednji hrib, to mi ne bo nikoli jasno. Še svoj živ dan nisem v tak hrib tako drvela. Kaj šele po 60 km za ritjo. Sva jo prižgala v Zrenj, sva komaj ovila okrog vogala. Še 4 km do Oprtalja, je rekel tipo. Ma je vidu on 4 km….po moje je predolgo na soncu stal. Je 5+ km po zraku. Za na Opralj moraš pa še prej malo v dolino, pa potem gor in šele nato prideš tja….4 km, my ass.
V Oprtalju pa spet postrežba….bi kavico, bi juhico?? Bom vodo natočila…ne, ne! Ti kar sedi in jej, smo mi tukaj zato, da te postrežemo. Pa sta dva fanta natočila v obe flaški vodo za na pot. In sva šla. Letos se nismo valili preko škarp na nižjo teraso, je bila pot speljana malo lepe. In sem zajuckala dolčez. Čisto zares. Pela sem dol po cesti, kajpavem, kaj so si mislili tisti za mano. Pa saj so bili tujci. Me ni noben poznal. Kada moje uši čuju, muziku ka struju….Pa tudi Cveteli so beli kostanji….pa še kaj. Posluh imam za flaše razbijat, za pet pa bolj tako, ampak takt za hodit je pa bil. In to je glavno.
Žulji na podplatih so se začeli vztrajno večat. Kar pomeni, da sem jih čedalje bolj čutila. Potem pa hodiš po petah, pa po zunanjem delu stopala, pa…po rokah, če bi znala. K sreči sem imela palice, da sem se na njih znatno opirala. A veste kake mišice imam zdaj v rokah?! Kot Dwayne Johnson. Čisto zares, lahko konkuriram. Pa je bilo mimo Završje, en konec Parenzane, pa sva prikrevsala do Grožnjana. Ljubko mestece z ozkimi ulicami. A je kdo kdaj videl, kako se po takih ulicah vozi avto?? Čudno vam lahko rečem. Jaz sem to videla prav v tem mestu ob neki drugi priložnosti. Pa pustimo zdaj to. Zapustiva Grožnjan in k sreči pravi čas ugotoviva, da je pot speljana nekoliko drugače kot lani. Za zidom ob cesti dol po hribu. Do Buj je švoh 8 km, sitnica. Ampak hodit po rokah gre počasi. Saj ne čisto zares po rokah, ampak po žuljih tudi ne gre zelo hitro. Noč je bila že zelo temna. In že druga na tej poti. In katera budala me je pa prijavila na tole sranje?? A kakšne krajše pa ni? A moram res vedno nekaj ven štrlet? So drugi bolje pripravljeni, pa grejo na krajšo progo. A glih jaz pa moram bit tako pametna, da 69 km pa zame ni dovolj? Neeee! 110 bo bolje. Trapa! Ja ni druge. Postavi eno nogo pred drugo in potem spet drugo pred prvo in tako naprej. Enkrat bo že konec. V najslabšem primeru…ma kaj pa vem, kaj je najslabši primer. Pejd, pa nehi traparije študirat. Damjan je tudi bolj molčal. Vsake toliko časa se je zaslišal vzdih. Nekateri so bili moji, nekateri njegovi. Kaj si je mislil po poti pa ne bo po moje nikoli zares priznal.
Buje….lej no tamle za vogalom. Dol mimo nogometnega igrišča in čez krožišče. Potem pa k okrepčevalnici. Nekaj rokic zaploska, ko naju zagledajo. Časomerilci so. Najbrž že vsega siti, tako kot jaz. Se pofočkava in greva do štantov s hrano in pijačo. Mi ni za jest…iščem nekaj ostrega…ne za trebuh parat, za župle pikat. Pol poti iz Grožnjana do Buj sem tuhtala, s čim bi se dalo prepikat žulje. V navodilih je pisalo, da je priporočljivo imeti elastični povoj in vetrovko, da je obvezno imeti prvo pomoč in svetilko…to, da je fajn imeti šivanko za župle pikat, to pa ni nobeden povedal. In na okrepčevalnici nimajo ničesar primernega. K sreči sem našla neko dekle, ki je hodilo sem in tja po okrepčevalnici in je imela številko na hlače pripeto z varnostno zaponko. Njo sem sfehtala za pomoč. Midva imava namreč pasove za številko, pa potem hodiva okol brez 'zihrhajck' ali 'knofl' kakor kdo temu reče. Pa je potem eden od dežurnih priskakljal še z obliži. Se polimava in krevsava dalje. Od Buj do Umaga je pot daljša kot Iz Goričkega v Piran. Garantiram. Ni je konec, pa ni je konec. Hodiš in hodiš po tistem polju ob nekem jarku, ki služi za namakanje ali kaj podobnega. Pa tam nekje čez jarek pa še malo po makadamski poti in potem se to ponovi. In si prepričan, da v resnici krožiš tam nekje v vesolju. In potem končno prideš do civilizacije. Luči na cestah, asfalt in pločnik, pa okol ovinka in na umaško promenado. Lej tamle pa piše FINISH. A čva tečt? 'Raje ne, da si kakega gležnja ne zviješ zdaj na koncu,' pravi Damjan in tako počasi in z andahtjo primaširava v cilj. V Umag iz Lovrana. Moja sestra pravi, da je to še z avtom daleč. In da naj nikar preveč na glas ne govorim, da sva v žlahti, ker bojo ljudje mislili, da je tud ona malo nora, če ima tako žlahto. Ma takle mamo. Nora al ne, jaz sem prečkala Istro z vzhodne na zahodno obalo. In Damjan je bil z mano.

Slike:
https://photos.google.com/share/AF1QipM ... VEM09SbHJn
Nazadnje spremenil majcka, dne 19 Apr 2016, 11:50, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 zz topka
Bravo, Majči, bolj blond, bolj trma. :clap: :clap: :clap:
A te je Damjan kaj na ples v nedeljo povabil? Slika
:lol: :lol: :lol:

Veš kaj. Bomo midve ustanovile HF.
Sam se bojim, da bomo bolj osamljene v njem. Al pa ne.... :D

P.S. Slikce pa se ne odprejo. dej poštimat, da zbrišem P.S. :D
 TONEK
Odlično, Maja. Kot bi bil še enkrat na tekmi, vsaj zadnji del. Žuljev ti pa ne zavidam. Moje Karrimorke me niso razočarale (na lumpi varianti) in bi z Valentino lahko že včeraj preuzkusila, kako nama gre kakšen kazačok. :lol:
Mislim, da so na takih tekmah, poleg Glave in Srca, noge (obuti del) na visokem mestu po pomembnosti, kjer veliko vlogo poleg copat odigrajo nogavice. Jaz sem imel v ruzaku dva para, ki jih na srečo nisem rabil, ne predstavljajo pa nobene teže, niti volumna.
Aja. Kakšne barve bo tvoja štartna številka drugo leto? :D
Uporabniški avatar
 majcka
TONEK napisal/-a:Odlično, Maja. Kot bi bil še enkrat na tekmi, vsaj zadnji del. Žuljev ti pa ne zavidam. Moje Karrimorke me niso razočarale (na lumpi varianti) in bi z Valentino lahko že včeraj preuzkusila, kako nama gre kakšen kazačok. :lol:
Mislim, da so na takih tekmah, poleg Glave in Srca, noge (obuti del) na visokem mestu po pomembnosti, kjer veliko vlogo poleg copat odigrajo nogavice. Jaz sem imel v ruzaku dva para, ki jih na srečo nisem rabil, ne predstavljajo pa nobene teže, niti volumna.
Aja. Kakšne barve bo tvoja štartna številka drugo leto? :D

STAFF :--
 hoja
Po doooolgem času lahko napišem nekaj, kar je vsaj malo podobno poročilu.
V tem dolgem času so se vrstili obiski po ambulantah in čakanje v čakalnih vrstah na razne preizkave. Počasi se je bližal zadnji rok za prijavo, blagoslova pa od nikoder. Ko pa sem ga le dobila, mi je bilo jasno povedano, da 100 milj še za "zdravega" človeka ni pametno. No, o tem bi se pa dalo razpravljati. In sem se prijavila, ne vem ali pametna ali zdrava :wink: .
Krajše razdalje sem začela teči v začetku januarja, s podaljševanjem se mi stanje ni slabšalo, prej malo po malo izboljševalo. Telo se ni upiralo in tega sem bila najbolj vesela.
Dvomi so sicer bili, a nekje globoko v sebi sem čutila, da to zmorem in pri tem ne grem z glavo skozi zid.
S prevzemom štartne številke je vse postalo tako enostavno, tako lahko, tako na dosegu rok in nog, da sem komaj čakala na odštevanje. Pred startom si z Zvonetom stisneva roki in si zaželiva srečno pot. Začnem v ozadju, vem, da moram biti pri spustih pazljiva,saj je levi gleženj, ki je že tako slabo oživčen, po zvinu še vedno občutljiv. V Rabcu je bilo tako lepo, da bi najraje kar ostala,a so noge kar šle. Plomin-prva okrepčevalnica, ni mi hudega, po spominu celo lažje kot predlani. Poskušam držati svojo pozicijo, štejem tekmovalce, ki jih prehitim, tu in tam zmanjšam število, ker tudi mene kdo prehiti. Ko si nadenemo lučke, se zame začne nova dimenzija, ki je ne znam opisati. Noč imam rada, do izraza pridejo drugi čuti. Bolj ali manj se gibam sama, kilometri bežijo, telo funkcionira. Na okrepčevalnicah jem banane in se pridno oskrbujem s tekočino. Še vedno sem zelo pazljiva pri spustih in to se pozna ob prihodu v Buzet-po času 2 uri kasneje kot predlani.Moram držati obljubo, ki sem jo dala doma, grem sodelovat in ne tekmovat. V Buzetu se preoblečem, osvežim, najem, ja, nikamor se mi ne mudi. A če hočem v cilj, se bo treba pobrati in odpeketati. Predlani seje tu začela kalvarija, letos je bilo bistveno lažje in pravzaprav je bilo z dvema izjema vedno lažje. Vročina je povzročila muko pri vzponu na Zamask, kača, ki se je popeljala po levi strani, je popestrila vzpon. Tudi do Oprtalja sem si privoščila nekaj sekundnih počitkov. Na okrepčevalnici se po telefonu slišim s familijo, ki uživa v Umagu. Mogoče je to pripomoglo, da so noge stekle in so tekle in tekle, pa malo hodile in zopet tekle - Grožnjan, večer v Bujah, labirinti med travniki pred Umagom in asfalt in razrite ulice. Kam zdaj? Kot naročeni se pred mano naslikajo moji zvesti spremljevalci- mož ter Alja in Manja. Seveda se objamemo in oni so moj kažipot v cilj. Tečemo in sploh ni hudo, kako prijeten občutek :D .
Počutim se kot zmagovalka in sem zase zmagovalka, bolečina,ki me je spremljala skoraj dve leti, me je le tu in tam spomnila, da se še ni popolnoma umaknila.
Če sem v Buzetu zamujala dve uri, sem skozi cilj pritekla skoraj uro hitreje glede na predlanski čas.
Hvala vsem prostovoljcem na okrepčevalnicah, vsem, ki ste okusili čar katetekoli dolžine pa
čestitke.
Dva žulja sta kljub bolečini lep spomin na kamnito Istro.
Lp
Uporabniški avatar
 muc
Bravo in čestitke vsem!!! Vsi ste zmagovalci!!! :laola

Lepo je prebrati poročila...kot, da bi bil zraven hehe ;)...mogoče pa drugo leto spet?! :D

p.s. ena TF poročila pa še čakamo... :wink:
Uporabniški avatar
 PeterM
Objavljeno na družabnem omrežju in prekopirano sem.

SEDEM
Z Ireno sva še četrto leto izbrala Istro za praznovanje pomladi. Kot se mi rado dogaja, sem tudi pri tem dogodku od začetka in sem jasno vselej izbral najtežjo in najdaljšo varianto. Ali pa je ona izbrala mene. Ker imam za sabo tudi tri narejene dolge UTMB-je, je jasno zakaj je naslov kratkega zapisa prav tak, kot je.

Letos se je primerilo, da sem se počutil res dobro pripravljenega. Redno sem obiskoval pokal Peš na Pohorje, v raznih kombinacijah sem preživljal daljše zgodbe v naravi v odlični družbi. In s svojimi Kenijci, kot so Marjan Šebenik, Gombač Žiga X, Marko Perko, Miha Koprivec, Miha Vidali, Jaka Schlamberger, Nia Gombac, Bojan Šverko, Bojan Ambrožič, Pustolovec Rajd, Srečko Deželak, Katja Kegl Vencelj, Mar Tin, Dare Bavdek, Maja Dolinsek in drugi sem pridno obiskoval Grmado. Delali smo bazo.

Vse je bilo videti optimalno. Kdo ve, kaj je imelo nebo v mislih, ko je v soboto zjutraj, pred naj naj 21 km sklenilo, da me bo pribilo v spodnji del hrbta. Delal sem jogo, ki sem ko zaključil ob živahnem valjanju z najtršim valjem pod hrbtom. Naj naj sem seveda oddelal. Z mukami in v hudih bolečinah. Še kar zgledno, glede na okoliščine.

Težava je bila, da sem bil le še šest dni oddaljen od starta na 100 milj Istre. Kamor sem se odpravljal, kot da grem na jutranjo kavo.

Vse skupaj bi se lahko klavrno končalo še pred začetkom, ko bi me ne vzel v čudežne roke sin Marko Macuh. Obdelal me je dovolj kvalitetno, da sem se samozavestno podal na startni trg. In tisti, ki pravijo, da je kovačeva kobila bosa, nimajo prav. Kovačeva kobila je okovana. Morda pride v cilj z žulji, bosa pa ni.

V Labinu smo in krenemo. Skušam biti rezerviran. Kot mi dovoli adrenalin. Vsi smo ujetniki samih sebe. Le malo si lahko pomagamo. Čeprav morda mislimo drugače. Soparno je. Proga pa kar pada. Dokaj hitro. Že osvajamo Vojak, najvišjo točko. Piha, še dobro, da je tako. Ob spustu z Velikega Planika izvedem veliko neumnost. Pred mano je podrto drevo. Malo nad tlemi. Olupljeno. Z eno roko ga objamem in se zavrtim okoli njega. Ura je ena ponoči. Povem, ker iščem olajševalno okoliščino za svoje dejanje. Ko se zavrtim, se z glavo nabijem v en štrcelj. Na srečo niti v sence niti v oči. Boli vseeno. Lepa buška s prasko pa me označi za to tekmo. Pridobim kasnejša ALI-ALI vprašanja. Ali si padel ali si se 'ogrebao'. Slednje. Hitro pade Brgudac, pa Orljak. Po spustu z njega ujamem Poljaka, ki se me prime. Zaklepetava se. Prvič dela 100 milj. Ko mu povem, da jih bom imel mogoče kmalu sedem, me definira kot legendo. Na vrh Gomile ga potegnem s seboj, potem gre naprej. Omagal je šele v Grožnjanu. Cilj je dosegel.

Pride Žbevnica, Nanos Istre, ki ni razočaral. Spet je dobro pihalo. A v primerjavi z lanskim viharjem, je bila to bolj prijetna nočna sapica. Sledil je dooolg spust do igrišča v Buzetu. Tu so me dohiteli mladi Hrvati, z Mirjano, ki je na koncu zmagala med ženskami do štirideset let. Do konca sem se z njimi še nekajkrat srečali. Bili so prijazni in prijetni. Ugotovili so, da motiv za tako dolge preizkušnje prej najdejo starejši kadri.

Urejamo se na tranzicijski postaji v Buzetu. Občutek imam, da se grozno obiram. Nekako celo uspem preobuti nogavice. Tega na začetki nisem mogel. Irena mi jih je pomagala obuti v Umagu. Brez nje bi moral supergo natakniti na boso nogo. Na postaji komuniciram z Dejan Vukotič-em, odlično razpoloženim divjim zajcem. Za nalogo si je dal do cilja pripeljati kolega iz Splita. Zdi se mi, da je nalogo opustil, saj je bil daleč močnejši od prijatelja, Končno se spravim v gibanje. Odmor je bil kar dolg. Stegna so nabita in težo je steči.
Med navijači se pojavi Marko Perko, ki je videti navdušen. Me je kar sram hoditi v tako zgodnji fazi tekme. Potem se le ogrejem in stečem proti Humu. Tu tradicionalno velikokrat prečimo Mirno s poskoki po kamnih in se trudimo ohraniti suhe noge. Eno prečenje je bilo zamišljeno tako, da si lahko le zagazil. Dobro, da sem imel gore tex superge, sicer bi voda prehitro odtekla.

Osvojimo Hum. Vročini se je odpulilo. Veliko lažje mi je v mrazu. Kar je tu, je tu. Krajši čas uživam v Hojini družbi, ki ji lahko dam le globok poklon. Pridem do akumulacijskega jezera. Kjer nas čakata kraljici strežbe Uršula Debevec in Andreja. Srečam Ivija. Prevroče je, da bi takoj dojel, da nekaj ni v redu. Ivan Hrastovec je zelo hitro začel in ga je skurilo, za nameček se je še poškodoval.

Priznam, da sem od tu razmišljal bolj o tem, kako naj se ob tej vročini vseeno ob zglednem času nekam premaknem. Hkrati sem upal, da se bo ponoči vsaj čisto malo shladilo. Zlezem na Zamask, ki naj bi bil slikovit kraj. Kar mogoče je. Sam tega nisem bil zmožen opaziti. Na srečo je pri pokopališču le toliko curljala voda, da je bilo mogoče, če si si čas vzel, piti hladno, neklorirano živo vodo. Neprecenljivo. Pade še Motovun. In žal tudi tempo. Pride zaspanost. Zaspanost sem tokrat vrgel na finto. Še sem ne morem verjeti, kakšna šala je pomagala.

Oglašati se je začela slabost. In žulja na obeh blazinicah stopal. Nekako sem uspel začeti preizkušnjo premalo hidriran. Zato sem kasneje res veliko pil. Zdaj se mi je pitje, posebej klorirane vode, nekoliko uprlo. Coca cole niti videti več nisem mogel. Le stežka sem pojedel malo banane in košček sira. Na nekaj mestih sem videl sledi bruhanja. Tudi drugi so imeli težave. Mogoče večje ko sam. Noč je. Tempo res ni za prehvaliti. Tudi klancev ni več kaj prida. Le še bitka s samim seboj. Precej jasno je, da bom preizkušnjo opravil.

Grem še mimo postaje v Bujah. Ki je tradicionalno ena velika žalost. En kompanjon si je želel čaj in izvedel, da se toplo streže le v Buzetu. Neumnost pa takšna. Spust iz Buj za načete blazinice stopal ni bil ravno balzam, Še vedno je bilo daleč bolje kot lani. Še malo meditacije in ugotovitev, da moraš biti prav poseben mazohist, da greš prav na 100 milj. Ko bi bili kilometri v igri, bi bil cilj dosežen že zdavnaj. Skupaj z rehidracijo. Pet kilometrov pred ciljem srečam še krasna trekerja Neža Jurjavčič in Mirana, ki sta tokrat prostovoljca. Po tem prilivu energije, tudi obdelava zadnjih nekaj kilometrov ni bila nič posebnega.

Dober kilometer pred ciljem me čaka Irena. Že po telefonu mi je povedala, da sta z Mojca Erjavec uspešno in hitreje od načrta opravili s hribovsko 42-ko. Ta zadnji del odtečem kot se spodobi. V cilj vsem težavam navkljub, pridem najhitreje doslej, v dobrih dvaintridesetih urah.

Hvaležen sem organizatorjem na čelu z Alenom, ki v naši bližini pripravljajo in izpopolnjujejo to izjemno tekmo.

Čestitam Slovenskim kolegicam in kolegom za velike uspehe na vseh razdaljah.

Težko bi rekel, da je takšna preizkušnja en sam čisti užitek. Se vmes tudi pošteno trpinčiš. A bolj, ko se zadeva časovno odmika, bolj ostane tista lepa plat. Ljudje najbolj spoštujemo to, za kar se moramo boriti. Lahko pridobljene zmage nam ne pomenijo veliko.

Še predstavljati si ne morem muk, ki bi jih trpel, ko bi ne mogel biti poleg.
In hvaležen sem Ireni :heart , s katero lahko vse to delim. Ki si ob tem postavi in doseže svoje cilje.
:laola
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA