Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zvone
Slika

Spoštovani ultramaratonci in ljubitelji gorskega teka!

Mineva leto dni ko med nami ni več Ivana Drvariča - enega od snovalcev slovenskega gorskega ultramaratona.

Prijatelji pripravljamo memorialni ultramaraton po njemu tako ljubem Pohorju in Kozjaku. Ta ultarmaraton je bil eden od njegovih prvih in najljubših projektov.

Slika

Možne bodo tri razadalje:

1. Čez Pohorje (Maribor - Dravograd) 75 km
2. Čez Kozjak (Dravograd - Maribor) 85 km in
3. Čez Pohorje in Kozjak ( Maribor- Dravograd - Maribor ) 160 km

Termin: iz Maribora čez Pohorje proti Dravogradu začnemo predvidoma v eni od sobot (zjutraj) konec maja ali v začetku junija. Časovno je to cca 12-14 ur iz Maribora čez Pohorje do Dravograda in cca 18-20 ur čez Kozjak iz Dravograda v Maribor, oz skupaj za celotno turo med 32 in 36 ur.

Kot je rečeno, lahko greste le čez Pohorje, oz. le čez Kozjak, lahko pa Čez Pohorje in Kozjak. Tempo ne bo hud. Vse pa po princupu samooskrbe, ki je Ivanu bila najljubša.

Točen termin še dogovarjamo.

Če se vam izzide, in če želite spoznati lepote Pohorja in Kozjaka, ki jih je Ivan tako ljubil in širil sliko in glas - prisrčno vabljeni.

Hvala in lp. zvone
Nazadnje spremenil zvone, dne 20 Maj 2016, 14:55, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Malo sem spregledal tale post.
Ko utegnem napišem kaj več.
Nekaj bomo naredili v ta namen.
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljeni!

Predlagam, da evidentiramo udeležbo:

čez POHORJE & KOZJAK. 160 km

1. zvone
2.
3.

čez POHORJE. 75 km

1. zvone
2.
3.

Čez. KOZJAK. 85 km

1. zvone
2.
3.

Lep pozdrav! zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
ZdravkoC napisal/-a:Malo sem spregledal tale post.
Ko utegnem napišem kaj več.
Nekaj bomo naredili v ta namen.

Moram povedat še to ...

Ivan Drvarič je vsem starim forumcem poznan kot Tek_v_snegu
ali morda Snežni tekač. Velik prispevek je dal Tekaškemu forumu.
Bil je posebnež, imel je raziskovalno žilico in rad je kaj napisal za nas.
To je fant, ki ga je vredno ohranit v srcu in v spominu.

Če se prav spomnim, je na SAM (Slovenski Alpski Maraton) prišel iz Maribora v Kranj (na Jezersko?) s kolesom, odtekel 50 km in odhitel s kolesom nazaj domov, da je prišel še pred nočjo v Maribor. Bil je zares skromen človek. Na forumu je razkrival svoje recepte za pripravo energijske hrane v kroglicah. In še veliko je tega, česar se je vredno spominjat.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Zvone hvala za pobudo.
Lepa gesta in vredno je izpeljave.
Pred prijavami pa je treba vsaj okvirno zastavit datum, saj imajo ultraši v tem času poln urnik.
Ta vikend je maraton v Radencih, potem pa ...
Uporabniški avatar
 zvone
Hvala ZdravC!

V načrtu sta trenutno trije termini (vikendai):

prvi termin je zadnji vikend v maju (28.5.)

drugi termin je prvi vikend v juniju (4.6.)

tretji termin je drugi vikend v juniju (11.6.)

Začetek bi bil, kot sem že napisal, v soboto zjutraj.

Termin bomo, po potrebi, uskladili tudi z oziroma na vremenske razmere.

Hvala in Lp.
Nazadnje spremenil zvone, dne 20 Maj 2016, 14:52, skupaj popravljeno 1 krat.
 Jožko
Pozdravljeni

Ja lepo res Zvone vsi, ki smo Ivana poznali in z njim bili kdaj skupaj bi bilo lepo, da se tega udeležimo :) Ivan je bil res poseben človek, tudi na GM4O je prišel s kolesom, jedel je samo nek korenčkov sok malo gostejši in tekel ko zajec hehe. Po končanem maratonu je pri nas prespal zjutraj pa s kolesom nazaj čez Pavličevo sedlo nekje v Maribor :)
Skupa z Ivanom in Iztokom Boltezom smo pripravljali tekaški pokal za "Kralja Gorskih Stez" v katerega bi bili vključeni SAM, GM4O in maraton ZM. Imeli smo že skoraj vse pripravljeno vendar je zavarovalnica Maribor postavila neke čudne pogoje, da sva z Iztokom odstopila od projekta. To je bil eden od naših skupnih projektov, ki pa na žalost ni zaživel. Ivan je več let sodeloval pri organizaciji maratona čez Pohorje in potem tudi sam kmalu odstopil iz organizacijske ekipe. Se strinjam da je bil Ivan eden izmed prvih treilarjev pri nas :clap:

Lep dan vam želim
 jozafat
IVANU kapo dol tudi za vsa njegova tematska razglabljanja o premagovanju težav v življenju! :laola
Pa tudi vsem, ki še uresničujete njegove tek_v_snegu trail ideje! :clap:
 Ninđa
zvone napisal/-a:Pozdravljeni!

Predlagam, da evidentiramo udeležbo:

Čez POHORJE & KOZJAK. 160 km

1. zvone
2. Nino
3.

čez POHORJE. 75 km

1. zvone
2. Nino
3.

Čez. KOZJAK. 85 km

1. zvone
2. Nino
3.

Lep pozdrav! zvone

Ivana sem spoznal na 24 ur Donačke. Izmenjala sva si samo par besed. Takrat še nisem vedel kdo je in kaj se dosegel. Zdaj pa je žal prepozno za kaj več.

Na mojem seznamu projektov je že dolgo napisana želja, da v malo hitrejšem tempu osvojil Pohorje - Kozjak v enem zamahu, zato sem bom z veseljem udeležil tega memoriala.

Meni ustreza termin petek, 27.05 (smer Pohorje - Kozjak).

Lp, Nino
 davidkopic
Ko boste imeli dokončen termin sporočite, se bom vam z veseljem pridružil.
razen če me ne bodo letošnji Radenci "petrigali"
Ivana sem pa poznal, sva skupaj tekla tekmo Rogla-Maribor tistega leta, ko smo se vsi izgubili, aja razen Ivana :--
Uporabniški avatar
 zvone
Spoštovani!

Hvala za pomoč in sugestije.

Določene pobude smo že sprejeli, med drugim, bo štart v iz Maribora čez Pohorje v soboto zjutraj in ne v petek zvečer ( katero soboto od treh predlaganih terminov bomo izvedli memorial bomo sporočili ko bomo dobili (tudi) vaše predloge in pobude).

Na ta način bomo Pohorje v celoti pretekli/prehodili v dnevnem času.

Prosimo za vaše predloge termina izvedbe:

1. termin : sobota 28.5.
2. termin : sobota 4.6.
3. termin : sobota 11.6.

Hvala in lp. zvone
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Jaz imam ostali dve soboti še prosto, saj še nisem videl razpisa za Rogla-Maribor

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA