Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Verjetno se pri vsakem tekaču med tekom pojavljajo določene anomalije, za katere sam niti ne ve, najbolj pa se pokažejo potem pri obrabi copat. Gre za nekaj, kar počnemo nezavedno in tudi nisem povsem prepričan, da se da popravljati.

Npr.: pri meni je že od nekdaj značilen pojav, da so superge še čisto v redu, le desni palec mi najprej "pogleda skozi". Luknja na zgornji strani na desni supergi v predelu palca. Enkrat sem nekaj analiziral in res imam tak način hoje oz. teka: ko grem z desno nogo naprej, vedno najprej privzdignem palec in ta je potem kaj kmalu skozi mrežico. Sedaj torej vem, zakaj luknja, a ni šanse, da to spremenim.

Druga stvar, ki ni bila še nikoli tako izrazita kot je sedaj pri speedcroskah, katere sem kupil avgusta lani in jih tudi veliko uporabljal: izrazito obrabljen podplat v levem predelu pete na levi supergi. Tistik čepkov v tem delu praktično ni več.
(Če se mi ne bi zdelo neokusno objavljati fotk starih ponošenih copatov, bi to naredil :mrgreen: )

Imam prav, da to nima nobene veze s pronacijo in supinacijo?
Se tudi vam pojavljajo kakšne take tekaške anomaljie?
Morda mislite, da se tak način teka da popraviti?
...

LP, vencelj
Vencelj prvi opis, ki si ga napisal je tako kot, če bi ga jaz napisal, samo z eno razliko, da sem očitno "prešvoh" v palcu in se mi zaenkrat copat še ni strgal na vrhu sta pa zato vedno črna nohta na palcih. Če bi se pogledal pod noge med tekom bi se verjetno zgrozil glede na postavitve stopal ampak nimam namena spreminjati tehnike...enkrat sem probal tečt pravilno po prstih par km in sem drug dan komaj vstal iz postelje - musklfibr...sem pač mnenja > kar se Janezek nauči...< :lol:

Spedcrosske so pa itak v podplatu zele mehki copati in čepke lahko res hitro pobere, sploh če jih uporabljaš tudi na asfaltu, trdem makadamu...pristanek na petni del pa dodatno poskrbi, da se znucajo tam kjer si napisal...100 % nisi edini, ki ima tako izkušnjo. :wink:

See ya...
Pri meni je pa tako: Ko vidiš moj stil teka( hoje), ni važno, ali gledaš od spredaj ali od zadaj :lol: , si zihr rečeš :shock: : "Ubogi copati!"
A, ko ( tudi po 1000km) obrnem covate, so povsod čisto enako enakomerno ponucani . Pa čisto zares po vsej logiki ne bi smeli biti.
Na zgornjem delu covate pa niti nimam kakih anomalij... :lol: Razen, da jih moram kaj kmalu po nakupu krstit s kakšno vejo, k se mi zapiči v covat. :twisted:
Zato pa so copati enako veljavni kot prstni odtisi :)
Jaz kakih hudih težav nimam. Opažam obrabljenost na zunanjem robu, pri obeh, bolj so obrabljeni spredaj kot na peti, večkrat zašvedram pri hoji, ker premalo dvigujem noge.

Speedcrosske sem imela samo za agility, sedaj so jih nadomestile inovke. In tam se nima kaj preveč znucat (trava, dvorana, zbita mivka, pesek). To je za podlago.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA