prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

tommi
kot ze veste bo 21. maja maraton treh src

pa me sedaj nekaj zanima,

se da v tem casu bi reku "natrenirat" za 42km al pa za 21km dolgo preizkusnjo?

lp
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
Ej men ti si pa mal pozen, a se ti ne zdi?
No, nočem ti zbijati morale, niti pod razno ne.Ampak predvsem je odvisno koliko si bil do sedaj aktiven, ali si kaj kolesaril, hribolazil konkretno ornk ture ali kaj podobnega, da si se preznojil in pumpco spravil na višji nivo.
Za 21km bi bilo mogoče kaj skupaj zbrskati, ampak pogojno toliko da prideš skozi cilj.
Drugače si pa resnično mal pozen!
No ja, nekje je treba začeti kajne!
ČAO!
Uporabniški avatar
 pegaz
tommi napisal/-a:kot ze veste bo 21. maja maraton treh src
pa me sedaj nekaj zanima,
se da v tem casu bi reku "natrenirat" za 42km al pa za 21km dolgo preizkusnjo?

Tommi, vse se da.
Da se tud brez treninga odtečt katerokoli razdaljo; odvisno, kako neusmiljen si do sebe.

Sam sem kaki dve leti tekel po 1-3x tedensko, med 4-6 km. Potem sem se odločil, da bom pretekel maraton, in v 16 tednih dela po programu sem premagal to razdaljo. Od splošnih programov "iz nič na 42 km" je ta eden krajših (najpogostejši so 16 in 24+ tedenski), vendar zahteva osnovno raven aktivnosti - da lahko tečeš pol ure nepretrgoma. Če tega ne zmoreš, te pripravi tudi na ta nivo, vendar v dodatnih 4-8 tednih.

Za 21 km je podobno. Pobrskaj po forumu za programi treninga, in če si resen, predlagam, da se lotiš enega od njih in postaneš še ena TF zgodba o uspehu! :)

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 mihaperme
No k je glih ta tema odprta bi pa še jest nekaj vprašal. A je pametno dva tedna pred maratonom teči s polno močjo na malem maratonu v Sežani :?:
Hvala za odgovore :!:
Uporabniški avatar
 bigfrik
Jest osebno bi ti to mocno odsvetoval,ampak kdo sem jaz da bi tu pametoval,bo kaksen z vec izkusnjami povedal! :roll: Se posebej glede na to,da ti bo to prvi maraton!
Uporabniški avatar
 bosin
Zakaj bi moral pa teči s polno močjo? Sežanski tek vzemi kot dober trening pred maratonom in ga teci s tako intenzivnostjo, da se ne boš izčrpal.
Nikakor pa ne postavljaj svojega osebnega rekorda na 21 ali kaj podobnega !
Uporabniški avatar
 GaGa
bigfrik napisal/-a: Se posebej glede na to,da ti bo to prvi maraton!

Da te popravim :wink: ... 2. maraton, prvega je miha odtekel že jeseni v Ljubljani
Mu je pa kr nekaj izkušenih tekačev odsvetovalo, da gre v Sežani na polno?!
Uporabniški avatar
 bigfrik
Se globoko opravicujem,nisem vedel!!! :oops:
Uporabniški avatar
 mihaperme
Sej sam pr seb sm se že odloču, da bom Sežano vzel kot dobr trening :D . Za lovljenje rekordov po še čas po maratonu :idea: .
Uporabniški avatar
 potepinko68
Jaz pa sem globoko preprican, da je tekanje.. (tudi maratonov) nacin zivljenja in mislim, da nekaj "natrenirat" zato, da gres "na tekmo" (s kom in zakaj) rekreativcem ni ravno prava motivacija. Natrenirat pa se da marsikaj, pa tudi marsikaj pretrpet in prestat (ce je clovek zdrav, pogumen in trmast).

lp, pa ne zamert
potepinko
 gd
Miha
Jaz sem ponavadi oziroma vedno do sedaj, ko sem nato odšel tečt maraton tekel tempo teke dolžine 18 - 19 km. tekel sem jih ponavadi 7 ali 8 dni pred maratonom. tempo tek sem tekel ponavadi z isto hitrostjo oziroma tudi kakšno sekundo hitrejši kot nato na samem maratonu.
zato mislim, da lahko mali maraton sežani odtečeš kot zelo dober trening pred maratonom, za osebni rekord na malem maratonu boš pa glede na to, da si še mlad imel dosti priložnosti.
 tommi
Cež zimo je moje telo bol počivalo kot ne :) Kar se teka tiče, sm se pa drugače športno udejstvoval :)
Ampak, če ne bom pripravljen do maja, bom pa polet šu na kšn polmaraton :)

tomaz.zupancic napisal/-a:Ej men ti si pa mal pozen, a se ti ne zdi?
No, nočem ti zbijati morale, niti pod razno ne.Ampak predvsem je odvisno koliko si bil do sedaj aktiven, ali si kaj kolesaril, hribolazil konkretno ornk ture ali kaj podobnega, da si se preznojil in pumpco spravil na višji nivo.
Za 21km bi bilo mogoče kaj skupaj zbrskati, ampak pogojno toliko da prideš skozi cilj.
ČAO!
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
tommi napisal/-a:Cež zimo je moje telo bol počivalo kot ne :) Kar se teka tiče, sm se pa drugače športno udejstvoval :)
Ampak, če ne bom pripravljen do maja, bom pa polet šu na kšn polmaraton :)

tomaz.zupancic napisal/-a:Ej men ti si pa mal pozen, a se ti ne zdi?
ČAO!

Ja lahko pretečeš maraton ali bolje rečeno mali maraton.Samo stvar je v tem kako boš razsut po domače rečeno.Drugače kot je omenil Pegaz se da resnično skoraj vse kar si zastaviš.Še enkrat ponavljam, da je dejstvo to naj ti bo mogoče preteči določeno razdaljo ne ozirajoč se na rezultat.Samo zaradi zdravstvenih razlogov bi ti odsvetoval kak bolj inteziven štart, ker boš lahko imel probleme na koncu.
Odločiti se boš moral sam in za to nositi tudi posledice, ki jih boš deležen.
Na tvojem mestu bi odtekel mali maraton in bi v jesen šel odtečt mogoče, mogoče veliki maraton.Odvisno je od tega koliko boš tekel seveda!
Skratka uživaj v teku!
ČAO!
Uporabniški avatar
 marathon95
mihaperme napisal/-a:A je pametno dva tedna pred maratonom teči s polno močjo na malem maratonu v Sežani :?:
Hvala za odgovore :!:

Miha, ak ti se sve poklopi i dobro se osječaš, ti kreni, ako ne trči lagano za trening.
To je čisto tvoja stvar i odluka i svaki ti bude dao svoj savjet koji je ponekad i ziheraški. Da sve radimo po razumu, nikad nebi ni probali trčati, a kamoli maraton.
Pobjednik je svaki koji dojde u cilj i bitno je da te ne opterečuje rezultat, opusti se.
Ja sam svojevremeno istrčao svoj drugi rezultat u polumaratonu u Štatenbergu (1:29:02), za 4 dana osobni (ispod 40 min) na 10 km u Austriji, a u nedelju imao problema ("bodec") na maratonu u Veneziji od 32 do 39 km skoro hodao i na kraji došao 3:33:03 :lol: a sve je to bilo u tjedan dana.
Uporabniški avatar
 Z*
marathon95 napisal/-a: a sve je to bilo u tjedan dana.

:shock: :shock: Pa ti nisi normalen, to je čisto izven kategorije, ne šteje, Miha, ne oziraj se nanj! 8) Sigurno je pozabil povedati, "o onim bolovima", ki jih je potem imel v nogah ... :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA