Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

#353838
Eden najlepših evropskih obmorskih maratonov bo letos v začetku novembra gostil tudi našo odpravo! Drugo največje portugalsko mesto, kjer je izjemno veliko znamenitosti in kulinaričnih poslastic – navsezadnje je znamenito desertno vino portovec izhaja prav od tam. Prijetne temperature (povprečna temperatura 15-20 stopinj), hitra (rekord je 2.09) in atraktivna maratonska proga, ki skupaj s tekoma na 15km in 6km zbere kar 15.000 tekačev, bogato nočno življenje in portugalsko gostoljubje - rabite še kak razlog, da greste z nami? :)

PRIJAVNICA TULE

1.dan – petek 3.11.2017 – KRANJ – LJUBLJANA – BERGAMO - letalo – PORTO

V noči s četrtka na petek krenemo z avtobusom iz Kranja preko Ljubljane do italijanskega Bergama na letališče. Odhod letala za Porto je predviden ob 6.50, prihod na letališče pa ob 8.30 po lokalnem času. Iz letališča bomo imeli organiziran prevoz z avtobusom do hotela. Sledi krajši počitek, nato pa bomo peš obiskali tekaški EXPO (Centro de Congressos da Alfandega), kjer bomo prevzeli štartne številke in si ogledali ponudbo športne opreme. Po namestitvi v hotelu sledi kosilo in ogled mesta.

Sprehodili se bomo do znamenite Ribeire, ki slovi bo slikovitih starih hišah in tržnici. Kasneje se bomo odpravili na večerjo in večerno raziskovanje mesta.

2. dan – petek 4.11.2017 - PORTO

Po zajtrku si bomo ogledali cilj in štart nedeljskega maratona in tekov na 15 km ter 6km. Dogovorili se bomo za zbirno mesto, kjer se bomo dobili po prihodu zadnjih tekačev v cilj.

Sledi ogled glavnih znamenitosti Porta, drugega največjega portugalskega mesta in za mnoge najlepšega mesta ob Atlantiku. Obiskali bomo stolnico Se in borzo vrednostnih papirjev zgrajeno leta 1843. Mesto Porto je znano po številnih mostovih, ki se razprostirajo preko reke Douro. Ogledali si bomo enega najbolj znamenitih – Ponte Dom Luis, ki je bil zgrajen leta 1886.

Pot nas bo vodila do nogometnega stadiona Dragao, ki je bil zgrajen za potrebe evropskega prvenstva v nogometu 2004. Na njem domuje kulti klub Porto.

Po zanimivih ogledih sledi obisk vinske kleti, kjer bomo preizkusili desertni Portovec, tipično portugalsko vino. Privoščili si bomo večerjo v prijetnem lokalu ob reku Douro. Sledi odhod v hotel, večerni sestanek in počitek pred nedeljskim tekom.

3. dan – nedelja 5.11.2017 – MARATON PORTO

Maraton in tek na 15km se v nedeljo začneta ob 9.00. Z javnim prevozom bomo po zajtrku najkasneje ob 7.00 odrinili na štart. Štart teka na 6km je ob 10.30.

4. dan – ponedeljek 6.11.2017 – PORTO - povratek domov

Po zajtrku že ob 7.00 odrinemo iz hotela z organiziranim prevozom na letališče. Odhod letala ob 9.00 po lokalnem času do Bergama, kamor prispemo ob 12.30. V Ljubljano in Kranj z avtobusom prispemo v poznih popoldanskih urah.

Celoten izlet bo voden s strani izkušenih tekaških vodičev.

PRIJAVNICA TULE

Paket skupaj znaša 479€ (se lahko spremeni glede na cene letalskih kart) in je sestavljen iz :

- letalski prevoz iz Bergama v Porto, letališke takse in pristojbine,
- avtobusni prevoz letališče v Portu–hotel–letališče v Portu
- hotelske storitve v hotelu 4* v dvoposteljnih sobah (3 prenočevanja z zajtrki),
- vodenje v slovenščini,
- organizacijo potovanja,
- informativno gradivo.

Dodatni stroški, ki ji lahko še pričakujete:
- štartnina (45€ za maraton do sredine julija, 10€ za 15km do konca avgusta, 5€ za tek na 6km),
- vstopnine,
- kosila in večerje,
- karta za javni prevoz.

Prijava je potrjena s plačilom akontacije 250€ na račun SI56 0313 8100 0633 166 (ŠC Maratonc, Beleharjeva 3a, Šenčur , koda namena ADVA, referenca 00 051117). Preostanek izleta se plača do konec septembra.

PRIJAVNICA TULE

Izlet je organiziran v sodelovanju z turistično agencijama Alpetour in Meteor.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA