vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

#354392
Pozdravljeni,

na vas se obračam s prošnjo za pomoč za mojo bolečino, ker ne vem kaj je vzrok oziroma kaj sploh je narobe.

Po teku se mi je nekaj časa pojavljala bolečina, ki je sedaj bolj intenzivna in že od ponedeljka sploh ne tečem več (samo hoja do sedaj 3x cca 8 km in en dan 30 min zelo lahko sobno kolo).

Sem redno tekla že 6 let in tudi v zadnjem času delala vaje za moč (počepi, izpadni, skledce, plank itd.)

Bolečina je pod kolenom in deloma gre tudi navzdol v meča. Najbolj boli kot na sliki kaže puščica http://classconnection.s3.amazonaws.com/788/flashcards/402788/jpg/vastus_lateralasis__rectus_femoris1332181630808.jpg tam kjer piše patella.

Ali morda kdo ve kaj bi lahko bilo krivo? Teh tekaških poškodb je toliko...pokostnica, tekaško koleno... ne vem niti malo ne kaj je narobe.

Sem bila pri zdravniku v torek in rekla je, da naj neham s tekom in da mi ostaneta hoja in kolo dokler ni bolje (naj bi bilo 10-14 dni). In da naj bi bilo vnetje ali kaj...sploh ni nič definirala.

Sedaj sama ne vem. Že dolgo tečem kot sem rekla (tekalna steza + zunaj), mogoče res se nisem preveč posvečala ogrevanju in strechingu... ali pretiravala? Ampak nisem tako zelo, nekaj sem že začela na stezi malo z intervali ampak ne veliko...

Zelo rada bi čimprej bila OK, ker danes že ob hoji boli spet, včeraj in predvčerajšnim je bilo malo bolje, danes pa spet. Najbolj boli če stojim na miru ali če imam nogo ob sedenju navzdol. Danes pa me je bolelo že ob hoji... Zelo rada tečem, ker v teku uživam in se sproščam. Mi lahko prosim daste kak nasvet?

Vnaprej hvala.

Lp
#355289
Mi zna kdo tole pojasnit izvid? Ortopeda imam šele konec septembra.

Kaj lahko? Tečem, hodim, kolesarim?
Pozdravljeni,

po času bolečin v mečih sem samoplačniško (ker me zdravniki ne jemljejo resno in so me vedno odslovili na hitro kot tekača, da sem pretiravala s tekom), na MRI. Sedaj na bi imela bakerjevo cisto ki vem da je posledica. Me pa zanima, če je mogoče iz MRI izvida še kaj drugega možno razbrati? Sama ga tako ali tako ne razumem...

Na seriji nativnih i postkontrastnih sagitalnih, transverzalnih i koronarnih MR presjeka desne potkoljenice primjenom različiti tehnika snimanja nalazim:

-Veliku poplitealnu cistu koja polazi od zglobne pukotine između medijalne glave m.gastroknemijusa i tetive m. semimembranozusa i spušta se do srednje trećine potkoljenice s medijalne strane medijalne glave m.gastroknemijusa u duljini od 150 mm;
- nema znakova patološke imbibicije prikazanih struktura potkoljenice.

Ostale prikazane koštane, mekotkivne i neurovaskularne strukture urednih su intenziteta signala i primjerne si morfografije.


Vnaprej iskrena hvala za pomoč in nasvet kako naprej. Vadbo teka sem zmanjšala na minimum bolečina je manjša kot prej, sedaj bolj kolesarim. Je to OK?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA