- 26 Jun 2017, 09:48
Ko me je Lenči dregnila, češ gremo na Sladkih 6, nisem niti za trenutek premišljevala. Iz mojih ust je priletel tisti ja pa veš, da sem zraven. Bolj, ko se je približeval dan, bolj in bolj strah me je postajalo. Razlog ni bil tek, pač pa vročina, ki že zdravemu človeku ne pusti dihat, kaj šele nekomu, ki se vse svoje življenje bori z alergijsko astmo. O času, ki ga bom prebila na progi sploh nisem premišljevala. Želela sem si, da bi lahko tekla tam nekje do 10 ure. V zadnjih mesecih je bila moja najdaljša pretečena razdalja 12,5 km. Toliko o dolgoprogašici.
Za zajtrk ali bolje rečeno pred zajtrkom, kot vsak dan že nič koliko let dva vpiha Symbicord-a in eno tabletko Aeriusa, za vsak slučaj pa Ventulin v torbo in gasa.
Sam start je nekaj posebnega, nepopisnega, to moraš preprosto doživet. Brez prerivanja, počasi, kot, da se nikomur ne bi nikamor mudilo. Pričnem počasi v koraku z Lenči, še malo klepetam in po slabem kilometru ujamem svoj tempo, ki se mi ni zdel prehud. Z vrha so že dobro kurili in vsak kotiček sence je blagodejno vplival na moje telo. Že po prvem krogu mi je bilo peklensko vroče. V tretji krog se že polivam z vodo in tako vsak naslednji krog. Samo priklon gasilcu, ki je vedno, ko me je zagledal odprl ventil. Počutila sem se kot majhen otrok, ki čofota po lužah, medtem, ko iz neba prinaša še zadnje dežne kaplje. Srečna, vesela, da so moja pljuča po dveh urah še vedno o.k. Tempo je sicer malo padel a nič zato. Meni se še vedno teče. In prav je tako. Tečem še naslednjo uro nakar se odločim, da bo dovolj. Še zadnji krog, ki mi služi za to, da noge razhodim. Na koncu se je nabralo presenetljivih 13 krogov v 3 urah in 15 minutah, kar je uradno naneslo 28.080 km. Presrečna.
Življenje me je naučilo, da ne delam dolgoročnih planov, vendar lahko rečem bilo je lepo, bilo je nekaj posebnega in bilo je prvič. Želim si le, da ne tudi zadnjič. Zato v kolikor bo vse kot mora biti se naslednje leto vidimo, V upanju, da bodo termostat na peči prestavili za nekaj stopinj nižje bom tudi sama poizkušala teč še kak krog več.
Hvala Franciju in Alenki, da sta me čakala.
Vsem, ki ste se s to peklensko vročino bodli vse do 14 ure pa moj poklon.