Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lenči
#355407
Res je, vsi smo zmagovalci, ne glede na razdaljo in čas prebit na trasi. Trasa je res super, tisti gor in dol jo ravno prav popestri, senca je bila blagodejna, še bolj je pa prijal tuš vmes :-). Organizacijsko lahko rečem samo :cast1: :cast1: :cast1: :cast1: :clap: :clap: :clap:
V čast mi je bilo spet teči v ultraški družbi, videti stare in nove obraze, vsem čestitke in res, neverjetni ste. Ste šibali kot snete skire, pa ste imeli še energijo za pozdravljanje in klepet vmes :laola :laola
Sama sem zelo zadovoljna, da sem uspela spet malo podaljšati razdaljo po Radencih, sem se pa takoj ustavila, ko se je mišica oglasila. Tudi prehojena dva kroga sta bila prijetna kot iztek.
Gospod 5.00 je po dolgem času spet dobil motivacijo in pretekel več, kot je planiral :D
Na snidenje prihodnje leto :clap:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#355411
lenči napisal/-a:Trasa je res super, tisti gor in dol jo ravno prav popestri, senca je bila blagodejna, še bolj je pa prijal tuš vmes :-). Organizacijsko lahko rečem samo :cast1:
Na snidenje prihodnje leto :clap:

Ja, služba je služba :-)
pozabila si pa zapisat, da si dobila najlepšo rimo
Alenčica Lenka je prava mladenka :-)
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
#355412
Ja, res je, da je bilo super.
Moja deseta udeležba na Sladkih6
in ravno deseta popolnoma drugačna, kot smo bili vajeni
Rajko Koražija z družino se je izredno potrudil, je bilo videt :clap:
Mi pa pač, vsak po svoje :D
jaz sem zelo zadovoljen, da sem lahko krožil pri takšni vročini kot neuničljiv stroj na nizkih obratih. Temperatura 34 stopinj Celzija pa je bila zmagovalna. Zahvaljujoč novi in prekrasni trasi je bilo vse lažje.
Cilj sem imel naredit dober trening, kar pomeni neustavljive tri ure, potem kakor pač bo. In po treh urah res prijatelj Borc potegne iz hladilne torbe enega kozla z zlatimi rogovi, ki ga ponesem skoz celi krog. Lepo sva se sprehodila, večina je v tem času naredila dva kroga. Potem pa spet gasa. Na koncu mi je zmanjkala dobra minutka, da bi se podal v še en krog, vendar je bilo tudi to dovolj. Zaključil sem na odličnem šestem mestu, kar je za te peklenske razmere in močno konkurenco še ena potrditev zame.
Da sem bil pa zares izčrpan potrjuje to, da sem doma zaspal kot mali otrok, le da mamice ni bilo doma :-)
Uporabniški avatar
 zajc
#355415
14 dni pred dogodkom sem se poškodoval. Piriformis sindrom. Takrat smo tekli v klanec, ko me je zabolelo v levi nogi. Dvotedenski počitek mi ni nič pomagal, ker sem že po treh urah levo nogo komaj premikal. Zato sem se odločil, da bom odstopil. Želel sem, da bi imel na koncu vsaj maratonsko razdaljo in sem začel hoditi. Ker je po 20. krogu na moji uri zmanjkalo ravno 300 metrov do maratona, sem se odločil, da prehodim še en krog. Takrat me je prehitel Bor, ki je tako hitro hodil, da sem moral ob njemu teči, če sem mu želel slediti. Po kakšnih 500 metrih sem ugotovil, da mi tak način teka/hoje ustreza in sem se še pred zaključkom 21. kroga odločil, da poskusim vsaj s takim tekom/hojo in da se ne bom predal do konca. Napol v šali sem si rekel, da mi bo samo čudež (beri vročina) pomagal do stopničk, ker sem že krepko zaostajal za vodilnimi.

Presenečeno sem bolečine brez težav prenašal in do konca nadaljeval v svojem tempu in se iz kroga v krog vzpenjal po lestvici. Imel sem prav tako podobno kot ostali težave z vročino. Na nekaterih mestih je bilo tako vroče, da si imel občutek, da si bil zaprt v pečici. Na okrepčevalnici sem se ustavljal vsak krog in se polival z vodo.

Drugače pa lahko pohvalim organizacijo, ki je bila fantastična, novi krog je zelo razgiban, bilo je nekoliko prevroče in dobre volje ni manjkalo.

Čestitke vsem trem dekletom, Nives, Simoni in Maji, ki so prvič stale na stopničkah in zmagovalcu Tomažu, ki je odtekel do konca dobesedno z zadnjimi atomi moči. Ne smem pozabiti tudi na vse ostale.

Meni zdaj ne preostane nič drugega kot rehabilitacija in nekaj časa me ne boste videli na prireditvah.
Uporabniški avatar
 pajo
#355419
Super je bilo samo Rajkotu je potrebno v bodoče vzeti lopato iz rok, da ne toliko na peč metal. :D Trasa super mi veliko bolj odgovarja kot stara. Pa mislim, da ne samo meni. Hvala vsen za vse. Upam, da se drugo leto spet vidimo. :laola
Nazadnje spremenil pajo, dne 25 Jun 2017, 14:27, skupaj popravljeno 1 krat.
 mdebelak
#355420
Uff kakšen dan.
Dan prej me razveseli šef ko prekliče nočno izmeno pred Sladkimi urami.
Vstanem ob 6:00 spakiram še nekaj malenkosti v avto in gasa proti Sladkemu vrhu.
Prispem na kraj zločina 15min pred štartom, razpakiram in že stojim na štartu meni enega najljubših tekov.
v glavi sem si zastavil cilj 60km, ki pa mi ga zaradi ˝zimskih˝razmer ni uspelo doseči.
Pa vseeno trasa je super ravnoprav sence raznolika podlaga gasilska cev priklopljena na hidrant (nisem vedel da je zdravilna) :lol: . skratka zadovoljen ko že dolgo ne. 55km 5 mesto absolutno in moj uradno 5 ultramaraton.
Same petice in če še dodam petko organizatorju, potem je kot na dlani da dan nebi mogel biti lepši kot je bil.
Hvala še enkrat in upam, da se še vidimo. Edino prosim, če bi lahko drugo leto termostat na peči naštimali na malo manj.
:laola
Uporabniški avatar
 lenči
#355426
ZdravkoC napisal/-a:
lenči napisal/-a:Trasa je res super, tisti gor in dol jo ravno prav popestri, senca je bila blagodejna, še bolj je pa prijal tuš vmes :-). Organizacijsko lahko rečem samo :cast1:
Na snidenje prihodnje leto :clap:

Ja, služba je služba :-)
pozabila si pa zapisat, da si dobila najlepšo rimo
Alenčica Lenka je prava mladenka :-)

Zdravko, najlepša hvala za pesmico, je bil takoj bolj lahkotno, poskočen korak :lol: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Uporabniški avatar
 Ninica
#355431
Jaz sem bila pa letos prvič Na Sladkih 6.
Tako kot večino,je tudi mene zdelovala vročina.Sprva sem mislila,da ne bom odtekla niti enega kroga.Na koncu sem jih 6.Če bi prej začela,bi še kakšnega.
Super je bilo...in drugo leto zagotovo pridem!
Uporabniški avatar
 levinja70
#355432
Ko me je Lenči dregnila, češ gremo na Sladkih 6, nisem niti za trenutek premišljevala. Iz mojih ust je priletel tisti ja pa veš, da sem zraven. Bolj, ko se je približeval dan, bolj in bolj strah me je postajalo. Razlog ni bil tek, pač pa vročina, ki že zdravemu človeku ne pusti dihat, kaj šele nekomu, ki se vse svoje življenje bori z alergijsko astmo. O času, ki ga bom prebila na progi sploh nisem premišljevala. Želela sem si, da bi lahko tekla tam nekje do 10 ure. V zadnjih mesecih je bila moja najdaljša pretečena razdalja 12,5 km. Toliko o dolgoprogašici.
Za zajtrk ali bolje rečeno pred zajtrkom, kot vsak dan že nič koliko let dva vpiha Symbicord-a in eno tabletko Aeriusa, za vsak slučaj pa Ventulin v torbo in gasa.
Sam start je nekaj posebnega, nepopisnega, to moraš preprosto doživet. Brez prerivanja, počasi, kot, da se nikomur ne bi nikamor mudilo. Pričnem počasi v koraku z Lenči, še malo klepetam in po slabem kilometru ujamem svoj tempo, ki se mi ni zdel prehud. Z vrha so že dobro kurili in vsak kotiček sence je blagodejno vplival na moje telo. Že po prvem krogu mi je bilo peklensko vroče. V tretji krog se že polivam z vodo in tako vsak naslednji krog. Samo priklon gasilcu, ki je vedno, ko me je zagledal odprl ventil. Počutila sem se kot majhen otrok, ki čofota po lužah, medtem, ko iz neba prinaša še zadnje dežne kaplje. Srečna, vesela, da so moja pljuča po dveh urah še vedno o.k. Tempo je sicer malo padel a nič zato. Meni se še vedno teče. In prav je tako. Tečem še naslednjo uro nakar se odločim, da bo dovolj. Še zadnji krog, ki mi služi za to, da noge razhodim. Na koncu se je nabralo presenetljivih 13 krogov v 3 urah in 15 minutah, kar je uradno naneslo 28.080 km. Presrečna.
Življenje me je naučilo, da ne delam dolgoročnih planov, vendar lahko rečem bilo je lepo, bilo je nekaj posebnega in bilo je prvič. Želim si le, da ne tudi zadnjič. Zato v kolikor bo vse kot mora biti se naslednje leto vidimo, V upanju, da bodo termostat na peči prestavili za nekaj stopinj nižje bom tudi sama poizkušala teč še kak krog več.
Hvala Franciju in Alenki, da sta me čakala.

Vsem, ki ste se s to peklensko vročino bodli vse do 14 ure pa moj poklon.
Uporabniški avatar
 Wega
#355435
Hja, glede na to, da že nekaj časa lenuharim in si obljubljam, da "enkrat pa spet vstanem s kavča in grem teč" sem na Sladkih6 prišel samo zato, ker je bila moja deseta. Skupaj z Zdravcem in Mirotom smo bili edini trije, ki smo tekmovali na vseh Sladkih6, kar ni kar tako. 394 pretečenim kilometrom sem tako dodal še 30 prehojenih in prešvicanih. Je pa res, da tako vroče doslej na Sladkih6 še ni bilo.

Kar se pa organizacije tiče: v bistvu je bilo kar v redu... ;)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA