- 29 Mar 2005, 10:26
ekstra ponudba hribovca
poročilo, ki nikoli ne bo ugledalo papirnate oblike
Zarnik "nezemeljsko"
STAHOVICA –Z 12 sekund izboljšanim rekordom proge na jubilejnem 10. gorskem teku k Sv. Primožu je Kamničan Sebastjan Zarnik (KGT Papež), po teku na »Rekord Šmarne gore«, podrl še drugo letošnjo rekordno znamko. »Lahko bi sicer začel hitreje, a ne vem kaj bi bilo potem zgoraj. Tekel sem svoj tek in imel seveda kot domačin svoje časovne kontrole. Že na polovici sem bil 23 sekund hitrejši od teka pri lanski zmagi (16:24), torej sem jih teoretično potreboval le še sedem,« je Zarnik opisal rekordni tek na najmočnejši otvoritveni tekmi sezone. Za »nezemeljski« rekord, ko je vsestranskega atleta Petra Kastelica, reprezentančne kolege Boštjana Novaka, Igorja Šalamuna in Mitja Kosovelja, ugnal skoraj za minuto, je poleg zemeljske (18.000 sit) prejel tudi nezemeljsko nagrado – polet z jadralnim padalom nad traso teka. Rekord je bolj zaskrbel predsednika odbora za gorske teke Tomota Šarfa, nič manj pa niti organizatorje drugih gorskih tekov po Sloveniji. Šarf se boji, da je vrhunska forma prezgodnja za velike tekme SP in EP, prireditelji naslednjih tekov pa so v skrbeh za posebne nagrade za nov rekord proge, ki je bila doslej velikokrat nedosegljiva vaba in je ostala v blagajni organizatorjev. »Me pač na vaš tek enostavno ne bo,« je Zarnik hitro našel rešitev za enega od prirediteljev, ki je v šali omenjal to možnost. Na otvoritvi domače sezone s 163 tekači bronasta svetovna mladinka Mateja Kosovelj (19:48) rekorda proge Silve Vivod (19:07) (še) ni izboljšala.
STAHOVICA, KAMNIK – 10. gorski tek k sv. Primožu, 4 km, moški absolutno: 1. Zarnik (KGT Papež) 15:42 (rekord proge), 2. Kastelic (Vele Domžale) + 50, 3. Novak (Šmarnogorska naveza) + 53, 4. Šalamun (KGT Papež) + 1:02, 5. Kosovelj (Kobarid) + 1:14, 6. Zupančič (KGT Papež) + 1:52, 7. Soklič (Kontakt, Šenturška g.) + 2:11, 8. Alič (Poljane) + 2:20, 9. Dolenc (Novice Extreme) + 2:38, 10. ------------- ženske: 1. Kosovelj 19:48, 2. Krkoč (obe Nanos, Podnanos) + 37, 3. Gashi + 1:51, 4. Fortin (Nanos) + 2:22, 5. Kosmatin (Vele Domžale) + 2:29, 6. Lloyd (Velika Britanija) + 2:30,