Leto je naokrog in v petek se 'vremensko' obremenjen napotim proti Umagu. 'Oni zgoraj' se je držal vremenske napovedi, saj je bilo na štartu v Buzetu oblačno, temperatura pa med celo tekmo idealna. Prav velikih rezultatskih apetitov kljub temu nisem imel, saj sem vedel, da je teren od nekajdnevnega deževja blaten in spolzek. Na srečo smo štartali zadnji, tako, da je množica nog stezo večinoma izsušila in smo imeli nekje prav udobno tekaško podlago. Seveda pogoji za vse niso bili enaki, tekmovalci, ki so štartali 20ur pred nami na najdaljši progi, so se na Učki soočili celo s sneženjem. Ni čudno, da te tekme ni zaključil vsak četrti tekmovalec. Jaz mojo progo že dobro poznam, saj je bila to že moja peta ponovitev in sem lanski rezultat izboljšal za pet minut.

Sem se pa dokončno odločil, da letos z Istro zaključim, saj mi je zadnji del, od Buj do Umaga vsako leto bolj odvraten (ubijajoča ravnina).

Pa to ni edini razlog. Med 418-timi prijavljenimi tekmovalci sem bil zopet najstarejši udeleženec, kljub hudi mednarodni udeležbi (30 držav). Vsako leto je tekma tudi vedno bolj zasoljena, letos je bilo treba doplačat celo avtobusni transfer do štarta, pa tudi kaj več kot makarone v cilju, bi lahko nudili za ta denar. Na srečo je na tekmah veliko Slovencev, čeprav se z leti čuti osip. Tudi rezultatsko smo se kar dobro odrezali, saj smo od možnih 96 odličij prejeli kar 21.
https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2211/ukupni_poredak