Moderator: ziga

#359942
Po nekaj letih sva se s Kairosom spet udeležila te kolesarske prireditve s startom v Grosupljem. Čez en teden je namreč že Franja, pa je menda pametno iti vsaj enkrat na kolo ... :D

Plusi prireditve:
- netekmovalni značaj: kar pomeni mirno vožnjo in dolge postanke na okrepčevalnicah ter nobenega brezglavega prehitevanja
- cestne zapore sicer ni, a na križiščih so redarji odlično opravljali svoje delo in zaustavljali avtomobile
- večina voznikov je bila zelo strpnih, čeravno se seveda povsod najdejo budale, ki trobijo in nevarno prehitevajo - a jih je bilo zelo malo
- povsod asfalt (tudi tam, kjer je bil pred leti makadam)
- nov asfalt na prvem vzponu na Višnjo Goro (to!)

Minusi:
- na drugi okrepčevalnici je zmanjkalo pijače
- delo na cesti na enem delu proge
- čisto preveč plakatov s saj-veste-kom (ja, Grosuplje in okolica, kaj moremo ...)
- dolgotrajna zaključna prireditev

Po prihodu v cilj tako nisva čakala še na žrebanje, saj sva hotela biti doma oziroma na volišču še pred 19. In sva šla še volit. Ne za tega s plakatov.
#359945
Bil sem tudi jaz,prvic na dolgi trasi,zadovoljen s svojim dosežkom.

Se kar strinjam s plusi in minusi; dodal bi le med pluse: cena je opazno nižja kot drugje , s tem da tukaj res dobiš neko uporabno darilo in ogromno nekih rogljickov,napolitank,beljakovinski napitki na cilju. Pač komur to kaj pomeni,jaz se tudi na trasi nisem ustavljal na okrepcevalnicah.

Med minuse... Ja,škoda za tisti makadamski del kjer delajo,to pač ni krivda organizatorja.

Kar se pa tiče dolžine zaključka.... Fer je da se počaka tudi tiste malo počasnejše, čakalo še jih je do 14h, ob 15:30je bil zaključek žrebanja. Meni se zdi,da kan dosti hitreje ne gre. Jaz sem pač ta čas sel na kosilo.

Me pa motita 2stvari. A je res nujno potrebno na vseh prireditvah nazigati faking govejo musko in pa zakaj za vraga ne prepovejo udeležbo elektro kolesom??????

Janez je pa itak.... Ah... Saj vemo. Dalenjska.
#359948
Nejc1986 napisal/-a:A je res nujno potrebno na vseh prireditvah nazigati faking govejo musko in pa zakaj za vraga ne prepovejo udeležbo elektro kolesom??????


A je bla govedna vsaj slovenska?? Če ja, potem je najbrž to kar normalno....po tem smo razpoznavni.

Kar se tiče pa elektro koles.....tudi motorji niso prepovedani, pa nobenemu normalnemu ne pade na pamet, da bi šel z njim na kolesarski maraton. Stvar higiene pač.... :wink:
#359952
Aja, v Višnji Gori se je na okrepčevalnici zelo trudil en glasbenik s klaviaturo in mikrofonom. Trudil se je skoraj še preveč. Ampak mu ni najbolj uspelo. Me je imelo, da mu vzamem mikrofon in zapojem namesto njega in s tem odrešim dekleta, ki so skrbela za hrano in pijačo. :D

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA