prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 marko3
Mariposa napisal/-a:Mene pa zanima, če se je še komu dogajalo,da je Polar meril pretečeno dolžino še potem ko se je že ustavil, natančneje da so se mu pretečeni metri še kar naprej povečevali :shock: :roll: ?

to je ok... polar akumulira izmerjene podatke, na zaslonu ure pa jih osvezi v intervalu - odvisno od nastavitve na uri t.j. od 5sec pa mislim, da vse tja do 60sec.
 Marjanz
Jaz bi preveril, če je štoparica zares ustavljena in file zaključen. Če je file zaključen ni možno, da bi se razdalja še povečevala. Interval 5,15 in 60 sek. pa se nanaša samo na shranjevanje in nima nikakršne veze s podatki na ekranu. Nekateri modeli imajo celo možnost, da izklopimo časovne intervale snemanja in podatke shranjujemo ročno. Če štoparico zaustavite se tudi shanjevanje zaustavi.
 marko3
Hja Marč, strinjam se s tabo da ce je stoparica ustavljena in file zakljucen se razdalja na zaslonu ure ne povecuje... ampak (ne vem sicer kaksen model imas ti) pri meni se razdalja na zaslonu ure povecuje tudi ko obstanem na mestu ob koncu treninga in sicer za pretecene metre v zadnjih sekundah teka.
 Marjanz
Imam 625X in se mi to ne dogaja, čeprav verjamem da se ti to dogaja. Pri meni ni težav z razdaljo pač pa mi velikoktat pokaže različno porabo kalorij. V SW mi pokaže manj kot na monitorju v file. Če ti uporabljaš SW, kako pa tebi pokaže na krivulji ko preneseš?
 marko3
Marjanz napisal/-a:Pri meni ni težav z razdaljo pač pa mi velikoktat pokaže različno porabo kalorij. V SW mi pokaže manj kot na monitorju v file. Če ti uporabljaš SW, kako pa tebi pokaže na krivulji ko preneseš?

do sedaj nisem bil posebno pozoren na kcal vrednosti danes po teku pa sem tudi sam opazil da je vrednost kcal v SW nekaj manjsa kot tista na uri?! hrošč v programu? kdo ve? sem poslal vprasanje na polarjev help desk. ti sporocim ko/ce dobim kaksen odgovor.

Marko
 marko3
Marc, dobil sem zelo izcrpen odgovor iz Polarja, ki ti ga bom celega poslal po e-mailu. Bistvo problema (vsaj pri meni je bilo tako) da sem imel v uri in pa v SW nastavitvah razlicne podatke za max HR in pa VO2max. Potem, ko sem jih sinhroniziral so kcal vrednosti na uri in pa v SW sedaj enake...

"To set the active person's values for the energy expenditure calculation in
the software select Options - Person Properties and open the Test Values
page. Then set at least the maximum heart rate (Maximum HR) and the maximum oxygen uptake (VO2max) value to the same as in the monitor. The weight value needed in the calculation is not set in the person properties, but it is taken from the Diary. In order to have it right for the calory
calculation you need to set the latest weight entry in the Diary to the
same as the weight value in the HR monitor." by Polar

pozdrav Marko
 tone
Pozdravljeni,

imam Polar 710i, pa se mi visinomer vcasih cudno obnasa. Npr. doma ga kalibriram na 405m in imam vklopljeno merjenje pulza (samo enkraten pritisk rdece tipke), tako da mi se ne dela zapisov v spomin. Potem gledam, kaj se dogaja z visino. V nekaj minutah se mi lahko spremeni tudi v rangu do +- 50m. Opazil sem, da je problem v glavnem bolj pozimi. Ne vem v cem je finta, ker se v nekaj minutah zracni tlak ne more toliko spremeniti. Tudi kolega, ki ima 725 ima podobne probleme. V lepih dneh se mi zdi, da je zadeva bolj stabilna. Vcasih je zedeva zelo stabilna.
Ima se kdo take probleme?
Uporabniški avatar
 andrejl
čao tone!

vsekakor moraš nesti polarja na servis. to, kar se ti dogaja, ni ok. nekaj je narobe z uro. saj garancijo najbrž maš, pa jo pošji nazaj.

jaz sem imel prej 710i, pa nisem imel teh težav, prav tako ne poznam nikogar, ki bi jih imel. zdej mam pa 625x in je enako.

sem zdajle za vsak slučaj še enkrat poskusil in mi višinomer dela čist ok, čeprav ne merim pulza. +-1m.

lp, andrej
 SamoZ
Bom dal kar slikco gor da povem v čem je problem.
Ali se še komu v ekranu na svetlobi nardijo mavričasti vzorci? Ali naj tole reklamiram? S samo uro je drugače vse OK, samo ni pa preveč lepo tole za pogledat :evil:

Slika
 Benady
SamoZ napisal/-a:Bom dal kar slikco gor da povem v čem je problem.
Ali se še komu v ekranu na svetlobi nardijo mavričasti vzorci? Ali naj tole reklamiram? S samo uro je drugače vse OK, samo ni pa preveč lepo tole za pogledat :evil:

Meni se isto dogaja.Pa ostalim verjetno tudi.
Uporabniški avatar
 Pepino
Ja tudi meni se isto dogaja! :roll:
Uporabniški avatar
 andrejl
SamoZ napisal/-a:Bom dal kar slikco gor da povem v čem je problem.

to je pač manjša "neprijetnost", ki jo imajo polarji. vsi polarji. nič ti ne bo pomagalo, če reklamiraš. lahko samo upaš, da bodo imeli naslednji modeli to popravljeno.

lp, andrej
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Pisci navodil sicer žugajo s prstom in sikajo z jezikom, da se tega ni lotiti! :nono:
No, mene pa vendarle zanima, če kdo Polarjev foot pod "hrani" s polnjivimi (rechargeable) baterijami?
Hvala.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA