Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 B. J.
#363358
Zdravo,

najprej zahvala organizatorjem UTVV in še zlasti prostovoljcem za ves vložen trud in dobro izpeljano tekaško prireditev. Na štartu, progi in cilju je bilo solidno poskrbljeno za vse.

Sam lahko pokomentiram progo 50km razdalje. Po mojem mnenju so avtobusi glede na uro štarta v Vipavski Križ odpeljali nekoliko (pre)zgodaj, vesel pa sem bil vreče za garderobo, ki jo je organizator potem odpeljal iz štarta na cilj.
Odlična in zato naporna trail proga je bila vzorno označena, dobro založenih okrepčevalnic dovolj. Velika večina osebja na okrepčevalnicah za prijaznost, pomoč in navijanje zasluži vse pohvale.
Vzdušje in ponudba v širšem ciljnem prostoru sta bili dobri in primerni. Vsak tekač je na svoji progi trpel, užival in pisal svojo zgodbo. Vsem čestitam.

Navkljub vsem pohvalam pa menim, da si je organizator privoščil spodrsljaj, ki ga je v nedeljo občutilo kar nekaj tekačev, vključno z mano. Na vseh razdaljah so bile razpisane po tri starostne kategorije. Na spletni strani in v zadnjih informacijah, ki jih je organizator razposlal po elektronski pošti je navedeno:
"- podelitve nagrad so v nedeljo 12.maja ob 13.00 za vse kategorije!" oz. v angleški različici "- The awards ceremony is on Sunday 12th May at 13.00 for all categories!".

Glede na navedeno se nas je kar nekaj udeležilo nedeljskega zaključka misleč, da bo vseboval tudi podelitev po starostnih kategorijah. Skratka, podelitve po kategorijah ni bilo, občutki so bili posledično malo mešani. Nisem še velikokrat doživel, da bi organizator razpisal kategorije, objavil razvrstitve po kategorijah, podelitve pa ne izvedel.
Vse je popolnoma jasno in brez problemov, če organizator že v razpisu napiše, da je razvrstitev in podelitev samo v absolutni konkurenci. Jasne informacije tokrat ni bilo, tako se je marsikdo v nedeljo še enkrat odpravil v Vipavo. Je pa imel vsaj možnost in čast videti absolutno najboljše, jim (še enkrat) čestitati ali zaploskati.

Nedvomno pa se je UTVV v preteklih letih zelo razvil in je v Sloveniji trenutno 'trail' prireditev z največjim (tudi) mednarodnim potencialom.
 B. J.
#363360
Zdravo,

pripenjam dodatno, da bo jasno, o čem govorim:

Povzetki pomembnejših informacij UTVV Slovenia.pdf

Capture_1.JPG
Capture_1.JPG (66.33 KiB) Pogledano 6010 krat


Summary of Important Information UTVV Slovenia.pdf

Capture_2.JPG
Capture_2.JPG (54.16 KiB) Pogledano 6010 krat
Uporabniški avatar
 slorunner
#363361
Tudi jaz sem tako razumel, da bo podelitev tudi po starostnih kategorijah. Sicer se to mene ne tiče, ker sem končal malo izven deseterice, ampak v čem je potem smisel kategorij, če ni potem nič. Pa tudi, če dobiš samo priložnost za slikco na stopničkah za spomin.

Lani je bila podelitev, spodaj 100 km ženske, 36-50 let.

Slika
 TONEK
#363365
Vsako moledovanje organizatorju tipa UTVV je bob ob steno. Bataljon športnikov, ki je vplačal preko 50.000€, je po vplačilu organizatorju le še strošek, ki mora biti čim nižji. :evil:
Seveda se da prihranit na več načinov: 360 štartnih številk (30km) brez čipov, tudi majice bi nam lahko razdelili brez vrečk, šlamparija (slab ponudnik) z rezultatsko praznimi kontrolnimi točkami, višek arogance pa je s podelitvami v kategorijah. Tu je še slabše, kot na 100 milj Istre, tam s(m)o vsaj zmagovalci kategorij dobili svoje.
In tako psi lajajo, karavana pa gre dalje.
Če od tisoč glave množice povzdignemo glas samo trije ali štirje, bo organizator smatral, da je vse O K in drugo leto še bolj zategnil pas, ko bo videl, kako ima pohlevno čredo. Če bo ukinil omako na makaronih, se bo še najmanj poznalo. :D
 aleššš
#363373
@TONEK je napisal tako KOT JE, aroganca tega organizatorja je brezmejna in to se ni pripetilo prvič o tem sem že pisal v neki drugi temi. Pri vsem tem mi je žal prostovojcev, ki ob trasi zabijejo dva ali več dni nekdo pa ob vsem tem po liniji najmanjšega upora mastno kasira. Tudi opravičila od tega organizatorja nikar ne pričakujte on je pokasiral svoje, nekaj denarja bo še dal za promocijski film za naslednje leto, ovčice pa bodo ponovno prišle v še večjem številu on pa jih bo s prisiljenim nasmeškom čakal v cilju in jim častital (saj on je že kasiral svoje).
 aleššš
#363375
Vem samo, da nisva ovčici opozarjava pa na odnos organizatorja do udeležencev ko organizator nekaj obljublja v razpisu na koncu pa obljub ne izpolni in to se ni zgodilo prvič. Vsi razumemo, da je organizacija takšne prireditve velik zalogaj zato je tudi pošteno do udeležencev, da organizator kar obljublja v razpisu za to ceno štartnine tudi obljube izpolni oz. v razpisu ne obljublja kar ne misli nuditi. Postavi se v kožo nekoga ki se je pripeljal v nedeljo na podelitev priznanj po kategorijah....
 BoštjanM
#363483
aleššš napisal/-a:@TONEK je napisal tako KOT JE, aroganca tega organizatorja je brezmejna in to se ni pripetilo prvič o tem sem že pisal v neki drugi temi. Pri vsem tem mi je žal prostovojcev, ki ob trasi zabijejo dva ali več dni nekdo pa ob vsem tem po liniji najmanjšega upora mastno kasira. Tudi opravičila od tega organizatorja nikar ne pričakujte on je pokasiral svoje, nekaj denarja bo še dal za promocijski film za naslednje leto, ovčice pa bodo ponovno prišle v še večjem številu on pa jih bo s prisiljenim nasmeškom čakal v cilju in jim častital (saj on je že kasiral svoje).Lep podzrav, @TONEK in @aleššš;

Naj vama odgovorim v zadevi "kategorije UTVV", ter na nekaj opazk (predvsem na togost/skopost organizatorja...)

Kot organizator prireditve, priznam, da je prišlo do spodrsljaja pri informaciji (zadnjem mailu), ki ste ga dobili v četrtek zvečer, kjer je pisala stara informacija glede podelitev (vse kategorije), na spletni strani pa je bilo navedeno, vsaj en mesec pred tekmo, da so podelitve samo v absolutni konkurenci, ter, da si organizator pridrži pravice do sprememb. Za to gre opravičilo za tiskarsko napako, iz naše strani.
Če ste bili pozorni, smo na podelitvi podeljevali v absolutni konkurenci prvim 6! najbolje uvrščenim, torej vsaka absolutna kategorija je dobila 6 dobitnikov nagrad.

Glede gostoljubnosti - na podelitvi je bila na voljo piva Reservoir Dogs za vse udeležence, brezplačno, cena te pive je 3,5€ - 0,33L. Prav tako je bila na voljo sveža pašta in omaka. Vsak si je lahko postregel brez bona.
(Sporočite mi podobno prakso iz domačih in tujih tekem, ne glede na to, da se na štartu počutite bolj domače, ker poznate vse udeležence).

Vrednost nagrad (okvirno samo za 1. mesta):

UTVV160 - cca 1.100€
UTVV100 - cca 600 €
UTVV50 - cca 300 €
UTVV30 - cca 300 €

Vrednost štartne vrečke:
majica UTVV - 20 € (maloprodajna cena 29,3 € - https://sporthg.com/producto/camiseta-u ... e/?lang=en )
lonček UTVV - 5€
mehki bidon Borotalco - 10€
Obrok - 5 €
Piva Reservoir Dogs - 3€

Skupaj 43€ samo v štartnem paketu - koliko ste vplačali za štartnino in zraven dobili še organizacijo tekme?

Glede mastnega kasiranja, ne bi komentiral, predlagam vam, da organizirate podobno mednarodno prireditev in primerjamo proračune, z veseljem vam bomo privoščili uspehe, vsekakor pa vam svetujemo, da ste v naprej pripravljeni na ultra(več letno) prostovoljno delo:) - in ne samo 2 dni, ko tekma dejansko poteka.

Glede togosti organizatorja:

Prilagodili smo se (predsvem) slovenkim tekačem pri prijavah in spremembah prijav v zadnjih 2 tednih (kar ni praksa v tujini) in kar posledično vnaša, v tako zahtevno organizacijo, zmedo, ter tudi potencialno privede do napak (tudi tiskarska napaka pri informaciji o podelitvi v kategorijah, kar seveda ni opravičilo). Tukaj bomo v prihodnje zagotovo bolj togi in se držali zapiranja prijav v naprej. Predvsem zaradi kakovosti storitve, ki jo lahko ponudimo vam!

Zdravniška opravičila
V pravilih je zapisano, da organizator v zadnjem obdobju pred dirko ne sprejema več zdravniških opravičil. Tudi tega pravila se nismo držali in povrnili štartnine, tudi tistim, ki so poslali opravičilo na dan prireditve.

Kisli nasmeški v cilju.
Morda sta ga bila vidva res deležna, oziroma mogoče utrujenost videla na tak način, čeprav vaju ne poznam in vama niso bil namenjeni (z veseljem bi vaju spoznal in predebatiral zadeve v živo).
Tekače pa smo vse po vrsti, od Luca Manfredi Negri ob 12:15 v sobot do zadnjega 100 miljaša, 26 ur pozneje sprejeli z enakim navdušenje, predvsem pa iskreno veseli, da ste prišli do cilija, nove osebne zmage, nove izkušnje, in polni pozitivne energije, zaradi česar ta dogodek sploh obstaja.

Za kakšno bolj konstruktivno debato in predloge za izboljšavo pa sem na voljo na tel. 051 338 559 (Boštjan Mikuž)
 B. J.
#363485
Zdravo,

še moj komentar, ker sem pač to temo načel. Jaz mislim in sem prepričan, da si Boštjan Mikuž z vsemi pomočniki pri organizaciji in izvedbi UTVV-ja vsekakor zasluži izjemno pohvalo. Kdor misli bistveno drugače, naj sam poskusi organizirati prireditev s približno toliko tekači (vključno s pokrivanjem vseh kilometrov prog in okrepčevalnic), ali pa naj iz izkušnje pove, kaj je kot organizator že naredil bolje.
Seveda se vsi učimo, izkušnje prinesejo napredek in izboljšave.

Resnica je, da se tekači prireditev ne bi mogli udeleževati, če na drugi strani ne bi bilo ljudi, ki so pripravljene vse to organizirati in izvesti (z nekim vložkom in izplenom). Torej gre tu za nujno 'sobivanje' in sodelovanje obeh strani in kritiziranje vse vprek ni na mestu, ker potem izgubimo vsi. Sicer je tekaških prireditev v zadnjih letih res dovolj in vsak lahko izbere tisto, kar mu ustreza (lahko tudi sploh ne hodi na tekme). Smiselne se mi zdijo pripombe, ki imajo konstruktiven namen.

Glede omenjenih kategorij gre moja kritika do te mere, da bi pod črto ocenil celotni letošnji UTVV z oceno 5, sicer bi dal +5. Za prihodnje pa predlagam, da organizator kategorije enostavno ukine, če jih ne bo podeljeval in bo stvar čisto jasna. Tekov, kjer je razvrstitev samo absolutna, je kar nekaj.

Vsekakor lepa gesta, da je organizator razširil krog nagrajencev v absolutni
razvrstitvi. Malo škoda pa je bilo, da ti tekači po moje za to niso vedeli in jih v glavnem na podelitvi ni bilo (razen kakšen naključen, ki je še ostal v Vipavi). Torej je jasna in pravočasna informacija glede podelitve tisto, kar je tokrat mogoče manjkalo in bi bilo lahko v prihodnje prej in bolj jasno.

Seveda je materialna plat prireditve pomembna, še zlasti za organizatorja. S strani tekača pa lahko rečem, da 'materialno' ('kaj je v vrečki') vsekakor ni tisto, kar tekač išče na prireditvi kot je UTVV. Kaj točno je to, mora vsak tekač v sebi spoznati sam. Jaz sem tisto, po kar sem prišel na UTVV, dobil v polni meri. Če pa že govorimo o darilni vrečki - po vseh letih sem najbolj vesel 'stvari, ki jih lahko popijemo in pojemo'.

Če bo le možno, na UTVV še čim večkrat pridem(o).

Lep pozdrav
 aleššš
#363486
TONEK napisal/-a:Vrednost štartne vrečke:
majica UTVV - 20 € (maloprodajna cena 29,3 € - https://sporthg.com/producto/camiseta-u ... e/?lang=en )
lonček UTVV - 5€
mehki bidon Borotalco - 10€
Obrok - 5 €
Piva Reservoir Dogs - 3€
:--


Bi lahko komentiral ja pa ne bom več, če organizator z vsemi sponzorstvi prireditve in vplačanimi štartninami ne more preživeti pa naj gre v fabriko delati. Dampinške cene omenjenih daril so precej drugačne. In ja na prireditvi za 10-15 € sem se precej bolje počutil kot na prireditvi v organizaciji "prizadetega" organizatorja predvsem me pa nihče ni žalil. Je pa TONEK tudi vse povedal s svojim komentarjem :clap: :clap:
 aleššš
#363488
maximus napisal/-a:Jamrača se kar ne moreta sprijazniti z dejstvom da jih v cilju niso pričakale fanfare in polna malha nagrad.


Ha ha me že kar nekaj let ni bilo na prireditvi Boštjana Mikuža in me tudi ne bo več.Ne rabim jaz fanfar ne malhe nagrad na skomercializiranih prireditvah ovčice pa kar izvolite naslednje leto. Ta fant Boštjan, če ima spomin malo daljši kot zlata ribica pa tudi ve ,da so bile nekatere pretekle prireditve v njegovi organizaciji vsaj na meji regularnosti oz. so bile neregularne.Seveda vsak razume, da se napake dogajajo zato je včasih potrebno imati malo samokritike in ne biti žaljiv do nekoga, ki je pošteno plačal štartnino in se pripeljal na prireditev. In ne bodimo naivni, da nakdo organizira prireditev zgolj zaradi nas udeležencev prireditve.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA