Gorenjska, moj planet je nov niz tekaških prireditev v večjih krajih in glavnih turističnih središčih na Gorenjskem. V letu 2015 bo vanj vključenih 8 lokacij/prireditev
 TaiMing
#364805
Izpeljana je tudi prva izvedba novega teka na Bledu. Humanitarni tek na 12 km je bil v organizaciji podjetja Event24 izpeljan v okviru športno humanitarne prireditve Športni svet - dobrodelni Bled. Izkupiček prireditve je bil namenjen osebam s posebnimi potrebami. Žal je bilo teh in njihovih družinskih članov na prireditvi več, kot udeležencev teka in upamo, da bo sicer zelo dobro organizirana prireditev bolje sprejeta v prihodnjih letih.

Slika
Tek je potekal v idelanih pogojih, tekmovalci pa so pretekli dva kroga okrog jezera. Pri moških je bil najhitrejši Marko Florjanič (ŠD Suhadole, 44:38.1), pred Matevžem Malovrhom (TSK Bled, 46:11.1) in Filipom Jeralo (Let's dance, 46:37.2). Zmagovalka pri ženskah je Tina Klinar (48:18.8 ), pred Marjeto Jerala (Let's dance, 52:33.6) in Natašo Planko (55:21.0)

Po sedmih izvedenih tekih lahko že čestitamo zmagovalcu letošnje serije Gorenjska, moj planet, Marku Florjaniču, ki je z zmago na Bledu še potrdil neulovljivo vodstvo. Veliko bolj odprt je boj za naslednja mesta, na katerih Urošu Bertonclju tesno sledita Filip in Borut Jerala. Pri ženskah se je Marjeta Jerala odlepila od Nives Skube, ki se tokratnega teka ni udeležila, boj pa zaenkrat še ni odločen. Vodilnima na tetjem mestu sledi Manja Lušina. Celotni rezultati in trenutno točkovanje serije Gorenjska, moj planet: Rezultati.

Izbori fotografij na: FB stran Gorenjska, moj planet.

32 tekačev je že izpolnilo pogoj 5 udeležb na tekih serije GMP 2019 in prejmejo brezplačno udeležbo na Veronikinem teku v Kamniku, ter vstopnico za Arboretum Volčji potok.

11. Veronikin tek v Kamniku sledi že čez dva tedna (12. oktober). Prijave
 TaiMing
#364936
V soboto, 12. oktobra, je na vrsti predzadnji letošnji tek serije Gorenjska, moj planet, Veronikin tek v Kamniku. Drugo soboto v oktobru se mestno jedro Kamnika spremeni v pravo tekaško progo. Veronikin tek je bil prvič organiziran leta 2009, vsako leto pa privabi veliko število tekmovalcev. Tekači se lahko podajo na eno izmed petih tras, ki potekajo po ulicah srednjeveškega mestnega jedra v Kamniku. Start in cilj sta na Glavnem trgu, potem pa so do leta 2016 tekači v štirih krogih obšli mesto, od leta 2017 pa tek poteka na 10 kilometrski razdalji po mestu in okolici v enem krogu. Večina poti je asfaltirane.

Slika
Tekmujejo tudi kamniški osnovnošolci in srednješolci, ki imajo v sklopu Veronikinega teka organizirano Odprto šolsko prvenstvo, kjer se učenke in učenci ter dijakinje in dijaki pomerijo za naslov občinskih prvakinj oziroma prvakov.

Prijave so mogoče še na dan tekmovanja.
 TaiMing
#364971
Veronikin tek je tudi letos potrdil sloves ene najbolje obiskanih prireditev v okviru serije Gorenjska, moj planet. Teka, ki ga je organiziral Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, se je udeležilo 265 tekačev, od teh 178 na 10 km progi za odrasle in 87 v otroških kategorijah. Po zaključku tekmovalnih tekov pa so se na Cici teku tradicionalno pomerili še najmlajši Kamničani in njihovi starši.

Slika
Zmagovalec 11. Veronikinega teka je Tobi Gaberšček (AD MASS) z rezultatom 34:28,8, pred Dejanom Zormanom (34:40,5) in Francijem Volkarjem (ŠKD Mekinje, 35:03,6). Barbara Černič (Gibit) je z rekordom proge 39:18,9 opravila s konkurenco pri ženskah. Na drugo mesto se je uvrstila Nives Skube (AD Olimpik, 43:05,6), na tretje pa Anja Lončarek (Pulse Performance, 43:39,7).

Medtem ko je pri moških boj za zmagovalca serije Gorenjska, moj planet bil odločen že pred Kamnikom in je prednost Marka Florjaniča nedosegljiva, pa je pri ženskah na vrhu ponovno prišlo do preobrata. Potem ko je po teku na Bledu v odsotnosti prej vodilne Nives Skube vodstvo prevzela Marjeta Jerala, se po Veronikinem teku lanska zmagovalka planeta Nives Skube ponovno vrača na prvo mesto. Marjeta Jerala ima še vedno možnost, da z zmago na Miklavževem teku osvoji Gorenjsko, moj planet 2019, vendar je takšen razplet malo verjeten, tako da je Nives Skube na dobri poti k obranitvi lanskega naslova.

Celotne rezultate in točkovanje serije Gorenjska, moj planet najdete na običajnem naslovu: Rezultati.

Izbori fotografij: FB stran Gorenjska, moj planet.

Število tekmovalcev z izpolnjenim pogojem petih udeležb se je povečalo na 40. Pred zaključkom pa je še 5 tekačev na dobri poti, da v svoj album lepih tekšakih spominov spravijo kar vseh devet tekov.

Pred nami je samo še zaključni Miklavžev tek v Snoviku. Pohitite s prijavami, saj je število prijav omejeno, udeležba pa je vsako leto velika.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA