Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

 TONEK
#364991
Hvala, Valentina!
Najbolj sem te pogrešal v zaključku, na travniku, pod sedlom, kjer mi ni uspel niti en tekaški korak :(
 klas
#367971
Nimam sicer gpx-a od Teka na Šmarno goro (10km). Tudi na spletni strani ali razpisu sledi ne najdem.
Zelo verjetno ga bo kdo posnel sedaj, ko se trasa sprobava pred tekmo.

Rad pa bi povedal, da je trasa v osnovi označena za rumenimi puščicami in če imaš osnovno predstavo o trasi, le-tej potem v naravi sploh ni težko slediti. Slediš enostavno rumenim puščicam v tvoji smeri na križiščih, če pa te ni, slediš poti, na kateri si, po glavni smeri naprej in ne skreneš iz nje do naslednje rumene puščice.
Izprobano. Nekaj nejasnosti je le tik za prvim desnim ovinkom kolovoza, ko pride trasa končno v gozd (nekje na 1,9km, na ovinku so drva ob poti)), kjer se kolovoz viličasto razcepi na dve dela in sta začuda na obeh na drevesih rumeni puščici za naprej :), a le ena je prava. Izbrati je potrebno desno opcijo, saj v levi po kakih 300m pristaneš v grmovju in je tvoj test proge "pokvarjen" :) . Če si izbral pravo, te kmalu pozdravi nova puščica s številko 8 (še 8km do cilja) :clap:
Sicer pa je proga dobro označena. Rumene številke torej pomenijo, koliko km je še do cilja.

Za tiste, ki ne poznajo proge, lahko omenim, da je proga fantastična in pravi užitek jo je preteči tudi kadarkoli za razvedrilo ali trening. In ko odtečeš še zadnje metre okoli cerkve, je občutek na vrhu nepreceljiv. :)
Proga lepo "cruza" po znanih in neznanih stezah in kolovozih Šmarke in Grmade in videli boste marsikatere poti, ki jih mogoče še ne poznate.

Še informacija:
Cesta na vrh je precej popravljena in je sadaj lažje vozna tudi za kolesarje.

Vsa časta pa tudi tekačem iz Šmarnogorkske naveze, ki so pod tartirko Toma Šarfa, s peskom lepo popeglali (izravnali) tisti del poti tik pod sedlom, mimo kapelice, ki je bil do sedaj pravi kamniti rodeo. Po tem odseku se trasa Teka na Šmarno goro spušča in sedaj bo lahko šlo še bolj na polno :)

Uživajte! :laola
 klas
#368001
Tekaški praznik na Šmarni gori se bliža.
Vreme bo idealno :)

Večina novosti je v zvezi s korono (startne pozicije po številkah, masko vam dajo in vzamejo na startu in v cilju ipd.).
Več o tem na strani tekme ...

Nekaj pa je novosti v tekmovanju na Teku na Šmarno goro.

1. Uvedba dodatne nove "proge" C za starejše od 55let in za mladince/mladinke. Lani so še vsi tekači/tekačice (+16let) tekli celo progo (10km, preko Grmade), sedaj pa so tem skupinam odrezali skoraj pol proge (Grmado in spust na Kuhinjo) in tako znaša 5km. Nekateri (predvsem starejši) niso navdušeni, saj bi radi odluafali originalno progo (ob najavi je to tudi mogoče).
Je bilo dosedanjih 10km res preveč naporno za vse odrasle kategorije, ali je organizator letos le izjemoma želel razbiti množico prijavljenih na dva ločena starta?

2. Skrajšanje limita na polovici proge (na sedlu). S kasnejšim startom najdaljše proge (za 10 min), se skraša limit, ki ga morajo doseči tekači na polovici proge. Če niso v 35 minutah čez Grmado na sedlu, te usmerijo direktno v cilj (brez spusta na Sp.Kuhinjo in atraktivnega kroga okoli Šmarke). Verjetno bi bilo ob premiku starta smiselno za istih 10 minut premakniti tudi limit, da se tisti, nekoliko manj ambiciozni tekmovalci ne ubijajo čez Grmado z lovljenjem bolj navitega limita sredi proge...

3. Sprememba ciljnega dela proge na Teku. Po novem se ne teče več levo okoli cerkvice oz. obzidja, ampak se pri telovadnih orodjih zavije desno od cerkve v cilj, ki bo na zahodni uravnavi pred gostilno.
Časi bodo zato kakšno sekundo boljši :D

V vsakem primeru bo v petek in soboro veselo na Šmarki ! :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA