Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Fotr
Nataša napisal/-a:Fotr, mojster metaforike :lol: :lol: :lol:

Hvala, Nataša, odslej se bo metaforika imenovala metaFotrika! :D :D
 Ninocka
Na današnji (opa, včerajšnji) večerni poti do fitnessa sem se ves čas smehljala in srce je bilo v radostnem ritmu. Vzrok? PST za Bežigradom je bil danes prava tekaška avtocesta!
Poskokajoča mama s hčerko na kolesu, pa študentke, ki so čebljale, pa zakonca, kjer je žena ves čas poskakovala od pomladne energije, pa hitri fant...
Nikoli še nisem na teh dveh kilometrih srečala toliko tekačev. Vsi so tekli, vsi so se smehljali...tudi hodeča Ninočka. :P
Uporabniški avatar
 žure
Ninočka, včeraj je moral biti res čaroben dan za tek. Proti večeru sva šla z mojo boljšo polovičko skupaj v en počasen drnec ob jezeru, pa sva prvič srečala še par tekačev. Narava je pa za dol past.
Ko je večerni sonček osvetlil trsje na jezeru, so bile barve tako krasne, da sva se morala skoraj ustaviti, tako lepo sta se zlivala modrina vode in nežno rumenilo trsja... Je moja Urša rekla, da bi tu tudi van Gogh dobil inspiracijo, samo še sivka je manjkala, pa bi bilo lepše od Provanse.
Prekrasno, res...
Uporabniški avatar
 Vlajko
Ne samo po PST, tudi v našem koncu je bil včerajšnji dan čaroben za kakršnokoli aktivnost v naravi. :D Pravzaprav je tako že nekaj dni zapored. :!:

Midva z ženo sva včeraj združila prijetno s koristnim. Z avtom sva se zapeljala na sredo Sorškega polja. Boljša polovica se je takoj lotila svojega ljubega opravila, nabiranja regrata. Sam pa sem, medtem, tekal po poteh gori, doli, predvsem pa okoli pridne nabiralke. Dobra urica nama je minila kot za šalo, vrhunec pa je bila, seveda, naravi "ukradena" večerja.... :lol: :lol: :wink:
 Nataša
Žure, kar zmrazilo me je, ko sem prebrala tvoje "poročilo" - zmrazilo od prijetnega, ker sem si predstavljala, kako lepo je to blo. Žal mi je, da nisem bolj izkoristila včerajšnjega dneva, se pa vsaj tolažim, da so se pomladno-poletne sanjarije šele začele in bo še dosti priložnosti za tek... :cry: :lol:
Uporabniški avatar
 alan
Nataša napisal/-a:...da so se pomladno-poletne sanjarije šele začele in bo še dosti priložnosti za tek... :cry: :lol:

Hmmm.... recimo... danes???? :D Napoved je fantasticna!

Jaz danes ne grem laufat samo v primeru da kdo Roznik in PST okrog Kosez ukrade... :D :D :D

Lep (delovni) dan!
 Nataša
:cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
ne bo šlo.
Alan, ne izzivaj, ker če začnem jamrat, kaj vse je narobe, ne bo ne konca, ne kraja. :lol: Tko da bom rajš :ignore: . Pa lep dan vsem! :wink: :!:
Uporabniški avatar
 žure
Nataša napisal/-a:Žure, kar zmrazilo me je, ko sem prebrala tvoje "poročilo" - zmrazilo od prijetnega, ker sem si predstavljala, kako lepo je to blo. Žal mi je, da nisem bolj izkoristila včerajšnjega dneva, se pa vsaj tolažim, da so se pomladno-poletne sanjarije šele začele in bo še dosti priložnosti za tek...

Ja, Nta, vabljena (seveda tudi ostali forumovci) kak sončen večer na počasen drnec ob jezeru (lahko tudi kaj hitrejši).
Sicer smo pa itak v našem koncu 'dolžni' organizirat en neformalen tek, a ne Staša :wink: :wink:

Veš pa tudi naju je mrazilo na pol poti, ko sva se na mostičku obrnila, tam pa veter skor kot burja Brrr...
Uporabniški avatar
 miro
Žure sam že trikrat tekel na uradnih tekih v vašem konco, pa mi je bilo vedno izredno všeč - narava , ljudje,..
Zagotovo se še kaj oglasim pri vas.
Miro
Uporabniški avatar
 žure
Miro napisal/-a:Žure sam že trikrat tekel na uradnih tekih v vašem konco, pa mi je bilo vedno izredno všeč - narava , ljudje,..
Miro

Ja to je pa zelo lepo, Miro.
V kratkem bomo imeli skupinski tek podružnice TF Notranjska, ki naj bi bil po trasi Teka okoli jezera, cca 9,3 km (dolg iz lanskega leta, a ne, Aleš). Vabljeni vsi, objava pa bo v našem kotičku (TF Notranjska, Teki torek 19:00)

Imam pa nov utrinek iz doživetja na teku in ta ni tako lep, kot včeraj :wink:
Prvič sem se namreč udeležil skupinskega teka pa smo šli med drugim čez močno in predvsem sveže pognojene njive. HAlo :!: Prišel tečt iz vasi v mesto in kaj vidim...laufanje po gnoju :shock: :lol: :lol:
Drgač je blo pa fajn...
 snezni_tekac
žure napisal/-a:
Miro napisal/-a:Žure sam že trikrat tekel na uradnih tekih v vašem konco, pa mi je bilo vedno izredno všeč - narava , ljudje,..
Miro

Ja to je pa zelo lepo, Miro.
V kratkem bomo imeli skupinski tek podružnice TF Notranjska, ki naj bi bil po trasi Teka okoli jezera, cca 9,3 km (dolg iz lanskega leta, a ne, Aleš). Vabljeni vsi, objava pa bo v našem kotičku (TF Notranjska, Teki torek 19:00)

Imam pa nov utrinek iz doživetja na teku in ta ni tako lep, kot včeraj :wink:
Prvič sem se namreč udeležil skupinskega teka pa smo šli med drugim čez močno in predvsem sveže pognojene njive. HAlo :!: Prišel tečt iz vasi v mesto in kaj vidim...laufanje po gnoju :shock: :lol: :lol:
Drgač je blo pa fajn...

Joj to bi pa bilo full zdravo ce bi se sezul. Morda kaj takega kot hoja po zerjavici . Tukaj bi naredil nekaj za svoj zdravje bi gnoju namesto ognju daroval vse tezave s koleni, ali kaksne bivse poskodbe.
 tommi
jaz sem pa prejsni teden naletel na srnjaka ko sem teku, in sva se pol tko eno minuto sm gledala, pol sm pa naprej teku :)
 snezni_tekac
tommi napisal/-a:jaz sem pa prejsni teden naletel na srnjaka ko sem teku, in sva se pol tko eno minuto sm gledala, pol sm pa naprej teku :)

Ja ko ze omejas srnjaka...
Jaz sem zadnjic na teku po recnem bregu Drave naletel na enega ko je ubozec v iskanju miru in hrane lepo odkorakal v Dravo ( cca. 60m sirine )
zacel lepo plavati in to elegantno in potem na drugem bregu odkorakal ven.
No potem predvidevam da se je zacela njegova kalavarija ob iskanju gozdnega tihega koticka...

Sicer pa na turah velikokrat imam sreco da srecam gamse, na zimskem teku pa tudi na dvijega petelina
Lp
Uporabniški avatar
 Fotr
Velika želja, da bi se udeležil teka po PST je bila že v kali zatrta in to zaradi tehničnega vzroka ali bolj natančno, zaradi pomanjkanja transportne tehnike ali še bolj natančno, nisem prišel do avtomobila za prevoz v Ljubljano. Če bi ne bilo dežja, potem bi šel na vlak ali avtobus. Poleg tega je na mojem osebnem tekaškem sporedu nedelja določena za počasen dolg tek, s katerim pridobivamo…ah, to je bilo že vse napisano …
8) 8)
Nekaj tolažbe mi je bilo dano z ogledom pariškega maratona in tiho navijanje za mlada lepotca in lepotico, miss TF, ki so tudi tekli v Parizu. Ko sem videl, da je četrto mesto med ženskami zasedla tekačica s priimkom Gigi, sem bil prepričan, da se je organizator zmotil ter da bi moralo tam pisati GaGa. Kakorkoli, heroji ste, še posebno GaGa, ki je izjemno napredovala in to v slabem letu. Vse čestitke pa tudi obema Mihoma.
:D :shock: :D
Ogled maratona mi je dal še dodatno motivacijo, tako da po kosilu nisem mogel dolgo strpeti in sem se z neprebavljeno govejo župo z velikimi cvenki in domačimi nudeljni, ki mi jo je skuhala žena, verjetno zato, ker sem bil v nedeljo doma, s polnim želodcem krompirja, mesa, omake, solate in melšpajza, odšel na dolg počasen tek. Že pri oblačenju tekaškega dresa se mi je rigalo, kupček se je podrl vsakokrat, ko sem se sklonil ali kako drugače premaknil. Za vsak slučaj sem s sabo vzel še en gel, ki naj bi mi dajal energijo in moč na teku.
:evil: :shock:
Dež se je kar precej zlival in užival sem, ko mi je močil lase in so curki deževnice, pomešane z znojem tekli vzdolž telesa. V začetku sem se dobro počutil, tudi tekel sem z lahkoto, tako da sem kar malo pospešil. V klancu se je aerobni tek spremenil v anaerobnega in telesu je zmanjkovalo kisika za izgorevanje in predelavo polnega želodca, tako da sem na vrhu klanca prvič bruhnil. Curek je bil tako silovit, da je goveja župa špricnila iz želodca v velikem loku po cesti. S kotičkom očesa sem opazil voznika, ki je naključno pripeljal mimo, ko je z rokami zakril obraz, kajti curek goveje župe, ojačan s slabo prežvečenim krompirjem in krpicami zmečkane solate, je zadel ravno prednjo šipo na avtomobilu. Zaneslo ga je sem in tja po cesti, komaj je vzravnal avto in odpeljal naprej z mojim kosilom na vetrobranskem steklu.
:o :(
Meni pa je odleglo, tekel sem naprej, a v želodcu sem imel nekakšen čuden okus, zato sem hotel situacijo izboljšati z gelom. Posrkal sem kakšno polovico vrečke, v trenutku mi je odleglo, v naslednjem trenutku, pa je začelo siliti iz želodca še ostalo kosilo. V še naslednjem trenutku je ustavil poleg mene avtomobil s pobruhano prednjo šipo, kajti voznik je obrnil in mi hotel povedati svoje. Trenutek pozneje je izstopil voznik, ves zaripel v obraz in slinast kot njegova pobruhana prva šipa na avtomobilu. Ko sem ga z roko ustavljal, naj ne hodi bliže, je mislil, da sem se ga ustrašil in še bolj odločno je stopil predme. Moj želodec tega ni prenesel in izvrgel je še ostalo kosilo, ki je vsebovalo del omake, solato in pecivo. Na pol prebavljena hrana je v elegantni sinusoidi pristala na temno modri voznikovi obleki in se izenačila z vetrobransko šipo.
8) :(
Kljub slabosti v želodcu in kljub temu, da raje tečem po asfaltu kot po travi, sem jo jadrno ubral v bližnji gozd in izbral skrivne poti, da sem se izognil pobesnelemu in pobruhanemu šoferju z onesnaženim vetrobranskem steklom. Tako sem opravil nedeljski dolg počasen tek. Od danes moram izbrati povsem nove tekaške terene, saj skoraj ne verjamem, da bo voznik mirno požrl vse, kar mu je moj želodec naložil na avto in na obleko.
:? :cry:
Današnje doživetje pa je opozorilo in motiv, da se moram naslednjega teka po PST zagotovo udeležiti.
:D :D
 Ninocka
Čof, čof, čof so pravile moje Mizunke, v glavi pa je odmevalo zen, zen, zen. :P

5 dni pred Reškim polmaratonom je padla odločitev: k vragu s treningi in pripravami, gremo čofotat po lužah in uživat v dežnih kapljah in podoživet prvi tek za TF- Tek oz. aquatlon ob Savi.

No, tako sem namesto, da bi odšla na redni sredin trening na ŽAK s Sokolovimi trialonci oz. narediti par 200m intervalov za nedeljo, kot svetuje dr. Škof v Poletu, obula Mizunke in se odločila, da grem narediti en daljši in počasen tek ob Savi: to je od Bežigrada ob Savi proti Šmarni gori....tam nekje za urco in pol. Pa ni bilo vse kot sem si zamislila. :twisted: :wink:

Začnem tečt in kriza na prvem, drugem, tretjem kilometru: res slabo počutje, onemoglost, brez vsake energije, strah, da bom kar padla v nezavest...Občutek, da je nekaj narobe s krvnim sladkorjem, je verjetno kar pravilen, glede na pol vrečke zbasanih bonbonov direktno pred tekom. Na 5 km takšno matranje, da ni več ničemer podobno, zato glava skoraj soglasno pride do "smiselne in žalostne" ugotovitve, da je najbolje zaključiti s tekom. No, če le ne bi bilo tistega 1% glave, ki preglasi vso telesno onemoglost in 99% inteligence...Na enem trmastem procentu tako nadaljujem s čofotanjem...Proti Šmarni gori...Nekje na 7 km "preobrazba" iz kilavega polža v veselo poskočno žabo..Odločitev, da grem kar do Tacna...Z vsakim kilometrom več energije, lažje noge in telo, uživanje v mokrih supergah in dežnih kapljah...tek po gozdu in poljih, šumenje Save, nikjer žive duše...V glavi samo Natašin zen, zen, zen...tako lepo, da nočem nehati teči in naredim še en ovinek do Novih Jarš, pa še en krog po Bežigrajskih poljih...Noge blatne in popraskane od podrasti, oblačila premočena, občutek božanski, pogled na uro ob prihodu pa šok...Stanovanje sem zapustila ob 17:15, vanj pa sem vstopila ob 20:05. :shock: :wink:
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 74

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA