Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
#370835
Pozdravljeni,
Že dlja časa uporabljam različne tekaške ure, zadnje čase predvsem Garmin. Uporabljam predvsem bolj osnovne/bazične funkcije. Zadnje časa se malo spoznavam s t.i. Training plan-i, ki naj bi mi pomagali pri pripravi na določeno tekmovanje.
Zanima pa me, če obstaja tudi kakšna opcija, kjer bi recimo vnesel tekmovanje (10km, 21km, 42km), željen čas...potem pa bi mi recimo ura pomagala svetovati glede na moje trenutne zmožnosti, kako razporediti čas. Dogajalo se mi je namreč v preteklosti, da sem se recimo preveč zagnal, oziroma nasplošno, da moči nisem optimalno razporedil. Na kratko: ali obstaja "Race a Race" program?
Hvala vnaprej.
#370838
Ena preprosta rešitev je, da slediš svojemu srčnemu utripu. Tako boš vedno v ustrezni coni delovanja svojega telesa, predvsem pa hitro veš, ali že pretiravaš. Na urah se načeloma da nastaviti neke cone oziroma limite, da te opozori.

Če imaš v mislih prav čas in tempo preko cele tekme, boš moral za to narediti nekoliko bolj podrobno pripravo. Ne vem točno za ure in aplikacije, med slednjimi je imel pokojni Endomondo funkcijo, da si predčasno vnesel svojo tekmo oziroma aktivnost in nato tekmoval z njo, aplikacija pa te je obveščala, kako ti gre v primerjavi z idealno izvedbo ali tvojimi preteklimi poskusi. Zdaj žal ne vem, kaj ponujajo ure in aplikacije, uporabljam samo še Stravo. A vsekakor premisli tudi o aplikacijah, če imaš pri sebi telefon in ne le ure.
#370839
avion napisal/-a:Pozdravljeni,
Že dlja časa uporabljam različne tekaške ure, zadnje čase predvsem Garmin. Uporabljam predvsem bolj osnovne/bazične funkcije. Zadnje časa se malo spoznavam s t.i. Training plan-i, ki naj bi mi pomagali pri pripravi na določeno tekmovanje.
Zanima pa me, če obstaja tudi kakšna opcija, kjer bi recimo vnesel tekmovanje 22bet (10km, 21km, 42km), željen čas...potem pa bi mi recimo ura pomagala svetovati glede na moje trenutne zmožnosti, kako razporediti čas. Dogajalo se mi je namreč v preteklosti, da sem se recimo preveč zagnal, oziroma nasplošno, da moči nisem optimalno razporedil. Na kratko: ali obstaja "Race a Race" program?
Hvala vnaprej.


Verjetno obstaja kakšna aplikacija vendar je težko da se prilagodi 100% na tvoje telo... Najbolj je da sam poznaš svoje telo in mu tempiraš tempo sam...
#370847
Kolikor spremljam obstajajo programi, PAce pro so že omenili, ampak ta koliko sem bežno uporabljal samo enostavno računanje...npr želiš imeti na cilju povprečje 6:00, program te vpraša ali raje začel počasneje ali hitrje od tega, nariše ti premico ki se dviga lai spušča, sam določiš kako strmo in ti potem izračuna vsak km koliko je ciljni tempo. Imam na uri ampka ne uporabljam, se raj prilagajam lastnim občutkom.
Kot piše @Ptica roparice mislim da na Garminig obstaja Funkcija Race your activity, ko dirkaš z neko svojo shranjeno aktivnostjo.

Po mojih skomnih izkušnjah je polmaratonske ipd razdalje bolje začeti s par sekund počasnejšim tempom, Posebej pazit na začetku prvi km in gledat na uro in svoj tempo, ne pa da te množica ponese v prehiter tempo. Potem počas dodajat in ti nekak kar telo samo sporoči na polovici ali že prej, a mu tisti dan paše še dodajat in pospeševat, Men ta informacija počutja veliko več pomeni kot pa da mi bo ura zapiskala sedja pa potegni..

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA