- 07 Maj 2023, 19:07
Pa je mimo tudi moja letošja najdaljša tekma, hi hi. To ni kakšna majlerica ali maraton, ampak dobrih 30km tekanja nad Vipavsko dolino. Ne vem kako, ampak organizatorju je uspelo spraviti na kup kar 700 tekačev samo za to dolžino. Ob devetih se poženemo s štarta, kolona se ne pretrga niti po desetem kilometru. Ravninčki me odrivajo kot lahko peresce, vsako sekundo je pred mano nova zadnjica
Vedel sem, da bo prišlo tudi mojih 'pet minut', zato se nisem sekiral. Po petem kilometru se namreč začne huda 500meterska strmina, kjer mi je letelo. Do Podrte gore sem prehitel 150 ljudi in to v oteženih razmerah, saj je tam stezica ozka, pa še palice je imel vsak drugi ali tretji tekmovalec. Na srečo vročine še ni bilo, kar lepem tempu nadaljujem vsaj še do Otlice. Do Male gore smo še v skupini z isto hitrostjo, potem pa mladci eden za drugim švigajo mimo mene. Zadnje tri kilometre ravne ceste je brez sence, temperatura 26 stopinj C. Groza. Dvesto metrov tečem, sto hodim. Tako vsaj šestkrat, sedemkrat. Prekolnem sonce, ravnino, Vipavo... Začuda me med mojim bluzenjem prehiti le malo ljudi, očitno imajo podobne težave
V cilju me izda še križ, ta ko, da za pol ure zaležem na trdo klop. Po litru Coca cole in menjavi cunj sem se že razgledal za kakšno bejbo, saj je bilo zaradi vročine kot na plaži.
Sovražim take tekme, kjer vsako leto spreminjajo traso, kjer bi do parkiranega avta moral skoraj s taxijem, ob masovni udeležbi razpišejo samo tri starostne kategorije...., tako da sem sklenil - tu me vidijo zadnjič. Pa ne samo to. Na daljših tekmah pridejo ljudje izčrpani, lačni v cilj. Sram naj jih bo, kaj so nam ponudili za malico. To je bila neka redka ješprenova juhca, po spominu še najbolj podobna opisu mojega pokojnega strica, ki so jo imeli v Dachau kot vsakodnevni obrok
Splošni povzetek tekme; Ena velka revščina, odločno premalo okrepčevalnic, za ničvredne finišerje sem že zdavnaj omenil, da bi bila to vzpodbuda le za otroke, ali da ga mogoče dobi prvih dvajset, ali pedeset, odvisno od udeležbe.
Zadovoljen pa sem (kljub pešačenju) z rezultatom, saj sem prehitel 444 tekmovalcev, v kategoriji nad 65 let pa sem zmagal
https://my.raceresult.com/243292/results

Sovražim take tekme, kjer vsako leto spreminjajo traso, kjer bi do parkiranega avta moral skoraj s taxijem, ob masovni udeležbi razpišejo samo tri starostne kategorije...., tako da sem sklenil - tu me vidijo zadnjič. Pa ne samo to. Na daljših tekmah pridejo ljudje izčrpani, lačni v cilj. Sram naj jih bo, kaj so nam ponudili za malico. To je bila neka redka ješprenova juhca, po spominu še najbolj podobna opisu mojega pokojnega strica, ki so jo imeli v Dachau kot vsakodnevni obrok

Splošni povzetek tekme; Ena velka revščina, odločno premalo okrepčevalnic, za ničvredne finišerje sem že zdavnaj omenil, da bi bila to vzpodbuda le za otroke, ali da ga mogoče dobi prvih dvajset, ali pedeset, odvisno od udeležbe.
Zadovoljen pa sem (kljub pešačenju) z rezultatom, saj sem prehitel 444 tekmovalcev, v kategoriji nad 65 let pa sem zmagal

https://my.raceresult.com/243292/results
Nazadnje spremenil TONEK, dne 08 Maj 2023, 10:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Naj noge, glava in srce še dolgo, dolgo služijo za te!