Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

 TONEK
#372010
Pa je mimo tudi moja letošja najdaljša tekma, hi hi. To ni kakšna majlerica ali maraton, ampak dobrih 30km tekanja nad Vipavsko dolino. Ne vem kako, ampak organizatorju je uspelo spraviti na kup kar 700 tekačev samo za to dolžino. Ob devetih se poženemo s štarta, kolona se ne pretrga niti po desetem kilometru. Ravninčki me odrivajo kot lahko peresce, vsako sekundo je pred mano nova zadnjica :oops: Vedel sem, da bo prišlo tudi mojih 'pet minut', zato se nisem sekiral. Po petem kilometru se namreč začne huda 500meterska strmina, kjer mi je letelo. Do Podrte gore sem prehitel 150 ljudi in to v oteženih razmerah, saj je tam stezica ozka, pa še palice je imel vsak drugi ali tretji tekmovalec. Na srečo vročine še ni bilo, kar lepem tempu nadaljujem vsaj še do Otlice. Do Male gore smo še v skupini z isto hitrostjo, potem pa mladci eden za drugim švigajo mimo mene. Zadnje tri kilometre ravne ceste je brez sence, temperatura 26 stopinj C. Groza. Dvesto metrov tečem, sto hodim. Tako vsaj šestkrat, sedemkrat. Prekolnem sonce, ravnino, Vipavo... Začuda me med mojim bluzenjem prehiti le malo ljudi, očitno imajo podobne težave :D V cilju me izda še križ, ta ko, da za pol ure zaležem na trdo klop. Po litru Coca cole in menjavi cunj sem se že razgledal za kakšno bejbo, saj je bilo zaradi vročine kot na plaži.
Sovražim take tekme, kjer vsako leto spreminjajo traso, kjer bi do parkiranega avta moral skoraj s taxijem, ob masovni udeležbi razpišejo samo tri starostne kategorije...., tako da sem sklenil - tu me vidijo zadnjič. Pa ne samo to. Na daljših tekmah pridejo ljudje izčrpani, lačni v cilj. Sram naj jih bo, kaj so nam ponudili za malico. To je bila neka redka ješprenova juhca, po spominu še najbolj podobna opisu mojega pokojnega strica, ki so jo imeli v Dachau kot vsakodnevni obrok :(
Splošni povzetek tekme; Ena velka revščina, odločno premalo okrepčevalnic, za ničvredne finišerje sem že zdavnaj omenil, da bi bila to vzpodbuda le za otroke, ali da ga mogoče dobi prvih dvajset, ali pedeset, odvisno od udeležbe.
Zadovoljen pa sem (kljub pešačenju) z rezultatom, saj sem prehitel 444 tekmovalcev, v kategoriji nad 65 let pa sem zmagal :--
https://my.raceresult.com/243292/results
Nazadnje spremenil TONEK, dne 08 Maj 2023, 10:09, skupaj popravljeno 1 krat.
 KadilecSamo
#372011
Bravo Tonek, čestitke za zmago in napisano poročilo. Nisem tekmoval, sem pa šel gledat 60 km traso na vrh Nanosa... Za trase ne vem, ali bodo ostale enake, ali bodo naslednje leto spet take kot ponavadi (letos je bil trg v Vipavi deležen obnove in ni še končan). Glede financ in ponudbe se strinjam s tabo.. Leta nazaj so mi izgubili opremo iz tranzicijske vrečke, po parih dneh se je našla in prejel sem jo po pošti na moje stroške :lol: Imam še par negativnih zgodb glede prenosov štartnine, cene ob prijavi in vračilu % plačanih štartnin ob poškodbi...

Spremenjene trase so za nekoga plus, za drugega minus. Na Nanosu je bilo vsekakor bolj zanimivo pretekla leta, ko si tekom dopoldneva v 5 urah lahko videl tekmovalce iz vseh tras... Za 100 in 170 km je bil Nanos v zadnjem delu dirke vsekakor izjemno zahteven vzpon ( za ultraše v drugi noči in ob nevihtah ter megli tudi zelo nevaren).Sedaj pa so bili v soboto dopodlne prisotni le tekmovalci iz 60 km..

Bomo videli kako bo v prihodnjih letih. Osebno mislim, da bi morali bolj spoštovati domače tekače, saj se bodo tujci in elitni tekači vse bolj odločali le še za By Utmb tekme po svetu. Sem pa spadajo cene štartnin, "odlična" enolončnica, kategorije in podobne malenkosti, ki vsako leto odvrnejo kakšnega zvestega udeleženca.

Vsekakor pa vse čestitke udeležencem na vseh trasah. Vroče je bilo že ob 9 uri zjutraj :oops: . Na 45 km v Vipavi je bil marsikateri počasnejši tekač iz 60 km že skoraj razkuhan. Vsak ko je prišel po klančku navzdol je najprej zavil do manjše vodne fontane :drink

Moja statistika zajema cca 9 km in 400 vm ter 4 hmeljeve napitke :--
 vinkop
#372014
čestitam za zmago v kategoriji, Anton :clap: Tudi sam se strinjam, da bi lahko tekači prejeli bolj kvaliteten topli obrok na cilju, če je že med dirko premalo postavljenih okrepčevalnic . No, za uteho si si lahko na "bejbah" vsaj očke spočil. :juhuhu:
Uporabniški avatar
 zz topka
#372015
Bravo, Tonek za UTVV, v kar sploh ne dvomim, da ga ne bi zmazal pri vsej kilometrini in izkušnjah, ki jih imaš za sabo. :clap: :clap: :clap:
Bravo tudi za iskreno poročilo. :clap: :clap: :clap:
Tudi mene zelo motijo( so motile) vsakič znova drugačne trase :evil: . Letos sem dala na moj navijaški pošto moje rjuhe, ki sploh ne pridejo več v poštev, saj je do cilja le še malo :roll: ...( ker sploh nisem nič spremljala, kaj in kako potekajo trase... :? ) In kej nej zdej??? Rjuhe dam nazaj na pojstlo? :lol: :lol: :lol:
 marepn955
#372026
Ja tudi jaz sem se udeležil Vipave zadnjič. Prvi del proge na 60 km je letos potekal po asfaltu, kot da nismo na trailu? Na okrepčevalnicah (Podnanos, Vipava in cilj Ajdovščina) so nam ponujali neko dijetno green-colo, ki ne vsebuje sladkorja in naj bi bila bolj zdrava od coca-cole (informacije na okrepčevalnici). Kako organizatorju ni jasno, da tekači rabimo coca-colo original s sladkorjem, ki ga pri naporu še kako hitro porabimo. Sem pa prepričan, da je bila ta čudežna green-cola občutno cenejša od coca-cole ampak na dolgi rok se takšno šparanje ne bo izšlo.
 TONEK
#372028
Res je, Mare. In to ob dejstvu, da si jim že oktobra lani plačal za cel evro po kilometru.
 Jožko
#372049
Tonek vsaka ti čast za iskren zapis in seveda vsaka ti čast in ne kapo dol temveč GOR se ti odkrijem za tvojo vztrajnost in požrtvovalnost. Da bi le še dolgo let tekel in vse res po pravici pokomentiral na koncu tekme :) Tebi naša draga Valentina pa povem, da na PTRFju lahko uporabiš svoje rjuhe te bomo zelo veseli, osebno jaz še bolj pa tekači na peklenski Durnikovi strmini :laola dragi naši mi vas z veseljem pričakujemo z dobrimi okrepčevalnicami, lepimi majicami in pred vsem z dobro hrano in vsem ostalim, kar sodi zraven :) to vam v imenu naše ekipe garantita Jožko :laola

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA