teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 bojanu
Tole pripravljam ob sobotah, ko (če) je kaj časa:

Slika

Če ste že kaj lačni, si oglejte še nekaj bolj konkretnih kulinaričnih dosežkov, ki jih vodi kralj živali :wink: Da ne boste mislili, da obstaja samo ptičji futer :shock:

PS malce se naslonite nazaj, da ne bo kapljalo po tipkovnici :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Banane so mi zbudile spomin na moj rojstni dan izpred meseca in pol (da mi ne bi spet kdo čestital misleč, da ga imam te dni), ko sva šla z Lidijo najprvo v gledališče MGL, potem pa v japonsko restavracijo Sushimama.
Ogledala sva si predstavo Dvanajst jeznih mož. Zgodba je postavljena v sklepno dejanje vsakega ameriškega sodnega procesa; v "trgovanje" z usodo obtoženca med porotniki. Čeprav je jedro drame kriminalno dejanje umora, kjer naj bi sin ubil očeta pijanca v silobranu v neki revni mestni četrti, se zgodba prepleta med ksenofobijo in stupidoidnostjo človeških množic, ki ne vidijo dalj od svojega plota in na drugi strani peščico ljudi s tistega nekaj intelekta, da znajo racionalno presoditi dano situacijo in se ne pustijo zavesti pralni moči detergenta, ki tako zelo dobro opere možgane. Drama tudi meče črno luč na ameriški sodni sistem in načelo, da ima porota zadnjo besedo. Predvsem pa se pokaže, kako se da ljudi zmanipulirati, da naredijo tisto, kar se od njih »demokratično« pričakuje. Igralci odlični, igra toliko bolj, samo dramo pa bi jest prej označil kot tragikomedijo (čeprav se na koncu vse dobro razreši), saj te nebulozna razmišljanja nekaterih akterjev prisilijo v smeh z grenkim priokusom.
Pot naju je potem vodila na večerjo in sicer v japonsko restavracijo Sushimama, ki jo najdete na Wolfovi ulici, v nekdanji prodajalni brv in lakov Mavrica. Privoščila sva si suši na nekaj načinov, pražene rezance s piščancem ter ribo v sladkokisli omaki. Za desert pa sladoled iz zelenega čaja. Osebje je zelo prijazno in se ti posveti 100%. Glede na to, da sva bila prvič v japonski restavraciji oziroma sva se prvič spopadala s sušijem, sva se dala osebju na dolgo podučiti o izbiri, vrstah in pravilnemu konzumiranju te japonske specialitete. Za suši je kot osnova vedno riba oziroma morski sadež. In to skoraj katerakoli surova riba. Druga sestavina je seveda riž in tretja algini listi. Oblikovanje in kombinacije so stvar kuharja, čeprav obstoja nekaj osnovnih oblik in receptov. Uživanje je izredno enostavno. Na majhen krožnik si naliješ sojine omake, dodaš pekoče ingverjevo maslo in v to pomočiš suši, ki ga potem v enem kosu poješ. Po mojem je jed izredno težka in ni, da bi se ravno basal z njo. Nekje pet sušijev je po mojem »u vrh glave« zadosti in so seveda mišljeni kot antipasto ali pa samostojna jed na poln želodec. Za zraven priporočajo polsuho belo vino.
Glavnih jedi ne bi komentiral, ker se približno ujema s kitajsko kuhinjo.
Sladoled iz zelenega čaja. Tako dobrega sladoleda pač še nisem jedel. Kot veliki potrošnik pravega čaja me je okus tega sladoleda zelo navdušil. In še bi si ga privoščil. Vendar, vse se konča pri denarju. Dve kepici odtehtata veliko užitka in posledično temu tudi denarja: 1200 sitnih.
In, kje so tu banane. V tej zgodbi jih ni, so pa stvar obiskov v kitajskih restavracijah, kjer si jih vedno privoščim.
Pa, dober tek!
Uporabniški avatar
 H2O
s praznim želodcem kulinaričnih dosežkov ni priporočljivo gledat!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
ste štruklje na "mojih" kofcah jedli v planšariji ali v domu?
Uporabniški avatar
 Bajsi
H2O napisal/-a:ste štruklje na "mojih" kofcah jedli v planšariji ali v domu?

Helou!
Vot ar ju toking abaut!?
Uporabniški avatar
 H2O
aja, no, s praznim želodcem sem si ogledala galerijo kulinaričnih dosežkov :shock: :shock: v reply-u od bojana in tam naletela na štruklje s komentarjem, da se pač na kofce splača prit' že zaradi njih, torej štrukljev...in ker so men' kofce kar pr' srcu sem vprašala kje so jih jedli. ali v planšariji (kamor jaz zaidem) ali v domu zraven planšarije...
Uporabniški avatar
 bojanu
Tle poglej da boš lažje vzdržala do malce :lol:

(planinski dom Kofce je prizorišče)

Majhen napotek: v linku na kulinarične na vrhu te strani na forumu klikneš na puščico desno (play slideshow) v zgornji vrstici novega okna, da zarola čez slikce
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
A bi se dalo malo popihat na vašo dušco, pa bi slike objavljali, npr. v galeriji, saj mi delodajalec onemogoča dostop do cele vrste strani. Tudi do tako nedolžnih kot je vaša:
Slika

šmrc :( šmrc
pies: doma pa še vedno sedim na kablu in 56kilah - zeh, zeh
Uporabniški avatar
 bojanu
Težka bo :roll: Pri webšots imam glavno skladišče albumov, kjer tudi dopišem komentarje. Za kolesarske turce s tablaši s xenye so vse slikce (ne samo izbrane, kot na webšots) v njihovi galeriji, a brez komentarjev. Za ture z LKT so na klubskem FTP strežniku, z zamikom kakšnega meseca.
Na tekaškem forumu sem dovoljeno kvoto že zapolnil, pa tudi drugače gledam, da so v galeriji takšne slike, ki tja tudi po tematiki pašejo. Bolj izbrane :wink: Nekatere slikce so pa samo na webšots.

Kralja živali sem pripopal v galerijo, da boš vseeno imel nekaj od debate :lol:
Uporabniški avatar
 dusan
bojanu napisal/-a:Tole pripravljam ob sobotah, ko (če) je kaj časa:

Ubogi jaz. Pri takšnih porcijah bi pa res verjetno shujšal. Potem pa adijo mojih 100 kg. :) :)
Uporabniški avatar
 Staša
Hmm... jaz sem pa spet senvič za računalnikom jedla. Sped eden tistih dni...

PS: Bajsi, od kje pa si sploh dobil asociacijo na banane? A niso na slikci krompirji?
Uporabniški avatar
 Bajsi
stasa napisal/-a:Hmm... jaz sem pa spet senvič za računalnikom jedla. Sped eden tistih dni...

PS: Bajsi, od kje pa si sploh dobil asociacijo na banane? A niso na slikci krompirji?

Helou!
Nepoboljšliva!
Če pogledaš na stran 2, boš videla slastna recepta za pražene banane!
Površna, da je kaj. 8)
Uporabniški avatar
 Staša
Bajsi napisal/-a:
Nepoboljšliva!

Površna, da je kaj

Ne, to samo dokazuje, da zaposleni v gospodarstvu nimate kaj delati, mi, v javni upravi, pa garamo, še za vas. In nam potem kaj uide...

6.6. je tek v Logatcu. Ker bo takrat že lepo, predlagam, da sprobamo vse te dobrote nekje na enem pikniku, recimo v bližini kakšne jame, da nas še vanjo pelješ, Bajsi. Imam en kar dober prostor nad Planinskim poljem... Kaj pravite o tej ideji? Vsak prinese neko svojo specialiteto in potem po odtečenem teku jemo v nedogled, dokler ne počimo... :shock:
Uporabniški avatar
 H2O
jaz prinesem orehovo torto z jagodami. bi šlo? mogoče lešnikovo?
Uporabniški avatar
 H2O
hmmmmm, mogoče pa skutno s hruškami....?
 Lučko
Končno sem se odločil, da v Bajsijevem kulinaričnem kotičku predstavim zeeelooo zdravo, poceni-športno-kalorično-nepokvarljivo (rok trajanja je skoraj neomejen) obenem pa tudi shujševalno hrano in to je: CELODNEVNI SUHI VOJAŠKI OBROK variant A,B in C. Za pester tedenski jedilnik vam priporočam menjavo variant na primer: začnite z ABC, potem BCA nadaljujte CBA itn. HA, ha, ha, boste dejali, ampak ko vam postrežem z prepričljivimi podatki te oooodliiične kalorično-športne-shujševalne hrane, boste dejali: Lučko, ti si car 8) ; Bajsi nima pojma :cry: !!!
Pa začnimo z najbolj izbranimi sestavinami, ki so vsebovane v variantah A,B,C in so OPOZARJAM vse MADE in SLO (se prav doooomaaačee).

VSEBINA IN OPIS PO TIPIH:

1. VARIANTA: suhi obrok tip A (ta mi je najljubša, ob njej ratam solzen):
- 5x PREPEČENEC SLANI: malo trd, ampak se da prežvet, so rezine kmečkega kruha v krušni peč posušene;
- 1x konzerva TUNA v domačem olive oil (olive so ročno obrane): garantiram, da so tune izbrane iz zeeeelo ozkega pasu morja v Piranskem zalivu;
- 1x konzerva PAŠTETA KEEEEEKEEEEEEEEEEC: kdo od nas ne pozna Kekca? Masa v konzervi je 100% iz krav simentalk, nenorih. Noter ni Kekca!!!
- 2x ploščica SUHO SADJE z MEDOM: (energijska bomba) ročno izbrano-obrano-razkoščičeno sadje prelito z cvetličnim medom čebel, ki se napajajo samo po cvetličarnah;
- 1x vrečka doooomaači ŠIPKOV ČAJ: ker je to suhi obrok, morte pit, da se pa neb prehladl je čaj oooodliiična varianta. Lahko je tud kot ICE TEE.
- 1x zavitek ORBIT čigumi: saj veste za boljši zadah, pa baje zobe ščit, jih poravnava al uravnava, zvišuje al znižuje, kva pa vem?

2. VARIANTA: suhi obrok tip B (drugi najljubši, športen tip, za nas tekače):
- 5x PREPEČENEC SLADKI: malo trd, se da prežvet, so rezine belega kruha v krušni peč posušene in oslajene z Ormoškim sladkorjem, ki je bil v akciji v TUŠ-u;
- 1x konzerva MIP MESNI NAREZEK: masa iz najjjjtaboooljšga odpadnega mesa iz SLO klavnic, ki jih je pregledala mednarodna veterinarska komisija EU; Tu je rahel delež EU zmiksanih vijolčnih krav. Sej veste zarad EU komisije;
- 2x mala konzerva SIRNI NAMAZ: sir krav striktno pašenih na Veliki planini, mleko brez dodatkov, se prav brez mleka vijolčnih krav;
- 1x kockica MASLO/MED: odlično, se cedi kot med in maslo;
- 1x tablica MLEČNA ČOKOLADA GORENJKA: njjjjjam, nimam besed, SQ kvaliteta, bravo SLO krave;
- 1x vrečka ČRNA KAVA – DIVKA: pripravljena po staaarooodaavnih receptih, da človek postav po konc;

3. VARIANTA: suhi obrok tip C (tretji najljubši, gurmanski tip)
- 3+2 PREPEČENEC SLADKO/SLANI: malo trd, se da prežvet, mešanica iz tipa A in B;
- 1x zavitek MIP MORTADELA: pakirana v najjjjbooolšem polivinilu. Vakumska tehnika je izsesala Kraško burjo;
- 1x konzerva SARDELE DELAMARIS: to so izbrane sardele, na črno ulovljene izpred nosa Hrvatov v mednarodnih vodah Jadranskega morja;
- 1x kockica MASLO/MARMELADA: forumci, pa kdo o vas ne obožuje »dječjo radost«
- 1x mali pack LEŠNIKOVE NAPOLITANKE: poljnjene z ljubeznijo ročno strtimi lešniki;
- 1x ČOKOLADNO MLEKO: mleko krav striktno pašenih okoli naftnih polj v Lendavi;

Drage in dragi moji TF, tole je najkrajša možna, se prav, pavšalna predstavitev te naše vojaške izredno zdrave-športno-energijsko-shujševalne prehrane. Da ne omenim še visokokvalitetenih sestavin, ki to bogato hrano še bolj obogatijo, kot so: nitrati, nitriti, sulfati, umetna barvila, suhe stvari (od tu žeja) razne vezave, stabilizatorji, modificiran škrob, vitamini (cela abeceda) itn.itn.

Kaaaaaakoooooo je dooobraaaa :shock: :D ! A, kva pravte 8) ?

Bajsi ne met kompleksa, ne farbat :oops: :wink: !
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 18

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA