Super zapis in seveda tudi slike, Valentina! Ta Durn'k mi kar malo manjka. Mogoče pa še kdaj
Zjutraj sem malce mečkal in eden zadnjih dvignil štartno številko. Nisem utegnil niti na vodo, ob pol devetih nas lepa množica štarta na lumpi teku. Držim se v ozadju kolone, saj mi je včerajšnja dolga vožnja pustila posledice v spodnjem delu hrbtenice.

'Ogrevanje' je trajalo kar dolgo, šele pri okrepčevalnici s Slavkom in Damjanom nekako pozabim na to težavo. Eno rečemo in že v prijetnem tempu nadaljujem s traso. Kmalu dohitim začelje 42-ke, ob super trasi in pravšnjem zraku mi dodajo energije, hrbtenica je pozabljena.
Mladci se mi umikajo s poti, žal vem, da me bo pri spustu marsikdo od njih zopet prehitel. Stokrat pre(hojeni) začetni del spusta do gozda mi vsako leto povzroča več težav, tako, da bom najbrž v bodoče zaključil tekmovalni del tekme na Črni prsti, do Podbrda pa le še turistično v cilj.
Okrepčevalnice na nivoju in svojega lončka ni bilo potrebno močit, trava pokošena, navijači(ce), ki so me ob progi vzpodbujale po imenu (brez očal) jih nisem niti prepoznal. V zadnjih dveh kilometrih pa kot strela z jasnega - me je močna sončna pripeka prebacila v najnižjo prestavo - pomislim na uboge tekače, ki na 42-ki grizejo proti Poreznu - in dosežem cilj z bolj kislim nasmehom. Tekočina, narezano sadje, tuširanje z mrzlo vodo v kontejnerju in nadvse sodobna masaža me dodobra oživijo. Pika na i pa so bile testenine s tuno in obveznim repetejem, da sem se moral na najnižjo stopničko kar malce potrudit. Z rezultatom sem zadovoljen, dosegel sem celo nekaj minut boljši čas kot predlanskim.
Zdaj pa tekmovalna pavza do Velikega zvona.
https://my.raceresult.com/314658/