Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

TONEK
Na včerajšnji peklenski vročini sem bil eden od množice tekačev v tej gorsko tekaški Meki. Na srečo je že nekaj let, kar si je Jožko (na mojo pobudo :D ) domislil tudi krajšo varianto, ki je v normalnih vremenskih razmerah obvladljiva za vsakega 'gorca'. V pretežni strmini vse do Črne prsti mi je šlo super, večji del poti vodi po senci, spust z nje postaja muka že v normalnih razmerah, saj je steza vse do gozda močno razorana, tako pa je k težavi pripomoglo še močno sonce, ki je vedno bolj žarelo. Zadnja dva kilometra pred ciljem je bil že obup, ki me je močno zabremzal. To vidim tudi po času, saj sem bil dobre pol ure slabši kot lani. Očitno tudi drugim sotrpinom vročina ni prijala, saj sem v rezultatih skoraj na sredini prisotnih. Hvala bogu, okrepčevalnice so bile dobro organizirane, oznake vidne, v cilju pa nadvse dobrodošla sadna kupa, ki mi jo je zvrhano porcijo naložil sam g. spiker :D Limonado so žal točili toplo, tako da sem si hladno vodo tankal v WC-ju, meter stran on mojega hladnega zavetišča. Vedno bolj postajam nesrečen, saj je iz leta v leto na tekmah večji osip mojih vrstnikov, ki iz neznanih razlogov rajši ostanejo doma, kot da bi se malce razgibali na organiziranih prireditvah. Zame Baška grapa (GM4O) ostaja zakon, veselim se že tekme ob letu osorej, saj tako vroče ne more bit zagotovo več, še prej pa seveda septembrska Črna prst.
Ja, zdajle me je še Valentina opozorila, kako dobro smo zastopali naš tekaški klub KGT Papež, saj smo s te tekme odnesli tri zlate, dve srebrni in eno bronasto medaljo. Pa še na stotki je Andrej dosegel absolutno zmago.
https://my.raceresult.com/353118/
Nazadnje spremenil TONEK, dne 21 Jun 2026, 15:02, skupaj popravljeno 2 krat.
 TONEK
Ja, o Durnku sem slišal kar nekaj pripomb, da si jih v teh težavah pustila na cedilu, brez tvojega vzpodbudnega navijanja, rjuhe, okrepčila, še GRS-jevcem je bilo prevroče. Od starega ambienta so baje ostali le še štriki...

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA