teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
Uporabniški avatar
 mare
Močka napisal/-a:-- no, glede napolitank in čokolad moram še nekaj napisati..

...MENDA, glede na navodila iz Poleta v lanskem in predlanskem letu, pa tudi glede na moje izkušnje bi rekla, da je bolje pojesti čokolado po teku, ker gre vse v mišice in ne v špeh (menda mišice mal shecaš). Če jo pa pred tekom poješ pa mišice ne prevzamejo čokolade in jo pošljejo lepo v špeh, pa še delat nočejo, kot bi bilo treba, in preverjeno takrat počasneje tečeš.

.... a ni to lepo no, lepo vas prosim, greš tečt, zmažeš čokolado ali tortico - pa še mišice okrepiš ! Ogljikovi hidrati v obliki testenin, polente pred tekom (tekmo oz maratonom), pa so seveda zakon.

... fino je, če po teku nimaš apetita. Včasih ga nisem imela, ampak sedaj --- KADARKOLIHOČEŠ lahko jem. Z užitkom ! Si bo treba spet kakšno nagravžno oddajo o predelavi in pripravi hrane ogledat. a la nore krave ipd

Čokolada je odlično živilo. Ima vse, kar potrebuješ: maščobe, sladkorje in beljakovine. Menda so v njej še ne povsem raziskane snovi, ki so dobre za možgane, zobe, regeneracijo...Jaz verjamem vse kar dobrega preberem o čokoladi v Jani in podobnih visokostrokovnih revijah. Zato ker sem nor na čokolado. V Poletu čokolade najbrž zato niso posebno priporočali med in pred tekom, ker ima veliko maščob in so zato veliko bolj učinkovite kakšne energetske ploščice. Da bi po treningu zelo dobro vplivala na rast mišic ima po moje premalo beljakovin oz. proteinov, ampak bom poizkusil, pravzaprav to poizkušam že nekaj let, ampak učinki niso najbolj vidni. Najbrž je treba vztrajati dalj časa.
Uporabniški avatar
 Tjaša
mark napisal/-a:[Čokolada je odlično živilo. Ima vse, kar potrebuješ: maščobe, sladkorje in beljakovine. Da bi po treningu zelo dobro vplivala na rast mišic ima po moje premalo beljakovin oz. proteinov ...

Mark, svetujem ti MILKO :idea: , ta je gotovo zelo bogata z beljakovinami.

Pa še nam sporoči, kako se obnese pri teku.
:lol:
Uporabniški avatar
 dusan
Tjaša napisal/-a:[Mark, svetujem ti MILKO :idea: , ta je gotovo zelo bogata z beljakovinami.

Tjaša, LINDT je zakon . Najboljša je tista z veliko kakava. No, stvar okusa.
Uporabniški avatar
 Z*
Tjaša napisal/-a:svetujem ti MILKO :idea: , ta je gotovo zelo bogata z beljakovinami.

Katero Milko si imela v mislih? A naj raje vprašam, čigavo? :wink: :lol:
Uporabniški avatar
 Bajsi
Helou!
Najboljša je 300g Gorenjka s celimi lešniki! Kilska je nekoliko slabša, pa še vedno boljša od skomercializirane Milke!
Pa kot pravi Dušan: stvar okusa.
Uporabniški avatar
 Tjaša
Z* napisal/-a:[Katero Milko si imela v mislih? A naj raje vprašam, čigavo? :wink: :lol:

Z*, spravljaš me v zadrego :oops: :oops: :oops: , ja tisto vendar, od ta vijoličnih krav! :wink:

Včasih sem tudi blondinka, pa mi ne potegne dobro! :lol:
Uporabniški avatar
 nada
Se strinjam z Bajsijem (kako se mi to čudno sliši, odkar sem ga videla :lol: :lol: ) glede čokolade, ampak probajte 100g Gorenjko z mletimi lešniki, ta je šele dobra. Ojooj, pa Bajadera, pa Merci, ej jaz ne morem živeti brez čokolade :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
Hm... tole mi pa ni všeč! Na hitro pogledam poste in vsepovsod vidim, kako me šimfate!! No potem pa le pogledam bolj natančno in vidim, da šinfate/hvalite Milko ne pa mene :)
Uporabniški avatar
 dusan
Predlagam, da v Sežano prinese vsak svojega aduta (čokolado). In to čim več. Imeli bomo degustacijo (po teku). Bomo videli kdo bo zmagal. :) :)

Jaz prinesem Lindt.
Uporabniški avatar
 simi
Čokolado obvezno, jaz sem obljubila tudi vinčeka družbi iz Piramide :lol: Se že hladi!

Dušan, to! :wink: Čeprav škoda, da se pri nas dobi le Lindt in nekaj drugih z visooooko vsebnostjo kakava. Jaz sicer prisegam na Cote'Dore temne izvedbe, božansko :oops:
Pa probajte tudi Gorenjkino 70%
Uporabniški avatar
 H2O
vi ste eni veliki srečneži. lahko jeste čokolado. jaz je ne smem :? :? :? :? :?
Uporabniški avatar
 MihaPR
dusan napisal/-a:Predlagam, da v Sežano prinese vsak svojega aduta (čokolado). In to čim več. Imeli bomo degustacijo (po teku). Bomo videli kdo bo zmagal. :) :)

Jaz prinesem Lindt.

Jest bi bil takoj za, samo sem odvisnik od cokolade tako da, tezko tezko :( :( :( :( :(
Uporabniški avatar
 Tuareg
simi napisal/-a: jaz sem obljubila tudi vinčeka družbi iz Piramide :lol: Se že hladi!

Simi, se priporočam, priložnosti poskusit dobro domačo kapljico iz tvojih
krajev pa ne bi rad zamudil. Upam le, da bo vinček zdržal do Sežane.

Ostali pa uživajte ob čokoladi. Samo ne pretiravat s količinami, ker baje
zelo ugodno vpliva na pojav putike. Le-ta nima nobene zveze s "putkami", je pa zelo zelo huda nadloga.
 mojA
pravzaprav to poizkušam že nekaj let, ampak učinki niso najbolj vidni. Najbrž je treba vztrajati dalj časa.[/quote]

To!! Treba je vztrajati! Glede vidnosti učinkov me je majčkeno strah. :roll: Namreč kakšni bodo. Oblika mišic namreč. Predvsem njena trdota oz povezava celic v njej
Uporabniški avatar
 Mojca
Bajsi, s si imel pri tej recepturi kaj prste vmes? :lol: :lol: :wink:

ps: obužujem Lind, Gorenjko, Ritter šport, slatkiše iz Olimja... :P
(sam kaj, ko ne ostanem pri enem rebercu :roll: :roll:

Četrtek, 25.3.2004
Škoti obožujejo čokoladni sendvič z več kot 1000 kalorijami
(STA/dpa)

LONDON - Škoti dandanes zelo obožujejo sladko, zelo sladko hrano, saj je po poročanju britanskega časnika The Times nadvse priljubljen postal čokoladni sendvič. Desert, ki ga je kot prvi ponudil nek hotel, je v zadnjem času postal priljubljen po celotni Škotski. Gre za dve rezini belega kruha, s čokolado na sredini, ki jih pomočijo v raztopljeno maslo, ocvrejo in prelijejo s tekočo čokolado in sladkorjem.

Zraven pa sodi še vanilijev sladkor. "Sendvič" ima tako več kot 1000 kalorij, kar je polovična dnevna priporočena vrednost za ženske. Strokovnjaki za prehrano nad zadnjo muho Škotov niso navdušeni, saj Britanci že tako veljajo za najdebelejši narod v Evropski uniji. :mrgreen:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA