- 25 Mar 2004, 12:40
Čokolada je odlično živilo. Ima vse, kar potrebuješ: maščobe, sladkorje in beljakovine. Menda so v njej še ne povsem raziskane snovi, ki so dobre za možgane, zobe, regeneracijo...Jaz verjamem vse kar dobrega preberem o čokoladi v Jani in podobnih visokostrokovnih revijah. Zato ker sem nor na čokolado. V Poletu čokolade najbrž zato niso posebno priporočali med in pred tekom, ker ima veliko maščob in so zato veliko bolj učinkovite kakšne energetske ploščice. Da bi po treningu zelo dobro vplivala na rast mišic ima po moje premalo beljakovin oz. proteinov, ampak bom poizkusil, pravzaprav to poizkušam že nekaj let, ampak učinki niso najbolj vidni. Najbrž je treba vztrajati dalj časa.
Močka napisal/-a:-- no, glede napolitank in čokolad moram še nekaj napisati..
...MENDA, glede na navodila iz Poleta v lanskem in predlanskem letu, pa tudi glede na moje izkušnje bi rekla, da je bolje pojesti čokolado po teku, ker gre vse v mišice in ne v špeh (menda mišice mal shecaš). Če jo pa pred tekom poješ pa mišice ne prevzamejo čokolade in jo pošljejo lepo v špeh, pa še delat nočejo, kot bi bilo treba, in preverjeno takrat počasneje tečeš.
.... a ni to lepo no, lepo vas prosim, greš tečt, zmažeš čokolado ali tortico - pa še mišice okrepiš ! Ogljikovi hidrati v obliki testenin, polente pred tekom (tekmo oz maratonom), pa so seveda zakon.
... fino je, če po teku nimaš apetita. Včasih ga nisem imela, ampak sedaj --- KADARKOLIHOČEŠ lahko jem. Z užitkom ! Si bo treba spet kakšno nagravžno oddajo o predelavi in pripravi hrane ogledat. a la nore krave ipd
Čokolada je odlično živilo. Ima vse, kar potrebuješ: maščobe, sladkorje in beljakovine. Menda so v njej še ne povsem raziskane snovi, ki so dobre za možgane, zobe, regeneracijo...Jaz verjamem vse kar dobrega preberem o čokoladi v Jani in podobnih visokostrokovnih revijah. Zato ker sem nor na čokolado. V Poletu čokolade najbrž zato niso posebno priporočali med in pred tekom, ker ima veliko maščob in so zato veliko bolj učinkovite kakšne energetske ploščice. Da bi po treningu zelo dobro vplivala na rast mišic ima po moje premalo beljakovin oz. proteinov, ampak bom poizkusil, pravzaprav to poizkušam že nekaj let, ampak učinki niso najbolj vidni. Najbrž je treba vztrajati dalj časa.