vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 haupi
Zdravo,

imam en problem. Odkar imam nove tekaške copate (NB 832, prej pa Nike Skylon), čutim bolečine na zunanji strani (leva stran) podplata leve noge.

Prosim vas, če mi lahko poveste kaj bi to lahko bilo in kako preprečit. A je to lahko kej povezano kej s pronacijo ali supinacijo?

Hvala

Lp
haupi
Uporabniški avatar
 Vlajko
Živio,

zadnji copati, ki sem jih kupil, so ravno NB 832. V Tomasu so mi po obrabljenosti čevljev ocenili, da potrebujem copate za nekaj vmes (normalno??? :roll: - nimam ne pronacije ne suprinacije) ter mi jih svetovali.

Moram priznati, da sem z njimi zelo zadovoljen. :D :D So pa to zelo lahki copati ... in bi težji tekači lahko imeli problem zaradi tega :?: :?:
Uporabniški avatar
 haupi
Zdravo,

nč ne rečem o copatih. Tud jst sem z njimi zelo zadovoljen. Sam ko le ne bi bilo te bolečine.

Pa mislim da ne spadam med težke tekače, pri mojih 177cm, 70kg.
Uporabniški avatar
 haupi
Zdravo,

evo dans sem bil tud v Hervisu na merjenju stopalnega loka in mi je pokazalo, da imam NORMALNO stopalo! Tk da ne vem kaj je vzrok!

Lp
Uporabniški avatar
 INOT
Teci 2 tedna v drugih copatih potem pa probaj zopet te.Mogoče pa ti res ne odgovarjajo.
 Aeroman
Haupi kaj si takrat ugotovil? Kaj je bilo narobe?
Jaz sem imel prej Mizuno wave (cheap thing) in sem laufal pol leta nakar me je začelo boleti na zunanji strani levega podplata od sredine kak cm bolj proti peti. Začne malo boleti potem pa se stopnjuje dokler komaj komaj lahko stopim (med tekom). Mislil sem si, čas je za kvalitetnejše superge in tako sem pravkar v Tomasu nabavil Nike Pegasus in začel po enem mesecu mirovanja spet teči. Mislil sem si, mirovanje je pozdravilo vse rane in nove superge, ne bo nič narobe. Po 3km res lahkotnega teka se je bolečina spet pojavila zato sem se takoj obrnil in tekel proti domu. "Mogoče" se je tik pred domom (torej po 6km) bolečina malenkost ustalila, kar ni tako kot sem bil vajen (prej se je zadeva stopnjevala).

:roll: :roll: :roll: Ima kdo kakšno idejo kaj bi bilo narobe? :roll: :roll: :roll:
 kovit
haupi napisal/-a:Zdravo,

evo dans sem bil tud v Hervisu na merjenju stopalnega loka in mi je pokazalo, da imam NORMALNO stopalo! Tk da ne vem kaj je vzrok!

Lp

Dva dni nazaj se mi je kolega pohvalu da ga kolen ne boli vec, odkar je iz superg pod vložkom odstranu cip proti kraji.Poglej pod vložke, mogoče se tam kej skriva kar te moti.
 mojA
meni se podobno dogaja z desno nogo, le da je bolečina bolj na sredini, proti prstom.
tudi nove, kvalitetne superge mi niso pomagale
trenutno tečem v starih, zgornjenih, ker me boli kost ob palcu vendar na levi nogi, podplat pa trenutno ne več
upam, da me ne začne danes
mogoče je pomagalo, ker se grozno trudim z magnezijem (zraadi krčev) in kalcijem, pa plavam tudi. Prej sem samo samo tekla, še hribe sem zanemarila, kar je neodpustljivo in letos to popravim

Mogoče torej: magnezij+kalcij+kakšen drug šport (poleg teka seveda, če si tudi tak, da brez ne gre)
Uporabniški avatar
 spiridon
pri tebi gre verjetno za pretegnjene stopalne vezi,kar je lahko posledica,ali vecje obremenitve,ali neprimernih copat,ali obojega.teh copat ne poznam in ne vem ali pretrde,premehke,oboje pa lahko povzroci tezave.za zacetek kak dan pocitka,vaje za stopalo v slani mlacni vodi,potem nazaj na stare copate,oz enak model kot si ga navajen.kar dosti je problemov pri sportnikih pri menjavi proizvajalca obutve,ker se spremeni statika stopala.mislim da so modeli NB bolj ravni v primerjavi z NIKE,ki ima bolj dvignjeno peto,oz naklon.poskusi!!!hitro okrevanje! D
Uporabniški avatar
 spiridon
MojA!tvoje tezave:izogibaj se trdih povsin za tek(asfalt,beton),mehkejsi model copat, ne preozek.poskusi podlozit mesto s penasto gumo za blazitev udarca ob tla.delaj vaje za krepitev stopalnih misic. tudi pri drugi tezavi ravnaj podobno ker se tezavi navezujeta,prva povzroci drugo. dober tek! D
 Aeroman
No Haupi in Vlajko sta tole pisala že dolgo nazaj (2 leti), jaz sem samo nadaljeval tematiko.

Spiridon, tvoj prvi odgovor velja tudi zame?
Uporabniški avatar
 spiridon
zivjo!ce so tezave enake,velja tudi zate.lep pozdrav!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA