Evo i mene
(kod kuće).
Naš
Beograd ekspres se je uspešno vrnil. Imeli smo se super. Dobro vzdušje, rezultati, hrana, gostoljubnost,...
Še nekaj dni pred odhodom se nisem mogel odločiti na koliko km bom šel. Potem pa odločitev v stilu: "Če grem tako daleč, pa poskusimo z 42 km!" Bal sem se ponovnih težav s kolenom, ki so me v Rimu iz tekača prekvalificirale v pohodnika. Tokrat sem tekel previdno in poizkusil teorijo "walk breaks" - vsaka 2,5 km sem hodil 25s. Čeprav je to za gledalce zelo čudno. Najbolj je bilo pri prvi takšni pavzi. Tekli smo po klancu navzdol, pretekli šele 2,5 km, imel sem maratonsko številko in pričnem naenkrat hoditi, ko vsi okoli mene seveda tečejo. "Ajde, pa možeš još!" "Vidi ga, već hoda!" in podobno so bili odzivi.
Drugače pa sem imel občutek, da vseskozi navijajo zame. Razlog je bil v tem, da sem kakšnih 30 km tekel s skupinico, kjer je bila tudi domača tekmovalka in seveda so jo precej vzpodbujali. Ko pa je ta skupinica zaostala, pa sem dohitel starejšega gospoda in seveda je sledilo spet huronsko navijanje. Skupaj sva pritekla tudi v cilj in občutek je bil fantastičen.
Čas teka - zame enkraten. Moj drugi maraton - svoj rezultat popravil za 54 minut

Sem po prvem maratonu zapisal, da je edina pozitivna stvar, da verjetno ne bom imel težav izboljšati tisti čas!
P.S. Moji cimri (Staša, Simon in Miro, ki ste danes še v BG), imejte se fajn, pa malo sočutja do nas, ki smo že v službi.
Pa dajte že enkrat mir sosedom!