Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 SimON
Ojla!! se vedno iz Beograda, kjer imamo se zadnji zajtrk pred odhodom pri nasi uradni maratonski fotografki Jadranki, ki je naredlia odlicno serijo slovenskih pol in pravih maratoncev. Ne vem po kaksnem kjlucu so vsi na sliki, ker jih namrec ne pozna :D

Klatez!! ne bos verjel, ampak mi smo ze pili kavo pri sosedi, ki je ne vem kako opazila da enega cimra ni vec, ne vem ali je to dejstvo povezala s polnocnim zvonenjem pri njenih vratih?? No sele sedajnam je razlozila: mislila je namrec, da si akviziter za zdravilne knjige! :shock: :D :lol:

Sicer pa smo pravkar prekeli se sms od Jelene, da naj kljuce kar s sabo v Slovenijo nesemo. Se sreca, ker bi bilo slovo od mjih, po tem posebnem odnosu, ki je zrasel med nami, bolece... :D :D :D

Se vidimo!!! :D :D :D :D :D
Uporabniški avatar
 5rca
PIA - čestitam

:laola
Uporabniški avatar
 TANJAO
Čestitke vsem Beograjčanom za dosežene rezultate! :lol:
Kapo dol pred takimi bejbami in fanti!
Sem v soboto prebrala Stašino poročilo kolk je blo vroče in da ste ožgani- sem takoj vrgla kremico s faktorjem v ruksack.. vsaka ima svoj faktor- pa bi potrebovala očala z brisalci za na Reko!!
Vaša likarca iz Šiške
Uporabniški avatar
 Damijan
mirko1 napisal/-a:damjan,iz 2.51 na 2.31,pa to je fenomenalno.same čestitke. :D :D :D
lp,miko

Mirko1 - ne vem, če si mislil pravega Damijana... A si snel rezultat 2:51 s foruma (večna lestvica maratoncev)?

Jaz bom težko kadarkoli odtekel fenomenalnih 2.31.
Uporabniški avatar
 mirko1
oprostita oba. med damijan in damjan je majhna slovnična razlika, pa sem spregledal.itak sta pa oba časa super.
lp,mirko
Uporabniški avatar
 Dule
Tudi moje čestitke za odlične čase vsem našim maratoncem in maratonkam še posebno Piji za odličen čas prvenca(tud jaz bi tkšnega.. :lol: ) :P :cast1: :clap:
Uporabniški avatar
 GTA
gorazd napisal/-a:Ja res je bilo, seveda si eni kot pravi športniki nismo mogli kaj, da si nebi šli v soboto ogledati večnega že 124tega derbija med crveno zvezdo in partizanom, ker sem pristal na severni tribuni med navijači CZ sem moral po maratonu seveda še celo tekmo stati, pa je bilo vredno. Amapak po tekmi pa še tek (bežanje) nazaj, navijači so se namreč začeli pošteno pretepati, policija je to pričakala nekoliko nepripravljena in težave so bile tu. Kar nekaj zanimivih slik se je dalo videti v današnjem časopisju.

Aja maraton, z eno besedo lepo. Ljudje so nas res lepo vzpodbujali. Na 22km me je ujel GTA in nato sva večji del do cilja tekla skupaj, hvala bogu, ker je tako hitreje minilo. Na koncu mi je malo ušel ampak jest sem umiral in še zadnji vzpon, res pošteno strmo. Detajle o organizaciji je opisal MatjažV in držijo. Pa še par dogodivščin, ker sva oba tekla v enakih plavih majicah, sva bila hitro plava, ajmo plavi ajmo naši se je slišalo, noro. Je bilo pa moč slišati tudi (naštel bom najboljše tri):

1. Vas dvoje ste trebali trenirati boks a ne maraton
2. Ajde malo brže nisi valjda pičko
3. Poserem se ja na maraton, poserem se ja na maraton

Dvakrt smo tekli tudi skozi cigansko naselje, kjer je bilo noro veliko otrok, ki so bili res prisrčni. V glavnem vtisi lepi, večerja v restavranu Dača, noro. Če ne prej bom tu spet jeseni, ko Beograd gosti najoljše košarkarje Evrope.

Ne vem kaj naj še dodam. O samem teku: Gorazda sem gledal dobro prvo polovico maratona pred sabo za ca 20-30 sec a ujeti ga nisem mogel, me je pa prvih 23-25km pošteno vlekel, tako da bi brez njega tekel krepko počasneje, nato sva tekla drugi krog do konca skupaj in upam, da sem se mu proti koncu malo oddolžil. Za prvi maraton enkratno počutje brez kakršnekoli krize - je pa res, da sem tekel cel maraton razen zadnjih par km na utrip in ne na hitrost(povp 157/min).
Vzdušje so že opisali moji predhodniki in je bilo odlično. Dodam lahko le še par navijaških komentarjev:
- (na ca 30 km) ajde brže, brže, nema više ni 40 km do kraja...
- pa zašto trčiš bre, fino sedi s nama i popij kafu...
- (počasi prehitevam sotekača z napisom FRANCE na dresu) ubij, ubij francuza itd...

Gradski derbi Zvezda - Partizan...parada huliganstva pa saj ste brali v časopisih...

Splavi na Savi in ostalo nočno življenje v Bg pa :D :D :D
Uporabniški avatar
 pia
Hvala vsem za navijanje in čestitke!
Malo povzetka: 15 žensk; časi od 2:38 do 4:02, 2 Slovenki = 2 forumovki, moj PRVI...
Na progo smo bili pripravljeni, saj nas je Matjaž s klanci :evil: seznanil že prejšnji večer. Najprej sem razmišljala, da bi šla prvo polovico s Stašo, pa je ta najavila prehud tempo. Potem je Miro navijal, da bi šli vseeno tempo 5:00 in skupaj smo tekli do 10km, ko sta se progi odcepili. Tako je šlo vse do table z zanimivo oznako 21.2 - čas 1:46. Že sem slišala Matjaža (Fuchsa), s katerim sem itak celo progo(na daljavo) razpravljala: Pia, če boš šla prvi krog hitreje kot 1:55, boš šla drugega vsaj 20min počasneje. Da te ne bo potegnilo; poslušaj starega borca... In prvi krog je bil res tako prijeten, a kaj ko je takoj zatem tempo padel na 6:00. Nikjer krize al pa zida, samo bolj počasi je šlo. Geli po nasvetu obeh Matjažev in Era na 5km po pol, ampak, ker je treba vedno zraven piti in mi potem po želodcu klokota, jih od 30 km naprej nisem mogla več jest. Pa do vode mi tud ni bilo več, razen za polivanje, čeprav sem imela občutek, da sem dehidrirana in da bi lahko spila cel liter naenkrat. In ker je bilo žensk tako malo, smo bile vse ELITE. Torej so uslužni mladci na okrepčevalnicah leteli za mano s plastenkami z mojo številko, jaz pa jih prepričevala, da nisem elit, če ne bi vsaj 1 uro prej mimo priletela... In še pogosto vprašanje: odakle je ovaj TF 8) ) ? Cigančki so se na ves glas krohotali, ko sem prišla mimo: vidi, vidi, i žena trči... in še navijanje: Kenija, kenija -jaz nazaj Slovenija! Na 30 km misel: zdaj pa še 1 urco laganega teka, pa zadnje 3 lepo za raztek - kako dobro se imam...Od takrat me ni prehitel nihče več (dober filing, čeprav se z drugimi tako nimaš časa al pa volje ukvarjat), jaz pa kar nekaj dobro grajenih dečkov na zadnjih 3 km. Po videzu so se v klanec vlekli zaradi krčev. Pogled na vrh klanca: reklama za Laško pivo :idea: ... In še ciljni šprint (s fotografko Stašo ramo od rami) : o ne semafor :shock: , ne boš se obrnil na 3:49! V cilju pa nobene vzhičenosti, nobenega padanja na kolena in ljubljenja asfalta. Nekakšna samoumevnost, da je naloga opravljena. Niti pred tekmo niti na tekmi nisem za trenutek pomislila, da ne bi šlo. Al pa: zakaj mi je tega treba bilo...Pozitivna naravnanost, pa še vsi forumovci v Bg so verjeli vame. Hvala tudi vsem, s katerimi smo tekli dolge počasne teke s hodalnimi pavzami... Dobra baza in še rezerva za drugi maraton. Ta bo opravljen na Klatežev način!
Družba :D v BG pa itak super....
Uporabniški avatar
 Barb
Pia :cast1: zame eden lepših opisov doživetij maratona :clap:
Uporabniški avatar
 klatez
Malo za skomine in spomine - preden grem na "zasluzen" dopust, še nekaj fotk:

http://www.sportosplet.net/galerija/thumbnails.php?album=442&page=1

So pa seveda spet bolj turistične, saj sem fotoaparat uporabil šele zadnji dan (je Staša tako ali tako pofotografirala vse in še kaj zraven...).
Uporabniški avatar
 Dule
klatez napisal/-a:... Tokrat sem tekel previdno in poizkusil teorijo "walk breaks" - vsaka 2,5 km sem hodil 25s. Čeprav je to za gledalce zelo čudno. Najbolj je bilo pri prvi takšni pavzi. Tekli smo po klancu navzdol, pretekli šele 2,5 km, imel sem maratonsko številko in pričnem naenkrat hoditi, ko vsi okoli mene seveda tečejo. "Ajde, pa možeš još!" "Vidi ga, već hoda!" in podobno so bili odzivi...

Kapo dol, s vmesno hojo pa vseeno 3:23 :cast1: :cast1:

Kot kaže bo treba spremenit taktiko in vmes uporabljat tudi hojo.. :shock: :roll:
Uporabniški avatar
 klatez
Dule napisal/-a:Kapo dol, s vmesno hojo pa vseeno 3:23 :cast1: :cast1:

Kot kaže bo treba spremenit taktiko in vmes uporabljat tudi hojo.. :shock: :roll:

Pa da ne bo kdo mislil, da sem odkril toplo vodo. Poglej na:
http://www.jeffgalloway.com/training/walk_breaks.html

Baje je uporabno do rezultata 2:50......
Uporabniški avatar
 potepinko68
Jaz sem to stestiral na sebi pri "treningih".. če jim lahko sploh tako rečem.. zaradi mojega neubogljivega kolena sem se odločil, da se nekako spravim do teka s pomočjo hoje med tekom... in opazil zelo "hecno"stvar..

Recimo, če tečem razdaljo okoli 5km dolgo in uporabljam "tehniko" 4 minute teka in 1 minuta hoje (6x), je moj čas približno enak kot če uporabljam 8 minut teka+2minuti hoje (3x) ali pa 12 minut teka in 3 minute hoje (2x).

V vseh primerih je to 24 minut teka in 6 minut hoje. Pričakoval pa sem, da bodo časi boljši, ko bom podaljševal interval teka. Celo če pogledam nazaj moram rečt, da sem bil nekaj hitrejši pri prvi varianti (4 minute teka, 1 minuta hoje). Sedaj razmišljam, da bi se na tak način lotil kakšne daljše variante (pa imam pomisleke, pretečem še ne cel kilometer, pa že hodim.. "kako me bojo pa gledal"..) :oops:
Uporabniški avatar
 ero
hojla, malo statistike. vkup sem spravil rezultate Slovencev na maratonu. uvrščenih nas je 17, kar je skoraj 14% vseh finisherjev. ni slabo. po udeležbi smo torej drugi.
[table]
[row]uvr_kat[col]uvr_abs[col]ime[col]lr[col]drz[col]rezultat[col]kat

[row]18[col]18[col]Slapnik Damjan[col]1978[col]SLO[col]2:31:04[col]M18
[row]25[col]25[col]Potočnik Boštjan[col]1974[col]SLO[col]2:47:12[col]M18
[row]26[col]26[col]Beke Matej[col]1971[col]SLO[col]2:47:25[col]M18
[row]1[col]27[col]Ferfila Stane[col]1951[col]SLO[col]2:48:11[col]M50
[row]3[col]31[col]Vrhunc Matjaž[col]1963[col]SLO[col]2:57:54[col]M40
[row]29[col]34[col]Primožič Alojz[col]1969[col]SLO[col]3:09:45[col]M18
[row]30[col]35[col]Ažman Gorazd[col]1975[col]SLO[col]3:10:21[col]M18
[row]32[col]42[col]Moškotevc Dušan[col]1972[col]SLO[col]3:23:09[col]M18
[row]1[col]43[col]Savić Vladimir[col]1943[col]SLO[col]3:23:10[col]M60
[row]34[col]47[col]Šramel Ervin[col]1967[col]SLO[col]3:25:36[col]M18
[row]40[col]59[col]Ribić Renato[col]1967[col]SLO[col]3:31:36[col]M18
[row]4[col]78[col]Taler Polde[col]1943[col]SLO[col]3:53:59[col]M60
[row]49[col]83[col]Krnič Edo[col]1974[col]SLO[col]3:59:57[col]M18
[row]54[col]92[col]Švrljuga Ivo[col]1976[col]SLO[col]4:19:14[col]M18
[row]8[col]95[col]Ražman Miroslav[col]1953[col]SLO[col]4:22:33[col]M50

[row]1[col]10[col]Brešan Vilma[col]1958[col]SLO[col]3:33:43[col]W45[row]3[col]12[col]Golob Pia[col]1969[col]SLO[col]3:48:39[col]W35
[/table]
polmaratonci, kar sem vas našel v (ne)uradnih rezultatih:

[table][row]uvr_abs[col]uvr_sp[col]ime[col]drz[col]lr[col]rezultat

[row]22[col]19[col]Kotnik Milan[col]SLO[col]1950[col]01:19:17
[row]118[col]113[col]Slanić Zoran[col]SLO[col]1971[col]01:35:30
[row]287[col]11[col]Mesec Staša[col]SLO[col]1978[col]01:50:00
[row]343[col]330[col]Rajković Saša[col]SLO[col]1966[col]01:52:45
[row]451[col]426[col]Škvor Simon[col]SLO[col]1974[col]02:05:11[/table]
še fotka s somborske strani. visoki gospod med Mirom in Saletom je Milorad Blažić. gospod na desni ob Vladimirju pa Arpad Šarkezi. Sale, prosim, sporoči jima naše pozdrave in zahvale!

Slika

novice na BeoInfo:

Osamnaesti beogradski „Delta sport” maraton dobro organizovan
Deset hiljada učesnika „Trke zadovoljstva”
Na startu oko hiljadu maratonaca i polumaratonaca
Pobednici 18. Beogradskog Delta sport maratona
Gradonačelnik pozvao Beograđane da masovno učestvuju u sutrašnjem maratonu

novice na BetaSport:

Nikolić: Maraton je bio dobar, već razmišljam o sledećem

(tu je omenjena tudi naša vojaška ekipa, ki je zasedla drugo mesto - bravo, fantje!)
Uporabniški avatar
 gorazd
GTA napisal/-a:
gorazd napisal/-a: Na 22km me je ujel GTA in nato sva večji del do cilja tekla skupaj, hvala bogu, ker je tako hitreje minilo. Na koncu mi je malo ušel ampak jest sem umiral in še zadnji vzpon, res pošteno strmo.

Ne vem kaj naj še dodam. O samem teku: Gorazda sem gledal dobro prvo polovico maratona pred sabo za ca 20-30 sec a ujeti ga nisem mogel, me je pa prvih 23-25km pošteno vlekel, tako da bi brez njega tekel krepko počasneje, nato sva tekla drugi krog do konca skupaj in upam, da sem se mu proti koncu malo oddolžil.

Pa še dve slikci.

http://www.sportosplet.net/galerija/displayimage.php?album=444&pos=0

http://www.sportosplet.net/galerija/displayimage.php?album=lastup&cat=10041&pos=0

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA