Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 INOT
Blo je super ,lepo jutro,godba in mazuretke.Pricakoval sem,da bo godba igrala ob celi progi ce pa to ne pa vsaj na postojankah s pijaco.Toda za 1500 sit pac clovek vsega ne more dobiti.
Vecina je startala tako kot,da imajo zgoraj samo 10 porcij pasulja.Forumovci v majckah,za njimi pa tri mlade ome,ki ocitno mislijo,da so nekaj cez dvajset tako so ga zgale navzgor.Sopihal sem za Sneznim in upal,da bo popustil.Kmalu mi ga uspe prehiteti.Toda ni se dal.Ceprav je bilo oblacno se me je njegova senca drzala za majico.V mislih sem si ponavljal Predinovo:ne ne mi dihat...Na glas mu tega nisem upal reci ker bi me verjetno s palico..Resila me je Zinka na postaji ko mu je ponujala dobrote in vodo in je fant podlegel skusnjavi.(hvala Z* imas pijaco v dobrem)Zaostal je in sem imel nekaj casa mir.Tako sem kar nekaj casa tekel sam in sem ze mislil,da sem se izgubil.Se dobro,da se ne rastejo gobe ker bi me premamilo.Malo gor malo dol malo ravno in ze smo blizu cilja.Zgleda,da je malo posijalo sonce kajti senca (Snezna)se je zopet nevarno priblizala(lahko njemu,ker je imel s sabo borovnicevec).Snezni me je dohitel in me je ze panika.Vendar je na koncu se en bregec in mislim,da je odlocala teza njegove popotne malhe.Malo ga je teza vlekla nazaj in to je bilo dovolj.Boj se je bil do bridkega konca.Na koncu pa sva bila oba zadovoljna.(on malo manj ker je izpustil pasulj).Na poti v dolino sem bil nagrajen se s toco,ki se je posteno vsipala in to je to.Organizacija super,pescena ura se jim je sicer nekaj zataknila,moja zahvala vsem,da so se tako potrudili.Drugo leto pridem zopet,samo da se malo poravnate to strmino.Naj ne zamerijo vsi nastopajoci in sudelojoci v tej storiji.(Pogresal sem kaksnega psa,da bi lahko bila basen)
Uporabniški avatar
 S*
1. Aljažev tek je resnično uspel. Tudi oni gori nas je "imel rad" kot je rekla ga. Lojzka F. (ena od treh mladih om :D ), ker "med tekom nič slabega ne mislimo" in nam je poslal sonce (vsaj za gor). Moram priznat, da sem imela velik rešpekt pred tekom, to je bil moj prvi gorski, me je črvičilo v želodcu pa še kje drugje. Sem si mislila, samo da zdržim do Z* (to je prve okrepčevalnice), pa sem na konju. Ampak prva strmina je vseeno bila močna, čeprav so se ta prvi mladci tako pognali na štartu, da sem jih vidla samo še v auspuh, potem pa še tega ne več. Od kod kaj jemljejo moč :shock: Moja taktika je bila, na začetku počasi, da se ogrejem, potem pa rahlo pospeševanje. No, pospeševanje je bilo res rahlo, ker je bilo ozračje v drugem delu poti precej hladno (navsezadnje je najvišja točka 985 m! in je na Pohorju ponoči celo zapadel sneg, po podelitvi priznanj pa se je tudi na Duhu vsul ledeni dež) in so moje pomanjkljivo "oblečene" mišice malo štrajkale. Rok pa tako ali tako skoraj nisem več čutila. Vendar je z vzpodbudami vseh "redarjev" na progi in v družbi sotekača Andreja šlo lepo do cilja - skoraj direkcijon v oštarijo :lol: . Bila sem presrečna! Yes!

Zaključek: tek je bil užitek, vzdušje krasno, upam, da nas bo drugo leto še več. Bravo Dule in Boštjan (po sobotni 28 je bil to fajn iztek, a ne :) ), pa vse čestitke organizatorjem, vsem, ki so pomagali pri "projektu" pa nam tekačem valjda :D
Uporabniški avatar
 Dule
S* napisal/-a:Zaključek: tek je bil užitek, vzdušje krasno, upam, da nas bo drugo leto še več. Bravo Dule in Boštjan (po sobotni 28 je bil to fajn iztek, a ne :) ), pa vse čestitke organizatorjem, vsem, ki so pomagali pri "projektu" pa nam tekačem valjda :D

Se popolno strinjam s S zvezdico :D . Tudi sam sem ves čas samo užival v naravi zato sem šel še bolj počas, da je dalj trajalo :lol: :lol:

Organizacija vzorna za čisto desetko, smo se tekači počutili kot kralji, hvala Tadeju za vso skrb :D :clap: . Se mi je zdelo, da je bilo več okrepčevalnic kot na teku trojk (mislim da tri ali štiri dobro založene, sem si privošču kar zajetno pavzico na vsaki :lol: ).

Ja pa moram omeniti prijetno vzdušje in da sem spoznal forumovce (in forumovke :wink: ) štajerskega konca, ki sem jih dosedaj samo bral preko postov :P .

PS sledi še nadaljevanje v slikovnem delu. Pozdravček :P
INOT napisal/-a:Resila me je Zinka na postaji ko mu je ponujala dobrote in vodo in je fant podlegel skusnjavi.(hvala Z* imas pijaco v dobrem) ... (Pogresal sem kaksnega psa,da bi lahko bila basen)

Hehe, Inot, si bom zapomnila ... :toast: Upam, da mi Snežni ni preveč zameril ... :wink: Saj vaju sploh nisem spoznala ... Pse smo pa zaprli, kar nam je Pika zelo zamerila - nisi slišal presunljivega tuljenja iz garaže pri kmetiji? No, bi bili kakega pustili zunaj, če bi vedeli, da so potrebni za posebno vzdušje ... :lol:
To pa res ni bil tvoj prvi gorski tek, S* :nono: , kako si lahko pozabila :shock:, le prva zmaga v velikem slogu ... :clap:
Čestitke vsem, sem na okrepčevalnici v mislih tekla z vami, seveda bolj zadaj ... :laola
Uporabniški avatar
 S*
Z* pravi

To pa res ni bil tvoj prvi gorski tek, S* Ne, tega pa ne , kako si lahko pozabila Shocked, le prva zmaga v velikem slogu ...

Dobro no, res sem že 3x "tekla" na Benotovem teku, ampak tam v razpisu vedno piše POHOD, pa se mi je to očitno zelo vtisnilo v spomin :? ; saj sva z Z* prvič res šli z namenom, da bi hodili, ne, potem pa so vsi začeli teč, midve pa :shock: .

In še en vtis s proge: čestitke št. 22, s pohodnimi palcami je bil tako hiter, da sem mu na začetku s težavo sledila, me je pa fajn motiviral :D.
 snezni_tekac
Najprej moje cestitke Inot-u ne toliko to da je prisel pred mano v cilj ampak ker sem mu dihal za ovratnikom sem cutil kako sprosceno je opravil turo.

To je znak da je sposoben se vec in da je talent da se kdaj spravi se na kaj kilometrsko in visinsko intenzivnejsega.

Sicer pa o Sv. Duhu ne bi dajal prevec hvale saj sedaj ga je marsikdo spoznal v lepsi luci. Tam je moj trening poligon in tam se zacno ali koncajo nase pustolovske ture cez Kozjak in Pohorje.

Golaza toliko ne obzalujem ker poskusam vztrajati na zelenjavno/sadni prehrani da si pridem na cisto ali aerobni sport taksen kjer moras malo moci se pokazati gre skupaj z vrsto prehrane. Pa se glede na to da je to bil ze drugi dan s tekasko prireditvijo sem pohitel domov.

Sem pa bil malo baraba. Ko sem se spuscal v dolino sprosceno z trekking cevlji po blatu je slo cool sem pri standu naletel na znanca ki kmetuje na Jarcevi ravni ( kot sem razumel je on spnozoriral stand z kmeckim kruhom in zaseko ). Pa sem se malo pregresil in pojedel kruh in zaseko.

Midva s Hermanom pa sva obujala na dni ko sem jaz pri njih obracal seno v okviru mladinske dleovne akcije pred davnimi leti saj se vec ne spomnin kdaj je to bilo. In ne boste verjeli tega ( aha mislim da je bilo nekje okoli 77,leta ) tega ne bom nikdar poznabil da takrat sem na striku ko so se susile prvic videl original Leviske taksne s kovinskimi gumbi. In to z stemplom...V tistih casih ko smo hodili po kavbojke v Trst je to bilo pravi sok.

Moj nastop.

Najprej sem bil jezen nase ker sem komaj zvecer v soboto zvedel da ta zadeva bo. Ce bi vedel ne vem ce bi si trojke privoscil.
Potem sem se uresniceval idejo ki sem si jo zastavil kot trening da bi letos nekaj tekem tako izvedel da pridem s kolesom na start in grem iz cilja s kolesom. No in Duh je bil prva taksna tekma. Ampak da ne zmanjsujem pomena svojega rezultata naj povem da tako ze treniram dve sezoni in sem res dal maksimum od sebe.
Ja torbo sem imel odzadaj in nekaj malega teze. Inot kar nic ne zmansjuj svojega rezultata. Ta torba je moj simbol mi pa sluzi kot zopet trening za preizkusnje adventure race kjer moram nosiit. In ni ga hujsega ko se razvadis in moras sokaktno obesiti nase tezak rukzak in se priganjat zmeden in ne ves zakaj nikam ne gre. Kot so vcasih govorili:

Sto je vise znoja u miru , manje krvi u ratu heheh.

Organizatorju tudi moja pohvala.

Posebej sem vesel da je planinsko drustvo zlobiralo zadevo.
Gorske teke kot ostale oblike gibanja v gorah se mi zdi da bi morale spadati pod krovno organizacijo planinske zveze ker tako se spostovanje do planin ohranja tudi na drugih nivojih. Zato bom vsekakor prisel se.

Ampak nekaj mi ne zameriti. Ni mi jasno zakaj so to pot poimenovali Aljazeva pot. Vse spostovanje Jakobu ALjazu ampak poslanstvo planinskih organizacij vidim da daje dostojanstvo in povzdgiguje in obuja lokalni zivelj in lokalni nacin zivljenja. In preprican sem da ima Sv.Duh na ostrem Vrhu razen Nikole Hecimovica in Djure Djakovica se kaksen bolj lokalno zanimive dogodke ali osebnosti ki bi jih lahko izbrali za krst te poti. Morda bi skocili do patra Glasencnika na Kaplo ki pozna Kozjak in je napisal veliko zanimivega o kozjaku.

Recimo naj mi se javi kdo od vas pozna od kod prihaja ime KOBANSKO?

Pravilnemu odgovoru Castim idejo za skupen trening in regeneracijsko pivo !
Uporabniški avatar
 Z*
Kobansko - kobanica je pelerinca, kakršno so si nekoč v teh koncih izdelovali iz čisto naravnih, drevesnih materialov. A je prav, a je prav, a je prav? :toast:
[quote="snezni_tekac"]Najprej moje cestitke Inot-u ne toliko to da je prisel pred mano v cilj ampak ker sem mu dihal za ovratnikom sem cutil kako sprosceno je opravil turo.

To je znak da je sposoben se vec in da je talent da se kdaj spravi se na kaj kilometrsko in visinsko intenzivnejsega.

Sne zni hvala ampak me ne smes toliko hvaliti.Mi bo stopilo v glavo.Je pa bilo zanimivo in napeto ker sva vecji del poti tekla sama,kot da sva sama na tem teku.Pozabil sem pohvaliti S* naj mi oprosti.(oni s palicami pa je bil res nenormalen)
Glede na to,da nasa Mariborska podruznica zelo malo trenira skupaj je lepo,da smo se enkrat zbrali skupaj.Upam,da se bomo dobili se na kaksni prireditvi. :D
Uporabniški avatar
 BoštjanG
V nedeljo zjutraj so na "TV gorski teki" predvajali 67. del nanizanke "Gorci norci"...

glavna igralca: Blisk BoštjanG in strela Dule
režija: TadejK, pod poveljstvom žene Maje
specialni efekti: jutranji dež, opoldanska toča in grozeči oblaki
glasba: godba s poskočnimi mažuretkami

Iz vsebine: Dule, kot v vsakem delu nanizanke, tudi tokrat v avto naloži večnega sopotnika BoštjanaG. Slednji je zaspan kod hlod, zato rahlo zmeden, po glavi pa mu rojijo eksistenčna vprašanja: Kdo sem?, Zakaj tečem?, Kam gremo?, Kaj bomo tam?,... :roll:

Po krajšem brodolomu v Mariboru (Dule ima zamljevid med vožnjo skrbno spravljenega v prtljažniku :idea: )prispemo v Selnico ob Dravi. Tam srečamo Njega, ki se je žrtvoval za nas tekače, bil na vseh koncih hkrati in imel vse pod nadzorom. Ne, to ni bil Bog, ampak naš gorski sotekač TadejK, ki je na svet spravil ta zares čudoviti tek. :!:

Že kmalu zatem pa vrli tekači zarežejo v kar strmo pot cilju naproti. Na čelu kolone se znajde BoštjanG, ki pa te vloge ni vajen in kar zija od začudenja. :shock: Navzgor mu ni para, v ravninskem delu so pa še babice divjale mimo njega. (Pozneje BoštjanG s pomočjo regresije in hipnoze izve, da je bil v prejšnjem življenju čistokrvni gorski tekač iz okolice Kranja, kar pojasni zakaj ga noge tako dobro nesejo v hrib). :wink:

Ob koncu teka BoštjanG skupaj z druščino napolni trebuščke, steguje jezik ter se okiti s kolajno, ki jo potem ponosno razkazuje vesoljnemu občestvu. :oops: V zahvalo za lepo preživet dan se Dule in BoštjanG poklonita nebeškim bitjem v bližnji cerkvi, koder seže lep razgled čez avstrijske hribe.

Med potjo navzdol, Dule in BoštjanG še enkrat obnovita gorskotekaško prisego ("Nikoli se ne bom udeležil ravninskih tekov in treniral intervalov!").

P.S. Na eni od Duletovih fotografij me lahko vidite z državno mejo med nogami! :ignore:
Bilo je takole: našel sem mejno znamenje, stopil z eno nogo na avstrijsko, z drugo pa na slovensko stran... :rol:
Uporabniški avatar
 Dule
BoštjanG napisal/-a:P.S. Na eni od Duletovih fotografij me lahko vidite z državno mejo med nogami! :ignore:
Bilo je takole: našel sem mejno znamenje, stopil z eno nogo na avstrijsko, z drugo pa na slovensko stran... :rol:

Pa še slikovni dokaz k Boštjanovim trditvam:

Slika
ostale slikce
Uporabniški avatar
 S*
Lepo je prebirati tekaške vtise. A ni zanimivo, en dogodek, pa vsak lahko pove drugačno zgodbo.

Dule, slike so tako vabeče, da bi kar šla na Duh. Samo ne vem, kdaj sta se to z Boštjanom potepala: je videt en tak krasen sončen dan :D :wink:

Inot, veš da ti oprostim. Saj vem, da sem dobra :oops: Mariborska podružnica pa se zagotovo še bo zb(i)rala.
 snezni_tekac
Z* napisal/-a:Kobansko - kobanica je pelerinca, kakršno so si nekoč v teh koncih izdelovali iz čisto naravnih, drevesnih materialov. A je prav, a je prav, a je prav? :toast:

Cestitke, tvoj odgovor je pravilen.

Pastirji so med paso se zascitili pred dezjem iz vej in listov ( naj bi bila lipa ki je tukaj bila dokaj pogosta potem zopet sem slisal se za kaksno drugo drevje ) gre v glavnem za to kar pravis.

Je pa zanimivo ce ljudi tam od Kaple dalje ali se dlje tam od Pankracija oz. Kapunarja ne priznavajo izraza Kobanc. No zupnik Glasencnik v svojem vodniku pravi nekje celo da naj bi to bilo zaljivo da jih mesajo.
Je namrec zanimiv ta Kozjak ker je na dveh mestih prerezan.

Tako je Kosenjak odrezan z Bistriskim jarkom od ostalega Kozjaka in naj bi geolosko spadal pod KorAlpe. Potem pa je druga prelomnica Kapunar in Radeljski Potok. Sv. Duh pa mi deluje ravno kot neki vstop v ta svet namrec jaz zasledim veliko razliko ko prehajam iz grebena Zavcarja dol v grabo in se zacnem vzpenjati na Sv. Duh. Ne vem kako vi morda je to predsodek zaradi moznosti meje in so ljudje bolj med seboj povezani.

Ja kam bova opravila trening in kam bova sla na malico po treningu?!?
 snezni_tekac
BoštjanG napisal/-a:V nedeljo zjutraj so na "TV gorski teki" predvajali 67. del nanizanke "Gorci norci"...

glavna igralca: Blisk BoštjanG in strela Dule
režija: TadejK, pod poveljstvom žene Maje
specialni efekti: jutranji dež, opoldanska toča in grozeči oblaki
glasba: godba s poskočnimi mažuretkami

Iz vsebine: Dule, kot v vsakem delu nanizanke, tudi tokrat v avto naloži večnega sopotnika BoštjanaG. Slednji je zaspan kod hlod, zato rahlo zmeden, po glavi pa mu rojijo eksistenčna vprašanja: Kdo sem?, Zakaj tečem?, Kam gremo?, Kaj bomo tam?,... :roll:

Po krajšem brodolomu v Mariboru (Dule ima zamljevid med vožnjo skrbno spravljenega v prtljažniku :idea: )prispemo v Selnico ob Dravi. Tam srečamo Njega, ki se je žrtvoval za nas tekače, bil na vseh koncih hkrati in imel vse pod nadzorom. Ne, to ni bil Bog, ampak naš gorski sotekač TadejK, ki je na svet spravil ta zares čudoviti tek. :!:

Že kmalu zatem pa vrli tekači zarežejo v kar strmo pot cilju naproti. Na čelu kolone se znajde BoštjanG, ki pa te vloge ni vajen in kar zija od začudenja. :shock: Navzgor mu ni para, v ravninskem delu so pa še babice divjale mimo njega. (Pozneje BoštjanG s pomočjo regresije in hipnoze izve, da je bil v prejšnjem življenju čistokrvni gorski tekač iz okolice Kranja, kar pojasni zakaj ga noge tako dobro nesejo v hrib). :wink:

Ob koncu teka BoštjanG skupaj z druščino napolni trebuščke, steguje jezik ter se okiti s kolajno, ki jo potem ponosno razkazuje vesoljnemu občestvu. :oops: V zahvalo za lepo preživet dan se Dule in BoštjanG poklonita nebeškim bitjem v bližnji cerkvi, koder seže lep razgled čez avstrijske hribe.

Med potjo navzdol, Dule in BoštjanG še enkrat obnovita gorskotekaško prisego ("Nikoli se ne bom udeležil ravninskih tekov in treniral intervalov!").

P.S. Na eni od Duletovih fotografij me lahko vidite z državno mejo med nogami! :ignore:

Hehehe ta zaprisega je dobra: Nikoli intervalov in cest...heheh

intervali za nas hribovce res niso potrebni ampak brez cest ali je res mozno? Spomni se samo SAM-a in njihovega uvoda do Tržiča ...
Uporabniški avatar
 tadejk
Lep pozdrav!

V imenu organizatorja se vam najlepše zahvaljujem za udeležbo. Noč ni bila prijetna in je verjetno prestrašila kar nekaj tekačev. Sicer pa iz mojega zornega kota lepo uspel tek brez večjih zapletov.

Fotografije so na
http://www.sportosplet.net/galerija/index.php?cat=10051

Čestitke vsem zmagovalcem, predvsem pa zmagovalcem tekaškega foruma. S* za prvo mesto in BoštjanG za absolutno 4. in 2. v kategoriji.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Se vidimo naslednje leto!

Tadej
Uporabniški avatar
 Filipid
Tudi v mojem imenu iskrene čestitke :clap: .

Slika S*

Slika BoštjanG

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA