Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Ko sem zadnjič prišla do, sedaj že vem  :lol:  :roll: da "nore" ideje, da se mogoče udeležim duatlona, sem si vseeno še rekla, da je mogoče pametno, da si jaz najprej to zadevo ogledam.

No in tako sem se včeraj, v sicer malo drugačni, pa vendar nadvse prijetni družbi( v kateri se je samo gučalo i bejžalo :rol: ) podala na ogled duatlona v Ribnici.

Že, ko smo se vozili v Ribnico, mi je misel na to, da bi se v takem vremenu :arrow: beri sneg v sledovih, morala podati na kolo :shock: ,povzročala skomine.
Upanje na sonček v Ribnici, se je s trenutkom, ko smo tam stopili iz avta, povsem razblinilo. Vse povsod mokro iz neba pa so padale neusmiljene kaplje dežja.

Na štartnem prostoru so se že zbirali prvi tekmovalci in med njimi seveda tudi predstavniki  :TF)  :arrow: Pia, Pantha Rei, MatjazV. Vsi smo bili povsem zmrznjeni. Vendar pa je bila v tekmovalcih, kljub zelo,zelo nizkim temperaturam, neomajna volja, da nastopijo. Nadvse zanimiv izraz se je pojavil na Pii-nem obrazu, ko jo je Alan vprašal :lol:  :roll: :"A pa bi si premislila sedajle :?  :?: " Pia se je samo obrnila proti njemu in ga pogledala z izrazom v očeh, ki je govoril nekako takole:"Ej halooooo fant :lol: , a si ti mogoče z lune padu :D  :!:

In res vsa čast vam vsem, ki ste včeraj nastopili na duatlonu. Zelo težko si predstavljam, kako gonim kolo v takšnem mrazu, v kartkih hlačkah in majčki :shock:  :shock:  :roll:
Zato,še enkrat BRAVO Pia, BRAVO Pantha Rei, BRAVO Borut, ter vsi prisotni.

Nauk včerajšnjega dne :arrow: :roll: Barb, bo še počakala nekaj časa, da se udeleži duatlona.Najprej primerna oprema in inštrukcije, potem pa udeležba :P :wink:
Uporabniški avatar
 Matej
Ja zjutraj je res neusmiljeno deževalo in termometer ni hotel pokazati več kot 5 ubogih stopinj. :? Kar čakal sem na klic našega pregovorno mrzlega Lojzeta in res me je kmalu poklical naj mu vsaj majčko in bidon dvignem. Gorenjc pač, se je za manj denarja prijavil v predprijavi, potem pa je moral odpovedati udeležbo zaradi nemogočih vremenskih razmer. :shock: Koliko je bilo tu posledic analize po trojkah, boste povedali tisti, ki ste bili zraven. Jaz ne vem, sumim pa. :twisted: :wink:

Na štartu nismo nič vedeli, kaj naj oblečemo. Vse vprek smo si sposojali raznorazne dele oblačil, da bi ja ogreli premražene telesa. No bolj kot se je štart bližal, bolj toplo je postajalo, svoje pa je prispeval še adrenalin, ki je ob poku pištole dokončno pregnal mraz iz naših udov. 5km teka, 24km (po mojem števcu) kolesa in za konec še 2,5km teka. Prvi tek je bil zame zelo hiter (cca 3;50 na km 8) ), tako da sem pvih par kilometrov na kolesu kar malo lovil sapo. Nato pa je steklo in moj novi Pinarello (da se pohvalim) je odlično prestal preizkušnjo. Z vsemi obrati, klanci in tranzicijo je bilo povprečje skoraj 31/h. Zame kar solidno. Zadnji tek pa spet klasika, prvi koraki, kot po jajcih, pa tudi kasneje se mi je zdelo bolj na sloumoušn.
Treba pa je seveda vedeti, da se je moja zgodba odvijala bolj v pozadini in da je večina tekmovalcev, kot bi bili iz drugega planeta. Ponosen sem že na to, da sem lahko čestital nekaterim, ki so stali na stopničkah.

Po koncu pa seveda analiza v prijetni družbi.

P.S: Zlato medaljo za zmago v kategoriji je dobil Kodelja, ki je TF častil s petimi litri odličnega črnega vina. Bo za v Umag. Bravo!!! :cast:
Uporabniški avatar
 alan
Ja, res smo vec gucali kot govorili na poti do Ribnice... Ker zal nismo imeli nalozenih driverjev za podnapise smo se tu in tam morali se za kaksen prevod potrudit :lol:

Vreme je bilo res malce neugodno, tudi zame kot ljubitelja nizjih temperatur! Nina, s kolesom iz Ljubljane do Ribnice pa sigurno ne bi sel!

Izvedel sem, zakaj se temu duatlonu rece sprint duatlon! :shock: Noro! Dobro uro, pa na polno! ...vsaj vecina tekmovalcev... tudi pogled na menjavo s kolesa na tek v polnem sprintu je sapo jemajoc. Ta boljsi so si odpeli kolesarske cevlje ze nekaj metrov pred menjavo in pri skoraj nezmanjsani hitrosti skocili s kolesa ter se zagnali v bokse! Velicasten prizor!

Po 5 km teka so se vsi tekmovalci podali na kolesa, navijaci pa smo stali zraven boksov in navijali! Jaz sem veselo skljocal okolisko floro s svojim digitalcem, ko sem ugotovil, da smo na prireditvenem prostoru ostali samo jaz, moji sogovornici in dve redbullovi hostesi :shock: Kar vsi so izginili :shock: Mojima kramljajocima sogovornicama se sprva to sploh ni zdelo cudno?!? V glavnem... kolesarji so vozili tri kroge, obracali so se na cesti, z zidom loceni od startno-ciljnega prostora... No, pa smo zamudili skoraj pol kolesarskega dela duatlona... :bum: :bum:

Rekreativcev ni bilo veliko, nekaj tekmovalcev (ni jih bilo prav veliko) pa je vseeno vse skupaj vzelo malo bolj na izi... Tem se bom pridruzil ob prvi priliki!

Cestitke vsem sodelujocim forumovcem in vsaka cast :cast:

V Ljubljani pa je sijalo sonce...
Uporabniški avatar
 MatjazV
Nedeljski izlet v Ribnico je bil nekaj posebnega. Ne zgodi se mi ravno pogosto, da grem na tekmo le kot gledalec. Precej se mi je še poznalo s sobotnega preganjanja po Urhu in Golovcu, pa še za Umag se mal šparam. Tako sem se zjutraj priključil Mateju in Pii kot "uradni fotograf" in pomočnik za pripravo tekmovalne opreme.
V Ribnici nas je pričakalo kislo vreme: dež, mraz in veter. S seboj sem imel le tanko jakno, zato sem šel najprej v lov za kakšen kos toplejše obleke. Pia je od domačinov nažicala jakno in trenerko, ki sem ju takoj vrgel nase. V bližnji trgovini sem kupil še en ogromen sendvič, ki sem ga pobasal kot bi mignil.

Nato sem pomagal pri opremi. Bil sem tako vesten, da je Pia odšla na štart brez Garmina, kar sem pogruntal šele po njenem prihodu v cilj.

Tekma je bila za nas gledalce zelo zanimiva, saj smo zaradi krožne proge vsakega tekmovalca lahko spremljali v obeh disciplinah. Med navijači so glasno spodbujali naše forumovce tudi Barb, Binč in Alan.
Nekaj od vzdušja sem dokumentiral na priloženih FOTKAH.

Čestitke vsem, ki so se matral v Ribnici, še posebej pa Pii in Mateju, ki sta odlično zastopala tudi barve TF.

Pia je bila ponovno na stopničkah, kot članica najboljše ženske ekipe na DP v duatlonu. Bravo!

Rezultati

L.P.

MatjazV

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA