prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 landlord
epinions o doticnih supergah
kratka debata na forumu o doticnih supergah
tlele se pa prodajajo tele superge - info o ceni

Ja, Adidas se spravla nardit samo-tekoce superge medtem, ko se Nike ocitno pri temle modelu vraca k osnovam.

Kar naenkrat v Runners Worldu berem kako je en Franci nevemkerga leta zmagal bos na maratonu ipd. Seveda je na naslednji strani reklama za Nike Free 5.0.

Men se zdi, da bi blo za probat tole. NB 832 so me cist razocarale. Mogoce se to, da niso tok krivi sami supergi oz. kvaliteta le teh, kot je kriv moj tek po zunanjem loku stopala.

Ma kdo kake informacije kdaj tole pride k nam?

lp,LL.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Ima Tomas Sport ze na zalogi za 24 jurjev mislm da, na trojkah se ga je dal tud probat na štantu od Nike :)
Uporabniški avatar
 landlord
Bentis, pa sem se mim sprehodu, ko sem odlaufal pa nisem porajtal.

Ah.

Hvala za info,

lp,LL.
Uporabniški avatar
 runner
MihaPR napisal/-a:Ima Tomas Sport ze na zalogi za 24 jurjev mislm da, na trojkah se ga je dal tud probat na štantu od Nike :)

24 k je definitivno prevec za ta kos platna? Jao jao ... ko drzis v roki zelo jadno izgleda. Imas obcutek da se bo po parih km razpadlo vse skup...

Res pa da nisem probal... in lahko da se motim.
Uporabniški avatar
 DRENTA
JEBEŠ VELIKE KORPORACIJE, OTROCI V TRETJEM SVETU PA GARAJO KO ŽIVINA NA POLJU...MI JIM PA ŠE PRIGOVARJAMO Z NAŠIM NAKUPOM!!!
Uporabniški avatar
 MihaPR
tako, dejmo se it nudo plažo u lublan pa laufat brez usega bosi po rožniku :twisted:
Uporabniški avatar
 Athena89
ima gdo nike free doma? dej povejte ce se to splaca kupit? so res tok dobri, kot jih hvali nike?
Uporabniški avatar
 Athena89
dej a res noben jih ni tok sprobu, da bi mi znal svetovat ce jih naj kupim al ne?
 SašaK
No, jaz jih imam...

Sem jih pomerila iz čistega firbca (od nakupa me je že apriori odvračala cena) ... in se zaljubila (v copate, ne v prodajalca, da ne bo pomote :wink: ). In jih kupila. Ne sicer takoj, ampak po nekajtedenskem surfanju in prebiranju infov na netu.

Sem se potem od začetka malo bala, kakšna bo reakcija, ker na vseh forumih opozarjajo (tudi v škatli dobiš ena taka navodila in načrt za trening prvih nekaj tednov teh novih copatih), kako kar traja, da se noga navadi na ta "svoboden" občutek. Ampak ni bilo nobenega problema. Kot da so "moje" (takoj sem imela občutek, da so uhojene).

Moram reči, da je mene premamil prav ta svoboden občutek na nogah. Ko grem ven v kakšnih malo bolj lahkih hlačah in teh copatih, se skoraj počutim, kot da sem v pižami in (hišnih) copatah (tudi vozim zelo težko v njih :oops: ).

V kompletu dobiš dve vrsti vložkov: 5.0, ki je bolj oblazinjen na predelu prstnih blazinic in na predelu pete, ter 4.5, ki je enakomerno oblazinjen (precej manj!) po celem vložku.

Jaz v glavnem uporabljam 5.0, blaži ful, uporaba je - kar se mene tiče - odlična.

Sem pa malo skeptična glede tega, kako dolgo bodo zdržali copati. Zdaj je za njimi okoli 50 km, upam pa, da še nekajkrat toliko. Niso pa za v dež, niti za makadamske poti, ker se v podplatu (zaradi pregibnih zarez) ful nabirajo kamenčki.

No, zdaj sem bila slišati kot reklama za Nike (čepav se sicer držim Adidasa), ampak moje navdušenje je veeeeeliko. :D
Uporabniški avatar
 Athena89
niso primerne za makedam... aha... torej tečeš po asfaltu? po travi?

ka pa kaj drugč, se ti zdi, da se mišice na stopalih tok okrepijo?
 SašaK
Tam v svojem koncu imam nekako tri proge, ki se med seboj razlikujejo po "tleh". Ena je skoraj povsem makedamska, ena je pretežno asflatna, tretja pa pretežno travniška.

Tako da Nike Free uporabljam na zadnjih dve poteh, čeprav me tudi uporaba po makadamu ne moti - zoprno je le, ko prideš na asflat, ko oprijem zaradi kamenčkov ni dober in se moraš ustaviti in za silo "očistiti" podplata.

Koliko oz kako bi se mi okrepile mišice na stopalih, mi ni znano (kot že rečeno, nisem občutila nobenih težav pri prvih uporabah), sem pa začutila, da mi veliko bolj delajo zadnje stegenske mišice (ker jih veliko bolj in hitreje začutim, prav zanimivo).

V glavnem, meni so všeč, je pa tako, da na eno nogo paše en copat, na drugo drug. Meni so sedle že v trgovini, medtem ko mi mnogi copati že v trgovini ne sedejo (kot sem že rekla - Nike copati mi drugače redkokdaj pašejo).

Sem pa pred nakupom precej oklevala, ravno zato ker so drugačni copati, kot smo jih vajeni in me je skrbelo, da bi 100€ stran vrgla.
Uporabniški avatar
 domen81
saša: Pa tečeš v njih bosa ?
 SašaK
Ne, ne nosim jih na boso nogo.

Uporabljam običajne nogavice (take kot jih uporabljam v drugih športnih copatih).
Sem jih sicer enkrat navlekla na boso nogo (se zeeeelo težko obujejo, sploh na boso nogo), ampak mi ni bil všeč občutek, ker se okoli gležnja bistveno bolj oprimejo noge, kot običajni copati. Tako da niti nisem nikoli poskusila teči na boso nogo.
Uporabniški avatar
 Athena89
aha... men so pa te superge še vedno všeč, sam se nekod ne morem čist odločit, da bi si jih kupla :oops:
zdj sm vidla da obstajajo tut neki drugi modeli, ki nekoliko razlikujejo od unih, ki so pač najbolj znana :oops:
( http://www2.superge.si/html/svn/716186-AA.shtml )
kaj pa menite o teh? teli so pouvisoki in mislim da majo tut mal manjše zareze (al se mi sam zdi :oops: )

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA