Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 Vlajko
V kraj mojega otroštva se tudi po dolgih letih še vedno rad vračam, bodisi kot obiskovalec obletnic valete, še raje pa kot kolesar ali gorski pohodnik. Pa še kakšen hlebček odličnega tolminskega sira obvezno roma z menoj v Kranj. Tudi danes :D

Danes pa sem svoj kraj obiskal prvič še kot tekač. S seboj sem peljal zvesto navijačico, svojo Silvo. :D Tudi njej je Tolmin z okolico zelo všeč, zlasti pa obožuje barvo prekrasne Soče in Tolminke, ki ne zaostaja dosti za njo. :wink:

No, in ravno tam, kjer se Tolminka zliva v Sočo, je bil današnji start in cilj 8 - km "cross" teka. Nato pa malo po levem bregu Soče, pa skok čez travnike vse do Tolmina, spust nazaj proti Soči mimo kraja, kjer že več kot 40 let počiva moj sošolec v 2. razredu, ki je ravno ob tem sotočju postal žrtev Soče, nato smo "preskočili" Tolminko ter še malo tekli ob soškem jezeru proti Mostu na Soči ter se, končno, obrnili in usmerili v cilj. Skratka, čudovit tek. :wink:

Pa tudi vse ostalo: vreme, organizacija, celotno vzdušje, predvsem pa tekmeci; ni jih bilo ravno veliko, vse skupaj okoli 100, zato pa so bili toliko bolj žilavi, saj sem jih, kljub temu, da sem časovno tekel še bolje kot v Sežani, premagal le peščico. :x :wink:

TF pa, kljub temu ni ostal brez odličij, prejela sta jih Aleksander ter Gams, torej primorska sekcija TF. Poleg nosilcev medalj ter že omenjene moje malenkosti, so tekle še preostale družinske članice Močnik ter Bojanm. Spoznal sem še Gamsovo ženo Klavdijo, ki je navijala skupaj s prikupnimi otroki. :D

Analiza, izjemno kratka in maloštevilna v Mostu na Soči...poleg naju le še Bojanm. Žal pa je Bojanov TF-mobil tam odrekel "poslušnost" in je imel po koncu skupne še malo prisilne "solo" analize do prihoda AMZ. Bojan, upam, da si že doma. :wink:
 gaber
Hvala za sodelovanje in lepe beseda - pridite še na Tminski grad, ki bo 22. maja.
Organizator
 klavdija
Na Grad pridemo - kot vsako leto in sicer kot pohodniki (minimalno tri lešniki...).
Lepo, lepo, da se vračate vsaj na tek v naše lepe kraje. Soča ima vsoj čar in laufati ob njej je tudi nekaj posebnega, pa čeprav v takšni konkurenci. No, jaz nisem bila le navijačica in varuška, sem tudi laufala (če se temu "peštanju" zadaj lahko reče lauf). Sicer pa je na tekih Primorskih novic vedno zelo hud tempo in veliko takšnih, kot sem jaz, se sploh ne prijavi. Ma, nekdo mora tudi "pometati".
V glavnem, mi se še vidimo. Čez par let, ko otročički zrasejo, tudi na kakšni analizi.
Lep dan,
Klavdija
Uporabniški avatar
 Vlajko
klavdija napisal/-a: ... No, jaz nisem bila le navijačica in varuška, sem tudi laufala ...

Klavdija, sorry za mojo površnost pri poslušanju... :? :wink: Si laufala, si ... in sicer zelo, zelo dobro, bravo. :clap: :cast1: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA