Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Ker imam kar nekaj vprašanj iz različnih področij bom pisal kar sem.
Uf, evo pa je padel prvi tek v moji nadaljni karieri tekača. Tekel sem izmenjaje 500m teka in 200m hoje, vseskupaj pa je bilo na približno 4800m. Jeba, sploh glede na to, da nisem čisto zdrav (viroza), sploh pa ni slabo za 100 kilsko mrcino kot sem jaz. Imam pa eno vprašanje. Je mogoče kako pospešiti regeneracijo? Naslednji tek pa bo pojutrišnjem, na isti dolžini in z istim programom. Bo to dobro?
Zdaj pa še nekaj težav z nogami, bolijo me namreč podplati. Za znoret. Ostalo verjetno še pride (kolena), ampak trenutno je kriza z podplati. Ker sumim copate, si bom v petek kupil copate. Bodo TILE dobri?
O nadaljnih težavah pa še poročam. :D
Da ne pozabim, poleg imam osebno priganjalko sužnjev (beri izkušeno tekačico) in upam, da mi volja ne popusti. :D
Uporabniški avatar
 Vlajko
Dobrodošel med nami. :wink:
Ta model (NB 1022) je bil lani zelo dobro ocenjen. Z obzirom na tako ugoden popust, zelo dober nakup. 8) Sploh, če boš večinoma tekal po "cross" terenih.

Vendar, nikar ne jemlji mojih besed za "suho zlato". Najbolje storiš, če se javiš v najbližji trgovini Tomas Šport. Če si slučajno iz rajona Ljubljane, ti svetujem trgovino TŠ na Čopovi ulici, kjer ti bodo glede tekaške obutve zelo dobro podkovani prodajalci zagotovo najbolje svetovali glede tega ali sorodnih modelov, predvsem pa najprimernejše velikosti. Prav tako bodo ugotovili tip tvojega stopala ter način hoje. Svetujem ti, da si vzameš čas za nakup, predvsem pa upoštevaj nasvete prodajalca. Omeni mu tudi to, po kakšnih terenih boš večinoma tekal. :wink:

PS: Poišči si še kaj o tekaški obutvi na temu forumu. Tega je ogromno.Vedi tudi, da imaš kot član Tekaškega foruma 20% popust na čisto vso tekaško opremo, če cena le te ni že "akcijska". Tudi o temu veliko piše na forumu. :wink:
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Hvala!
Tako ali tako bom s seboj vzel mojo priganjalko, tako da ne bi smelo biti problemov z izbiro.
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Saj se nisem nameraval ravno preveč spuščati u detajle, le toliko si želim spraviti k sebi, da bom zmogel tek v petek. Tako na grobo naj bi zadoščal kakšen sadni jogurt in pol litra pomarančnega soka?
Uporabniški avatar
 andrejl
OBELIKS napisal/-a:Tako na grobo naj bi zadoščal kakšen sadni jogurt in pol litra pomarančnega soka?

khm, odvisno od tega, kako hitro imaš kosilo. ker po temle boš kmalu lačen :wink:

resno, po teku hitro vase kakšne enostavne OH (banane niso slaba izbira) pa beljakovine (skuta rajši kot jogurt), čez nekaj časa pa normalen obrok.

v glavnem, ne naredit napake, pa mislit, da moraš po teku čim manj jest, ker si boš naredu medvedjo uslugo. glavno za regeneracijo je, da daš telesu čimprej snovi, da si opomore. in to so OH in B.

lp, andrej
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Saj zgleda, da bom tek izvajal po kosilu. Kosilo imam med drugo in tretjo, na tek pa se bom spravljal okoli 18h. Potem pa najbolje, da si naredim skutašejk iz banan in skute. Pa bi te prosil še za količino.
Hvala
Uporabniški avatar
 bobo
:lol: OBELIKS sočustvujem s tabo :lol:

:cast1: Še posebej, če je priganjalka bolna, in ne more nabirati novih energij na copatih, jih poskuša na hrbtih sužnjev! :cast1:

lp

bobo
Uporabniški avatar
 strelec30
Svaka čast,da si začel laufat, ampak mislim da to,kar delaš,ni glih preveč pametno.Imaš 100 kil in vidim, da si zelo zagnan. Kar ni nujno slabo,vendar imam občutek, da hočeš preveč. 5 kilometrov za nekoga, ki ni nikoli resno laufal in s to kilažo ni ravno mačji kašelj. Pa čeprav kombiniraš hojo in tek.Eni pač prehitro pregorijo,kot moj znanec,ki je z enakimi kilami že po enem letu bolj resnega hotel rušiti neke rekorde na 21km,se kosati z izkušenimi tekači z 20 in več letnim stažem,laufati maraton v 3 urah in pol pa podobne bedastoče; pa staknil hudo vnetje podplatov,čemur je seveda sledil nekajmesečni počitek...
In kaj misliš s pospeševanjem regeneracije?? Ne vem sicer,kaj misliš s tem,vendar je telesu treba dati čas, da se regenerira.Da se postopoma privadi na napore, na reden tek in na nov način življenja takorekoč.
Ne pospešuj ničesar in ne sili nikamor. Za vse si vzemi čas, gradi počasi, premišljeno in potrpežljivo.Vzemi si vsaj leto dni zase,ter poskrbi,da bo tek postal sčasoma tvoj način življenja. Ker če boš nekam silil, se ne bo dobro končalo,verjemi mi.Ne planiraj in ne dosegaj za vsako ceno načrtovane kilometrine in ne oziraj se na čas,ker to zaenkrat še ni pomembno.
Torej,vse kar sem ti napisal,je dobronamerno. Prisluhni svojemu telesu in ga najprej dobro spoznaj.Šele potem boš vedel, kako planirati in kaj planirati, kako in koliko tečti.
Pa vso srečo!
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Brez panike, ne bom pretiraval. Tudi 21 km ne mislim še dolgo časa preteči (dobro recimo, da bom poskusil v letu preteči to razdaljo, vendar tudi pod razno ne na čas) in po moje bom naslednje leto tekel več ali manj na razdalji 4800m.
Aja, sem bivši plezalec, ki se je zelo zanemaril. Razen bolečih mišic nisem imel drugih težav, če pa bom imel občutek, da se ne poberem pred naslednjim treningom pa pač ne bom šel, še vedno je naslednji dan. Po drugi strani pa bi se rad držal nekega urnika, kar v nasprotnem primeru bo veliko prehitro odnehal. Saj zato sem si priskrbel pomoč tekačice, ki upam, da me bo vsaj v prvem mesecu dveh pravilno usmerjala.

Ker danes nisem ravno med najbolj svežimi bom šel na 400/200 taktiko.

Drugače pa hvala vsem.
Uporabniški avatar
 tekačica
Dj dj mal se potrut pa ne se sam seb smilt.
nemors bit tekac na 21km ce pa ze razmislas da naus uspeu.
js mam 15 let pa brez problemov pretečem 18 km in to sam zato k sm se 4 leta trudla in pozabljala na vse bolecine in odrekanja.

Js sm stabo!
Zaupam vate, uspel ti bo! :D
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Ah saj se ne smilim sam sebi, sem celo presenečen nad uspehom. Po dolgem času se počutim zelo dobro, sicer utrujeno ampak dobro. Najbolj pa sem presenečen nad lahkoto s katero sem pretekel vse skupaj. Sicer so me bolele noge ampak je šlo. Verjetno ta šok prihaja še iz gimnazije, ko so nas gonili na cooperja (pač tek na 2400m) in smo se seveda zaganjali v tek, potem pa sem bil cel teden zlomljen. Sedaj pa lepo na lagano, če se mi je zdelo da mi ne bo zneslo sem malo upočasnil tempo in je šlo. Res prav razganja me. :D
Upam da mi bo vsaj mesec zneslo s tako vnemo. :)
Uporabniški avatar
 tekačica
Sevede da bos lahko. To sploh ni problema. Kr lepo zaupi vase.
Jaz mesečno naredim čez 200km pa nisem več zlomljena, nikoli.
Sej se navadiš pa je. :lauf:
Uporabniški avatar
 OBELIKS
Ker niso imeli pravih številk (45) sem kupil TE superge, bomo videli.
Uporabniški avatar
 Vlajko
Če mene vprašaš, si opravil dober nakup. Ampak, to je mnenje enega. :roll: :wink:

Podrobno (od A do Ž) se sprehodi tukaj. :idea: :wink:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA