vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 mare
guinness napisal/-a:sam sem tudi precej aktiven sportnik in imam ravno nasproten problem, vedno se pregrevam. predstavljajte si avto s pokvarjenim termostatom, ki zakuha na prvem manjsem klancu.
recimo v avtu niti pozimi navsezgodaj zjutraj ne prenesem gretja zato se nihce ne mara voziti z mano.
hvala bogu se priblizuje zima ampak kar je nad 20st. C ze tezko prenasam. no ja, hladno pivo pomaga.

kaksen resen nasvet? :(

Poskusi z avtosugestijo! Čisto resno! Poznam cel kup ljudi, ki jim je poleti vroče, v ostalih letnih časih jih pa zebe. Vmes jim je mogoče kakšen dan za kakšno uro v redu. Res so bogi. Jaz sem se z avtosugestijo uspel prepričati v nasprotno in me praktično nikoli ne zebe in mi poleti ni vroče. Poleti, če sem sam, niti v avtu ne vklapljam klime, ker akumuliram toploto za pozimi. Zato mi pa pozimi ni hudega, če grem pri -20 za 10 min. v kopalkah na balkon. Edino, česar z avtosugestijo ne premagam je, če mi kdo poleti nabije A/C na 18 stopinj ali pozimi gretje na 28. res se tole sliši malo neumno, ampak stvar pri meni deluje.
Uporabniški avatar
 INOT
Tudi mene zebe v roke in noge tako,da moram nositi rokavice že pri +5 stopinjah. Moj srčni utrip je zjutraj 45-50 udarcev. Hvalabogu pa teh problemov nimam pri teku. Imam pa še en hujši problem:med tekom mi precej teče iz nosu pa čeprav nisem prehlajen.Malo boljše je poleti,ko je bolj suh zrak. Ker se ne znam po domače "usekniti" iz nosu porabim med 2 urnim tekom tudi po 20 papirnatih robcev. Čeprav sem že navajen je zadeva kar neprijetna.Ima kdo podoben problem in kakšno rešitev? :cry:
Uporabniški avatar
 Tatjana
INOT napisal/-a:Imam pa še en hujši problem:med tekom mi precej teče iz nosu pa čeprav nisem prehlajen.Malo boljše je poleti,ko je bolj suh zrak. Ker se ne znam po domače "usekniti" iz nosu porabim med 2 urnim tekom tudi po 20 papirnatih robcev. Čeprav sem že navajen je zadeva kar neprijetna.Ima kdo podoben problem in kakšno rešitev? :cry:

Jaz imam enak problem. Mogoče bo kaj bolje zdaj ko bo minus in bo zmrzovalo :lol:
Uporabniški avatar
 mujcika
__Maja__ napisal/-a:
INOT napisal/-a:Imam pa še en hujši problem:med tekom mi precej teče iz nosu pa čeprav nisem prehlajen.Malo boljše je poleti,ko je bolj suh zrak. Ker se ne znam po domače "usekniti" iz nosu porabim med 2 urnim tekom tudi po 20 papirnatih robcev. Čeprav sem že navajen je zadeva kar neprijetna.Ima kdo podoben problem in kakšno rešitev? :cry:

Jaz imam enak problem. Mogoče bo kaj bolje zdaj ko bo minus in bo zmrzovalo :lol:

Tudi jaz imam ta problem. Zdravnica mi je diagnosticirala "kronični rinitis". Kako se to pravi strokovno, pa ne vem. :oops: :wink:

Rešitve žal nimam. Sem probala že marsikaj (tablete, pršilo za nos, ...), pa ne pomaga prav nič. Težavo rešujem tako, da ob daljših tekih angažiram "asistenta", ki mi da novo zalogo robčkov ... :oops: :oops: :oops:
Uporabniški avatar
 tomaz.zupancic
INOT napisal/-a:Tudi mene zebe v roke in noge tako,da moram nositi rokavice že pri +5 stopinjah. Moj srčni utrip je zjutraj 45-50 udarcev. Hvalabogu pa teh problemov nimam pri teku. Imam pa še en hujši problem:med tekom mi precej teče iz nosu pa čeprav nisem prehlajen.Malo boljše je poleti,ko je bolj suh zrak. Ker se ne znam po domače "usekniti" iz nosu porabim med 2 urnim tekom tudi po 20 papirnatih robcev. Čeprav sem že navajen je zadeva kar neprijetna.Ima kdo podoben problem in kakšno rešitev? :cry:

Nevem če si probal, ampak ali si bil na diagnozi za alergijo.Da iz nosu teče je možno to da si alergičen na kako snov, kot je naprimer hišni prah, cvetni prah, moko in podbne stvari.Jaz sem bil na pregledu na Golniku in so mi ugotovili, da sem alergičen na cvetni prah, hišni prah, pršice in na ves prah sploh.Ker meni tudi pozimi iz nosu teče, kot sto hudičev, ampak nisem prehlajen.Rešitev je edino popolna odstranitev praha, kar je pa teoretično nemogoče, kaj šele v praksi.
Lahko pa se izogibaš prostorov kjer se nahajajo kadilci in podobne stvari, ki povzročajo dvigovanje prahu.
Jaz naprimer vsak teden menjam posteljno perilo.In vsak teden posesam posteljo z globinskim sesalcem.Poleg tega redno brišem prah v sobi.Ker le na tak način se lahko izognem prahu, ali ga vsaj minimaliziram.
Potem je še ena pumpca imenuje se FLIXONAS, ki je včasih za doplačati, včasih pa ne, odvisno kaj piči ministra za zdravje in na katero listo ga dajo.
Edino ta stvar mi je trenutno pomagala in odprla pore v notranjosti nosu.Ko pa sem nehal jemati to zadevščno pa je vse skupaj zopet po starem.
Edina rešitev je kar se da izogibati se prahu in imeti čistočo na najvišji ravni doma.
ČAO!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA